Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πανικός στο Μαξίμου, φοβούνται και... απειλούν μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, μετά την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίζη που μειώνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις 152 έδρες, βάζοντας νέα αγκάθια στις δηλώσεις Τσίπρα περί ολοκλήρωσης της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.
Ενδεικτικό του πανικού είναι το γεγονός πως το Μαξίμου με non paper ζητά από τον Γιώργο Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του τη στιγμή που εξελέγη βουλευτής με άλλο κόμμα -με αυτό των ΑΝΕΛ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ- και μάλιστα αφήνουν και αιχμές εναντίον του καλώντας τον να αποδείξει ότι δεν είναι μέρος ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
Στο ίδιο non paper γίνεται, για μια ακόμη φορά, αναφορά σε «επιχειρηματικά συμφέροντα», τα οποία
μάλιστα επεκτείνονται πέραν του Πειραιά «και στη Θεσσαλονίκη» και τα οποία λειτουργούν «για λογαριασμό Μητσοτάκη». 
Κάνουν λόγο για «σχέδιο νέα αποστασίας» το οποίο απεργάζονται εξαιτίας των επιτυχιών της κυβέρνησης στην οικονομία και το χρέος, οι οποίες επιτυχίες αφαιρούν κάθε επιχείρημα από το Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αναφέρονται σε «ανοιχτά θέματα με τη δικαιοσύνη» που επιδιώκει να προλάβει ο κ. Μητσοτάκης. 
Απειλές κατά του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή εξαπέλυσαν και οι ΑΝΕΛ που έχουν μείνει με 7 βουλευτές και φοβούνται πως την πορεία του Δημήτρη Καμμένου και του Γιώργου Λαζαρίδη ίσως ακολουθήσουν και άλλοι.
Για το λόγο αυτό η επίθεση ήταν σκληρή. Τα κουκιά λιγοστεύουν την ώρα μάλιστα που θεωρούσαν ότι έχουν ξεπεράσει τον κάβο μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποτρέψει την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Στους ΑΝΕΛ εκτιμούσαν ότι είναι εύκολο πλέον να παραταθεί η κυβερνητική θητεία καθώς και ότι δεν θα κληθούν να ψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή, εξαιτίας των εξελίξεων που πιστεύουν πως θα υπάρξουν στα Σκόπια.
Επίσης, ο Πάνος Καμμένος αποδεχόμενος τα... δώρα του Αλέξη Τσίπρα (το σόου στο Ζάππειο και οι διαρροές περί διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους που ούτως ή άλλως δεν είναι στα σχέδια του Μαξίμου να προχωρήσει) πίστεψε ότι τα δύσκολα πέρασαν για αυτή τουλάχιστον τη φάση.
Όμως οι εξελίξεις τρέχουν και ουδείς δύναται να τις προεξοφλήσει. Και το ερώτημα που πλανάται σήμερα στη Βουλή, προερχόμενο μάλιστα από τα γραφεία της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είναι αν θα υπάρχει και άλλη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή. 
Τ. Ευαγγελίου-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά