Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Φαρσοκωμωδία

Έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα με τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον Καμμένο αρχηγό, τους γύρω γύρω και τις κατασκευές που φτιάχνει το ζαλισμένο τους μυαλό, νομίζω ότι είναι κρίμα που δεν ζει ένας Αλέκος Σακελλάριος ή ένας Δημήτρης Ψαθάς, να καθίσουν κάτω και να γράψουν μια φαρσοκωμωδία που να σπάει ταμεία!
Οι άνθρωποι σκορπούν αφειδώλευτα το γέλιο με ό,τι κάνουν και ό,τι λένε. Ο άλλος,  ο Καμμένος αρχηγός "βλέπει" ...προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανατροπή  του πολιτεύματος και φωνάζει "ένας εισαγγελέας, ένας εισαγγελέας", αλλά η κυρία (πολυ)Ξένη Δημητρίου ασχολείται για 782η φορά με τον Ανδρέα Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ, και δεν προλαβαίνει.
Τα υπόγεια του Μαξίμου, από την άλλη πλευρά, βγάζουν για λίγο το κεφάλι από τον υπόνομο και φτύνουν σενάρια αποσταθεροποίησης, τα οποία με την σειρά τους τα αναπαράγουν τα παρακρατικά μέσα με τα οποία συνδέονται, μήπως και τσιμπήσει κανείς "ψεκασμένος" και στηρίξει.
Και διάφοροι τρίτοι άσχετοι, όπως ο Πρόεδρος Βούτσης της Βουλής, φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν, προκαλώντας θυμηδία…
Ρε παιδιά, δεν χρειάζεται κανείς να προσπαθήσει, το γέλιο του κόσμου θα σας ρίξει...
Επιστρατεύτηκε και ο Βούτσης
Που λέτε, έχουν πέσει όλοι, μονοί διπλοί να συντηρήσουν το σενάριο - κωμωδία ότι εξυφαίνεται κλίμα αποσταθεροποίησης της χώρας και όλα τα σχετικά που έχει παραγάγει ο οχετός των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου σε μια προσπάθεια να θυματοποιηθεί το σύστημα και με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει  συμπάθειες στην κοινωνία και λαϊκό έρεισμα.
Μου κάνει κατάπληξη (λέμε τώρα…) ότι στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης, ο οποίος κάλεσε τους κοινοβουλευτικούς  συντάκτες προκειμένου να απευθύνει έκκληση ,λέει, προς τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συσπειρωθούν για την... προστασία του πολιτεύματος, το οποίο βάλλεται μετά το περιστατικό  στο γραφείο του Κατσίκη.
Βαφτίζοντας (αυθαίρετα, και χωρίς γνώση, οφείλω να επισημάνω…) το περιστατικό επίθεση τρομοκρατικού χαρακτήρα, και αναμειγνύοντάς το με άσχετα πράγματα, όπως τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κατά τη συζήτηση  της πρότασης μομφής, ο Πρόεδρος Βούτσης, ντυμένος κανονικά με τη στολή του πιονέρου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για το πόσο τρομερό για τη Δημοκρατία  ήταν το  περιστατικό στου Κατσίκη.
Και μετά ήρθε η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, του δικού τους Ρουβίκωνα, και απέδειξε πόσο μπορεί να εκτεθεί ένας παράγων του πολιτεύματος όταν ξεχνάει ποιος είναι, τι υπηρετεί και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του, και μετατρέπεται σε ένα φανατισμένο κομματικό στέλεχος για τις ανάγκες της στιγμής…
Ο δικός τους Ρουβίκωνας
Και επειδή μπορεί να ξεχνάει ο Πρόεδρος Βούτσης, του υπενθυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος Ρουβίκωνας ο οποίος έχει εξαπολύσει πλήθος καταδρομικών επιχειρήσεων, της Βουλής συμπεριλαμβανομένης (θα το θυμάται, ο ίδιος ήταν Πρόεδρος), του Μεγάρου Μαξίμου, υπουργείων, οργανισμών, πρεσβειών κ.λπ.
26 Ιουλίου πέρσι, είχαν κάνει ντου στη Βουλή, συνελήφθησαν 17 και εν συνεχεία με δική του εντολή μεταφέρθηκαν εκτός Βουλής και αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν είχαν κάνει και τίποτε σοβαρό τα παιδιά, έναν ακτιβισμό πραγματοποίησαν και αυτό ήταν όλο. Μάλιστα, όταν ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει να μάθει τον λόγο, τον είχε αποδώσει στην …"ανεκτικότητα" - "όταν δεν υπάρχει βία, πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα", του είχε απαντήσει γραπτώς!
Μιλάμε για τον ίδιο Ρουβίκωνα που είναι το αριστερό τους άλλοθι, το οποίο τους τραβάει κάθε τόσο απ' το μανίκι. Και δεν είναι ούτε φασίστες, ούτε ναζιστές, ούτε όργανα κανενός επιχειρηματία τα παλικάρια, ούτε πολύ περισσότερο υπηρετούν σχέδια για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
Ο Ρουβίκωνας, που διέψευσε παταγωδώς με ανακοίνωσή του Καμμένο, Κατσίκη, Μέγαρο Μαξίμου, και φυσικά και Πρόεδρο Βούτση: "Ο,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα" τόνισε. "Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο (Κατσίκη) εκτοξεύοντας απειλές", ανέφερε η ανακοίνωση.
Γιατί ρε παιδιά (τους) το κάνετε αυτό; Αφού το είχαν στήσει μια χαρά το πράγμα, για να φανεί ότι είναι στο πλαίσιο της επίθεσης που κάνει το σύστημα  της διαπλοκής κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης και του λαοφιλούς Πρωθυπουργού Αλέξη. Ντροπή, θα πω. Τίποτε άλλο.
«Μωραίνει Κύριος»...
Εγώ το είχα επισημάνει εξ αρχής ότι είναι για γέλια η επιχειρηματολογία των βορβορωδών υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου περί δήθεν σχεδίου  αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από επιχειρηματικά συμφέροντα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης - άρα εξ ορισμού έχουν συμμαχήσει ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη κατά του Τσίπρα. Και είχα αναφέρει και τους λόγους για τους οποίους είναι για τρανταχτά - πιάνω την κοιλιά μου - γέλια. Χθες ήταν η σειρά του "Εθνους" συμφερόντων Σαββίδη να  απαντήσει στη γελοιότητα. Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας αναφερόταν χαρακτηριστικά:
«Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του, τα πιστεύει (...) ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν… Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…».
Και ισχύει, κύριέ μου και το ευαγγελικό "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι", συγγνώμη κιόλας…
Παραμύθια με δράκους
Ποια σενάρια περί εξαγοράς βουλευτών και αποστασίας, και ποια παραμύθια με δράκους ή χωρίς. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο γνωστός πελάτης Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Παπαχριστόπουλος βουλευτής: " Ο Γ. Λαζαρίδης έτρεμε σαν το ψάρι γιατί η γυναίκα του έκλαιγε, τα παιδιά του είναι μικρά. Εγώ είμαι της άποψης ότι όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και παίρνεις αποφάσεις  που αφορούν εκατομμύρια Ελληνες, τα προσωπικά σου έρχονται σε δεύτερη μοίρα"!!
Τι σημαίνουν όλα αυτά που λέει ο Παπαχριστόπουλος πελάτης Μάκη; Οτι όσα  διατείνεται ο Καμμένος πρόεδρός του είναι χοντρά  ψέματα, όπως ψέματα αναλόγου μεγέθους είναι και όσα ισχυρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου περί "επιχειρηματικών συμφερόντων" τα οποία  έχουν τάξει σκοπό τους να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ και να ρίξουν την κυβέρνηση.
Τα πράγματα  - πάντα κατά Παπαχριστόπουλο, ε; - είναι εξαιρετικά απλά: η κυρία  Λαζαρίδη είναι ευαίσθητη και τα παιδάκια του είναι μικρά, οπότε τι να κάνει κι αυτός, σηκώθηκε και έφυγε από το κόμμα της χαράς.
   
Αποχωρήσεις
Παρ' ότι αποφεύγω συστηματικά (δεν μου αρέσει! καθόλου δε...) να αυτοαποθεώνομαι, ήτοι να ευλογώ τα γένια που δεν έχω, εν τούτοις θα  επαναλάβω σήμερα απόσπασμα από το «Στίγμα» της 19ης Ιουνίου ε.ε, με το οποίο ενημέρωνα τον Καμμένο πρόεδρο του κόμματος ΑΝΕΛ ότι επίκεινται και άλλες αποχωρήσεις από το πτωχό πλην τίμιο αυτό κόμμα. Εγραφα συγκεκριμένα:          
"Ακούγεται έντονα το όνομα ενός βουλευτή που τώρα  εμφανίζεται μεν ταγμένος στο πλευρό του, αλλά εγώ γνωρίζω ότι έχει ρίξει γέφυρες προς τη ΝουΔού για να εξασφαλίσει το μέλλον του την επόμενη μέρα. Γέφυρες έχει ρίξει και προς τον ΣΥΡΙΖΑ άλλος βουλευτής ο οποίος επίσης ψάχνεται για να δει τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές, μια και όπως λέει εδώ κι εκεί "οι ΑΝΕΛ έχουν πεθάνει" (ιατρικά ή πολιτικά έχει κάνει τη γνωμάτευση; Αγνοώ…)". Και κατέληγα ως εξής: "Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος ας έχει τον νου του"...
Προσθέτω σήμερα ότι ΔΕΝ αναφερόμουν στην περίπτωση Λαζαρίδη, πρόεδρε…
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά