Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο Καμμένος «αγοράζει» ρετάλια από τον «πάγκο» της δεξιάς

Mπροστά στο αβέβαιο μέλλον του συνομιλεί ακόμη και με τον..Γκλέτσο.
Το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής οι αρχηγοί του Πενταγώνου ενημερώθηκαν ότι πρέπει να ετοιμάσουν την αίθουσα του ισογείου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προχωρήσουν στην ενημέρωση ενός επισκέπτη. Η εντολή άνωθεν. Από τον 3ο όροφο του παράπλευρου κτιρίου όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου.
Οι απαραίτητες ετοιμασίες έγιναν και έκπληκτοι είδαν να κατεβαίνει στην αίθουσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδεύοντας τον... Φαήλο Κρανιδιώτη. Τον Πρόεδρο του Κόμματος της Νέας Δεξιάς, που, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν είναι εκ των εκλεγμένων στην ελληνική Βουλή.
Η ενημέρωση ενδελεχής. Ανάλογη που γίνεται στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας και σε υψηλότερους καλεσμένους. Και η ατμόσφαιρα εγκάρδια. Παρά τη μηνυτήρια αναφορά που ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει καταθέσει σε βάρος του υπουργού.
Και μπορεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» να είναι...
αναβαθμισμένος το τελευταίο διάστημα εμφανιζόμενος να «συντρώγει» με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της Ν.Δ, εν τούτοις και στο παρελθόν βρισκόταν στο περιβάλλον ισχυρών ανθρώπων της χώρας που επίσης συνέτρωγαν με μεγάλους του πελάτες.
Όπως και να έχει η επίσημη αυτή επίσκεψη στο Πεντάγωνο προβλημάτισε. Αρχικά τους στρατηγούς που όμως το ξεπέρασαν γρήγορα ευρισκόμενο μπροστά σε ένα νέο σοκ. Η νέα άνωθεν εντολή ήταν σαφής. Πλήρης Ενημέρωση από το σύνολο της ηγεσίας προς την πρώην, λόγω διαγραφής, Βουλευτή της Ν.Δ. και νυν ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα. Με δόξα και τιμές ανάλογες του προηγούμενου καλεσμένου παρουσία των κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, Α/ΓΕΝ Νικόλαο Τσούνη και Α/ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου.
Ο Πάνος Καμμένος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει και ας τον δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις να βρίσκεται εκτός της επόμενης Βουλής. Και το πιστεύει και ο ίδιος. Το λέει στους συνομιλητές του. Πιστεύει ότι στο τέλος θα είναι και πάλι στη Βουλή. Και γι αυτό αντιδρά όπως αντιδρά αρκετές φορές έναντι του Μαξίμου.
Άλλωστε το μήνυμα που στέλνει λέει ότι μπορεί να μαζέψει τα «ρετάλια» της ακροδεξιάς και τα... ορφανά της Ν.Δ.. Να μαζέψει ψήφους, όσες μπορούν να συγκεντρώσουν και να ξαναβγεί. Και ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητο να υλοποιήσει τη δέσμευση για «μαζί» μέχρι τέλους.
Και ευελπιστεί πως σε αυτή την προσπάθεια θα βρει συμμάχους. Και θα στηριχθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, τον εκ Ρωσίας προερχόμενο, επιχειρηματία που υπουργός Εθνικής Άμυνας στήριξε δημοσίως τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος επιχείρησε να τον αδειάσει με όσα έγιναν στην Τούμπα.
Προσπαθεί δε να τον πείσει ώστε να δημιουργηθεί η επονομαζόμενη Λέγκα του Βορρά αλλά προς το παρόν, λένε οι πληροφορίες, οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Ο «φίλος» Ιβάν δεν πρόκειται να εκτεθεί όσο και αν κάποιοι θέλουν ή πιέζουν προς αυτή την πλευρά. «Όσοι πιστεύουν ότι θα μπει στο παιχνίδι» λένε οι γνωρίζοντες «είναι γελασμένοι» και σημειώνουν ότι «ξεχνούν πως ο ρωσοπόντιος επιχειρηματίας έχει περάσει από όλες τις... κυβερνήσεις. Τα είχε πάντα καλά με όλους στο... γκουβέρνο» και δύσκολα θα επιδιώξει να το χάσει αυτό.
Άλλωστε ουδείς πιστεύεις πως έχει τόσο πέρασμα στους ψηφοφόρους – οπαδούς του ΠΑΟΚ. Περισσότερο αγγίζει τους πόντιους, που τους στηρίζει έμπρακτα. Και αν αυτοί τον ακολουθήσουν, όσοι το αποφασίσουν, δεν είναι ψηφοφόροι μόνο της Ν.Δ. Προέρχονται από όλα τα κόμματα.
Έτσι το σχέδιο να κοπούν ποσοστά από τη Ν.Δ. και να αποτραπεί ενδεχόμενη αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελεί πανάκεια. Όσο και αν το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί και στηρίζει τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο τρίμηνο με... μεσάζοντα τον γνωστό δικηγόρο και πρώην γ.γ. Της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.
Αυτός είναι ο άνθρωπος που επιχειρεί να συνενώσει τις «δυνάμεις» που κινούνται δεξιά της Ν.Δ κάτω από μια ομπρέλα, εκτιμώντας πως το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει περιθώριο για τη δημιουργία ενός νέου φορέα.
Για αυτό το λόγο μιλά και με άλλους. Με τον πρόεδρο του Λάος Γιώργο Καρατζαφέρη, με τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά και με τον Απόστολο Γκλέτσο, τον δήμαρχο Στυλίδας που συναντήθηκε το Πάσχα στο στρατόπεδο στις Οινούσσες με τον Πάνο Καμμένο και μάλιστα όπως... διέρρευσαν σε καλό κλίμα.
Ο καθένας εκ των συνομιλητών του προέδρου των ΑΝΕΛ έχει φτιάξει από ένα κόμμα. Και η Κατερίνα Παπακώστα φτιάχνει το «ΝΕΟ», ενώ έχει εκφραστεί με θετικά λόγια για τον Πάνο Καμμένο κατ επανάληψη επιτιθέμενη σε στελέχη της Ν.Δ. Ακόμη και πριν τη διαγραφή της. Αυτό άλλωστε οδήγησε στην απομάκρυνσή της από το κόμμα.
Το σενάριο έχει στηθεί εδώ και καιρό και πλέον βγαίνει προς τα έξω ανεξαρτήτως αν πρόσωπα όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος ή ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεχθούν να συμμετάσχουν σε μια «Συμμαχία» εθνικοπατριωτική.
Κάποιοι θα ενδώσουν και ίσως φέρουν κάποιες ψήφους στον Καμμένο.
Πως το βλέπει το Μαξίμου όλο αυτό το σκηνικό. Με χαρά είναι η αλήθεια. Θεωρούν πως μπορεί να φέρει πλήγμα στον Κυριάκο και έτσι να αποτραπεί όχι η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας αλλά η δυνατότητα να συμπληρώσει, σε συνεργασία ίσως με ΚΙΝΑΛ, τον αριθμό που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2020.
Και έτσι να κάνει ότι και τον Δεκέμβριο του 2014 αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα.
Στο Μαξίμου δεν ευελπιστούν σε διάσπαση παρά τα όσα υποστηρίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος, επίσης διαγραφής από τη Ν.Δ. Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο... κόμμα, υποστηρίζοντας πως θα συμπράξει με την Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ότι θα τον ακολουθήσουν ακόμη και εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ..
Αυτό το θεωρούν ανέφικτο, (να τον ακολουθήσουν δηλαδή γνωστά στελέχη της Ν.Δ.), όσο όμως καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται χρήσιμο «εργαλείο». Όπως και όσοι συνομιλούν με τον Καμμένο.
Αυτό που δεν έχουν λάβει υπόψη είναι πως ενδεχόμενες γρατζουνιές στη Ν.Δ από τέτοιες κινήσεις είναι αμελητέες. Επίσης παραγνωρίζουν το γεγονός ότι αν ο Πάνος Καμμένος αισθανθεί ισχυρός δεν θα περιμένει την ολοκλήρωση της τετραετίας. Θα τα κάνει κούγκι για να διασωθεί πολιτικά και θα... χαιρετίσει τον καλό του φίλο Αλέξη με αφορμή τα ανοιχτά εθνικά θέματα.
Βέβαια και ο Αλεξης Τσίπρας επιδιώκει ανοίγματα στην κεντροαριστέρα και αποκτά μια νέα «σημαία» ευκαιρίας που φέρει το όνομα σοσιαλδημοκρατίας. Όμως αυτό είναι ένα άλλο... θέμα.
ΥΓ. Τελευταία μαθαίνουμε μπαίνει στο παιχνίδι και ένας παλιός γνώριμος, αλλά νέος σε ηλικία, της Ν.Δ. Ο εξ... ανιψιάς γαμπρός του Ιβαν Σαββίδη, πρώην γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος. Που καλοβλέπει δημιουργία πολιτικών σχηματισμών όπως και τις διεργασίες στην αυτοδιοίκηση. Είδωμεν...
 Γραφει ο Insider-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά