Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ενστολοι, γιατροί και δικαστικοί θα πάρουν αναδρομικά τον Δεκέμβριο

Mε τον μισθό του Δεκεμβρίου, περίπου 280.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί και δικαστικοί θα δουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους και τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ξεκλειδώνει την επιστροφή των αναδρομικών στους εργαζομένους των ειδικών μισθολογίων παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή εντός της εβδομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει άμεσα προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθορίζεται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των ποσών στους δικαιούχους.
Η κυβέρνηση ανοίγει το πουγκί του προϋπολογισμού και
αρχίζει να μοιράζει χρήμα με το βλέμμα στις κάλπες ξεκινώντας από όσους αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους τον Αύγουστο του 2012.
Ποσό 1,2 δισ. ευρώ
Τα αναδρομικά που θα επιστραφούν ανέρχονται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε καθαρή βάση στα 800 εκατ. ευρώ και βαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό (κονδύλι υπό κατανομή). Η μερίδα του λέοντος – περίπου 500 εκατ. ευρώ – πηγαίνει στους ένστολους.
Τα ποσά που θα εισπράξουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων ξεκινούν από 1.400 ευρώ και υπερβαίνουν ακόμα και τα 20.000 ευρώ με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο νομοσχέδιο θα ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.
Η περίοδος για την οποία θα καταβληθούν τα ποσά διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο αλλά και με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν καθεμία από αυτές. Αν και στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται ο χρόνος επιστροφής των ποσών,  πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δρομολογήσει την καταβολή τους με τον μισθό του Δεκεμβρίου που θα καταβληθεί στο τέλος Νοεμβρίου.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά