Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ποιοι Αριστεροί; Αυτοί είναι Θατσερικοί! Δικοί μας!

Η αντίδραση στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ είναι το τελευταίο προπύργιο των τελευταίων Αριστερών στην κυβέρνηση. Μετά την υπερπήδηση κι αυτού του εμποδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την επίσημη εκπροσώπηση στην Ελλάδα της πλέον σκληρής Θατσερικής πτέρυγας των νεοφιλελευθέρων. Καλά μου τα έλεγε ο Βαγγέλης το 2015: «Αυτοί εδώ είναι πραγματικοί Φιλελέδες»!
Ποιος είναι ο Βαγγέλης; Οι φίλοι του τον λένε Λάκη. Πρώην μέλος φιλελεύθερων κομμάτων, ο Λάκης, εντάχτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να παίξει τον γεφυροποιό μεταξύ του κόμματoς και της άρχουσας τάξης. Ο Λάκης, λοιπόν, μας έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στο εσωτερικό του ισχυρές δυνάμεις πραγματικών φιλελεύθερων, αποφασισμένων να προωθήσουν όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι την περίοδο εκείνη τον αντιμετώπισα με σκωπτική διάθεση. Τρία χρόνια αργότερα είμαι υποχρεωμένος να αναθεωρήσω .
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε περίπτωση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να περάσουν έναν τέτοιο νόμο. Θα είχαν ξηλωθεί τα
πλακάκια απ’ όλα τα πεζοδρόμια της Αθήνας. Θα είχε μείνει η χώρα χωρίς ρεύμα επί βδομάδες. Ο δε Αριστερός Τύπος θα κυκλοφορούσε καθημερινά σε διπλές εκδόσεις, περιγράφοντας με γλαφυρά χρώματα το δράμα της εργατικής τάξης. Να έχουν άραγε άδικο οι Γερμανοί που θέλανε ΣΥΡΙΖΑ για να περάσουν τα πάντα;
Από την άλλη πλευρά, αν είσαι κυβερνητικός βουλευτής και πρέπει να πας στην εκλογική σου περιφέρεια, όπου υπάρχει μονάδα της ΔΕΗ; Ούτε φίδι στον κόρφο σου! Οι αντίπαλοί σου θα σου κλέβουν ψηφουλάκια μιλώντας για το δίκιο του λαού, για την ιδρωμένη φανέλα του εργαζόμενου κι εσύ, Αριστερός άνθρωπος, θα πρέπει να τους πείσεις για το όφελος των ιδιωτικοποιήσεων στην Οικονομία. Μπλέξιμο!
Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα σε κατηγορούν για νεοφιλελεύθερο, τσάμπα και βερεσέ. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτή την στιγμή μία επιλογή να ψηφίσει κάτι που δεν πιστεύει, επειδή έτσι πιστεύουν ότι θα κρατήσουν την εξουσία λίγο ακόμη. Κι εδώ πραγματικά βρίσκεται το πρόβλημα της χώρας. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί. Το θέμα δεν είναι απλά να ψηφίζονται νομοσχέδια στην Βουλή. Τα οποία και δεν είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ότι καλώς ψηφίζονται όπως ψηφίζονται, αφού η ιδιωτικοποίηση από μόνη της δεν είναι το φάρμακο για πάσα νόσο. Το θέμα είναι να εφαρμόζονται φιλελεύθερες πολιτικές. Κι είναι αστείο να ζητάνε από τους χαμαιλέοντες του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τέτοιες υπερβάσεις. Εντάξει, τα ψηφίζουν αν και δεν τα πιστεύουν. Αλλά να τα εφαρμόσουν δεν μπορούν. Και δεν θέλουν.
Κι επειδή σε αυτή την χώρα όλα γίνονται άνευ σχεδίων και σχεδόν πάντοτε στο πόδι, να είστε σίγουροι ότι οι ειδήμονες είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν για ποιόν λόγο στην περίπτωση της ΔΕΗ. πωλούνται οι μονάδες που πωλούνται και όχι κάποιες άλλες. Η «κακή Ευρώπη» μας πιέζει εδώ και πολλά χρόνια για το ενεργειακό. Το πολιτικό σύστημα, όμως, υπέκυψε στους συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει σήμερα σοβαρά να δεχτεί μεγάλη ήττα. Πριν τέσσερα χρόνια δεν πουλήθηκε η μικρή ΔΕΗ για να σωθεί η μεγάλη. Τώρα πωλούνται οι μονάδες που θα μπορούσαν να στελεχώνουν την μικρή και ιδιωτική ΔΕΗ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα έχουμε, στην πραγματικότητα, μεγάλη ΔΕΗ. Σίγουρα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα…
Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά