Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Γέλια

Λένε ότι την αλήθεια τη μαθαίνεις από μικρό ή από τρελό. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και πανεπιστημιακός) Δουζίνας αλλά δεν μοιάζει βρέφος.
Την αλήθεια πάντως την είπε.
Αναρωτιόταν χθες τι συνέβαινε στο παρελθόν ύστερα από κάθε εκλογή. «Γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις μετά τις κυβερνητικές αλλαγές από τη νέα κυβέρνηση κατά των αντιπάλων της;».
Απάντηση. «Φαίνεται ότι, παρά την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η μη ποινική δίωξη υπουργών του άλλου κόμματος μετά από κυβερνητική αλλαγή ήταν μέρος μιας "συμφωνίας κυρίων" μεταξύ τους» («Εφημερίδα των Συντακτών»).
Καταλάβατε τι λέει ο άνθρωπος;
Ότι το φυσιολογικό και πολιτικώς ορθό στη δημοκρατία είναι να διώκονται οι ηττημένοι των εκλογών από τους νικητές. Αν δεν διώκονται, αυτό συμβαίνει επειδή (δυστυχώς) «τα έχουν κάνει πλακάκια».
Περιττό να διευκρινίσω ότι ο ανωτέρω μετέχει φλυαρώντας στην επιτροπή Novartis μαζί με τον άλλο φωστήρα Παρασκευόπουλο που δήλωσε ότι η αντιπολίτευση ζητεί την παραγραφή «μέσω του αιτήματος για εξέταση μαρτύρων τώρα».
Πώς ζητούν παραγραφή εκείνοι που αιτούνται τη διερεύνηση;
Βγάζετε νόημα; Οχι. Και δικαίως.
Διότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να βγάλουμε νόημα. Ενδιαφέρονται να ασκήσουν διώξεις, να παραπέμψουν, να δικάσουν. Μπας και ρεφάρουν πολιτικά. Τίποτα άλλο δεν τους νοιάζει.
Είναι το ίδιο κόμμα του οποίου η βουλευτής Σία (πανεπιστημιακός και αυτή...) δήλωσε ευθαρσώς «αυτό που πρέπει να κάνει η επιτροπή δεν είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά να ακουμπήσει λίγο αυτό το περί δικαίου αίσθημα που έχει η κοινωνία».
Να μαζέψει ψηφαλάκια, δηλαδή.
Συμπέρασμα; Από κάτι τέτοιους ζητεί ο Αλιβιζάτος κι άλλα καλά παιδιά να αναθεωρήσουν το Σύνταγμα για να οχυρώσουν το κράτος δικαίου - γελάνε και τα μουστάκια του Βούτση!
Διότι αν συμπράξει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και βρεθούν 180 ψήφοι, ο Κυριάκος και η Φώφη μετά τις εκλογές θα βάλουν στο Σύνταγμα ό,τι θέλουν με 151.
Είπαμε, αριστεροί είναι. Δεν είναι χαζοί. Και να μη σας πω πόσο νοιάζονται το κράτος δικαίου.
Κάτι τέτοιους παρατηρεί ο Μουζέλης και διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα το ματσάκι είναι σοσιαλδημοκράτες εναντίον νεοφιλελευθέρων.
Σαν να βλέπεις Παναιτωλικό με Πλατανιά, να νομίζεις ότι παίζουν Ρεάλ με Μπαρτσελόνα και να φωνάζεις «μπράβο, Ρονάλντο!».
Και για κάτι τέτοιους ψιθυρίζουν διάφοροι ξέμπαρκοι ότι «εντάξει, είπαν τις ανοησίες τους αλλά μετά έκαναν στροφή, άλλαξαν και μας κράτησαν στην Ευρώπη και το ευρώ».
Ελα ρε! Τους χρωστάμε και χάρη δηλαδή.
Για γέλια. Αλλά δυστυχώς και για κλάματα.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά