Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ο φαρισαϊσμός του Μαξίμου

Ήμουν κι εγώ εκεί - στο Σκάι δηλαδή, Κυριακή πρωί, μαζί με τον Παύλο Τσίμα, καλεσμένοι του Τάκη Χατζή, να «ανακρίνουμε» από κοινού και κατά μόνας τον πρόεδρο Κυριάκο. Ο άνθρωπος πρέπει να πω ότι τα πήγε καλά. Έδειξε ότι έχει άποψη για τα πράγματα, ξέρει τι πρέπει να κάνει αν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές, έχει γνώση για το τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο Τσίπρας και για λογαριασμό του - κρατάει χαμηλά την μπάλα, και καλά κάνει.
Το ότι τα πήγε καλά δε, μπορεί να το αντιληφθεί κανείς και από τον τρόπο που αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά το μεσημέρι της Κυριακής, το γνωστό «κοπτοραφείο» που εδράζεται στα υπόγεια του ευαγούς ιδρύματος εξέδωσε non paper τo οποίο - προσέξτε, παρακαλώ - δεν κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ούτε όσα εξήγγειλε για την οικονομία ούτε όσα κατήγγειλε για το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για το τέταρτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας και το είχε κουβαλήσει μαζί του να το δείξει στις κάμερες ούτε καν για το (αγαπημένο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) θέμα των οφσόρ της Μαρέβας.
Το non paper την «έπεσε» στον Μητσοτάκη για μια ΑΛΗΘΕΙΑ που είπε: ότι στα σημερινά 17χρονα δεν λένε τίποτα οι αναφορές στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά αυτό που πρέπει να συζητήσουμε πια είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα.
Αυτό! Μόνο. Το αποτέλεσμα ήταν τα υπόγεια του Μαξίμου να ενεργοποιήσουν τα παρακρατικά μέσα που συνδέονται μαζί τους και παράλληλα τη στρατιά των τρολ που συντηρούν γιατί τάχα μου ο Μητσοτάκης παραγνωρίζει τη σημασία του ιστορικού εγκλήματος που συνετελέσθη πριν από 55 χρόνια ακριβώς τέτοιες ημέρες.
Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο δηλαδή. Ο άλλος πάει και διαπραγματεύεται τη «Μακεδονία του Ιλιντεν» ως ονομασία για τα Σκόπια, επειδή, έχοντας (μαύρα) μεσάνυχτα από Ιστορία, δεν ξέρει καν τι είναι αυτό το πράγμα, τι αντιπροσωπεύει και γιατί επιμένουν οι Σκοπιανοί, και εγκαλεί τον πρόεδρο Κυριάκο ως αρνητή της Ιστορίας! Δεν είναι για γέλια όλο αυτό; Είναι, έχω καταλήξει…
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά