Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Φύγετε !

Μας είπαν «πρώτα ο άνθρωπος», ότι θα ερχόντουσαν για να μας σώσουν από την ανθρωπιστική κρίση των μνημονίων. Πιο ανάλγητη κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει σε αυτή την χώρα. Ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες, αδίστακτοι. Δεν υπάρχει κάτι να «διαπραγματευτείς» με αυτούς τους τύπους. Ένα πράγμα μόνο διαθέτουν που έχει αξία αυτή την στιγμή: Η παραίτησή τους.
Περιμένουμε ακόμη μία συγνώμη. Κι αντί αυτής προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους... νεκρούς. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κανείς τον αποτροπιασμό του γι' αυτή την ανήκουστη ύβρη. Ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος σκέφτηκε και οργάνωσε ένα τέτοιο «σχέδιο»; Πως μπόρεσε…

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν να κρύψουν τους νεκρούς. Το δεύτερο να υποσχεθούν στις οικογένειές τους μία θέση στο... δημόσιο. Το τρίτο να τους ζητήσουν ευθύνες για πιθανές πολεοδομικές παραβάσεις. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε.
Περιμένουμε ακόμη να μάθουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι. Έναν επίσημο αριθμό από μία επίσημη λίστα. Όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Ή καλύτερα εκεί όπου το κράτος σέβεται τους πολίτες του.
Περιμένουμε ακόμη να κινηθούν οι αρμόδιες αρχές για να διερευνήσουν τις ευθύνες για την μεγάλη αυτή τραγωδία.
Για εκείνους που δεν αποφάσισαν την εκκένωση. Για εκείνους που άφησαν τα πλοία να αποβιβάσουν αυτοκίνητα στην Ραφήνα. Για εκείνους που έστειλαν τους οδηγούς μέσα στο Μάτι. Για εκείνους που αγνόησαν τα σημάδια και πίστεψαν ότι η φωτιά θα πήγαινε στην Πεντέλη.
Μα πάνω απ’ όλους αυτούς ελέγχεται η ίδια η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί για το γεγονός ότι δεν υπήρξε σχέδιο. Δεκάδες άνθρωποι κάηκαν και πνίγηκαν και άγνωστο ακόμη πόσοι αγνοούνται, επειδή δεν υπήρξε σχέδιο. Απ’ αυτά που υπάρχουν σε κάθε πολιτισμένο μέρος του κόσμου για να αντιμετωπίζονται οι καταστροφές.
Η διερεύνηση των ευθυνών είναι κορυφαίο θέμα. Δεν θα το αποφύγουν, ό,τι κι αν κάνουν. Δεν υπάρχουν επικοινωνιακά κόλπα για να κρύψουν τόσους νεκρούς.
Και φυσικά είναι αδύνατον να έχουμε πραγματική έρευνα από αυτή την κυβέρνηση. Δείγματα γραφής έχουμε! Την έρευνα για την Μάνδρα, όπου απαλλάχτηκε πλήρως από κάθε ευθύνη η εκλεκτή τους κυρία Δούρου. Ποιος τους εμπιστεύεται;
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά