Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

«Δάσκαλε που δίδασκες...»

Το μόνιμο «παράπονο» του προέδρου Αλέξη Τσίπρα είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, όταν βγαίνουν στο εξωτερικό, στις επαφές που πραγματοποιούν, δεν στηρίζουν όσο θα πρέπει τη χώρα και επιτίθενται για αντιπολιτευτικούς λόγους στην κυβέρνηση και τον ίδιο. Το έχει πει, το έχει ξαναπεί, το φωνάζει σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία.
Ιδού τώρα πώς ο ίδιος... τηρεί όσα λέει - άλλη μια απόδειξη του κλασικού «δάσκαλε που δίδασκες...». Το παλικάρι παρέστη, ως μη όφειλε, και οφείλει, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Σοσιαλιστής, ούτε Σοσιαλδημοκράτης, στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εκεί λοιπόν, αφού εκθείασε τον... εαυτό του για την επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών, είπε, επί λέξει (σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές):
«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον».
Είπε ο άπαιχτος δημαγωγός...
Λάσπη στον ανεμιστήρα
Το ακόμη σοβαρότερο στην περίπτωσή του, αυτό δηλαδή που κάνει το unfair ακόμη μεγαλύτερο, είναι ότι είπε όσα είπε απούσης της προέδρου Φώφης. Χωρίς εκείνη δηλαδή να μετέχει στη διάσκεψη του PES.
Δεν σεβάστηκε το γεγονός ότι η πρόεδρος της ΔΗΣΥ απουσίαζε από τη συνεδρίαση και της την έπεσε κανονικά, κατηγορώντας την, ψευδώς, ψευδέστατα (!), ενώπιον των υπόλοιπων ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι έχει συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο με τον Μητσοτάκη.
Πού; Πότε; Με ποια ευκαιρία το συγκρότησε, απέφυγε επιμελώς να αναφέρει. Γιατί αυτός είναι ο Τσίπρας. Πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, και άντε μετά να καθαρίσει ο άλλος.
Μιλάμε το παλικάρι δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτε. Σε τίποτε όμως...
Μετά να τον δω...
Οσο για τον ίδιο τον Τσίπρα, μια χαρά το πάει. Εξαιρετικά θα έλεγα. Να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να την «πέφτει» στη Φώφη και στη δημοκρατική παράταξη. Ειδικά τώρα που ξηλώνεται το πουλόβερ των καμμένων και σε λίγο θα αναζητάει συμμάχους για να κρατήσει την καρέκλα. Να δω μετά πού θα απευθυνθεί για συμμαχίες. Και όχι τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές. Ας συνεχίσει λοιπόν έτσι. 
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά