Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Να βγουν όλα στο φως εδώ και τώρα

Όλη αυτή η υπόθεση με τις καταγγελίες Κοτζιά για το υπουργικό συμβούλιο, τον Πάνο Καμμένο και τα λεφτά του Τζορτζ Σόρος τείνει να ευτελιστεί. Προς όφελος βεβαίως της κυβέρνησης η οποία με λίγο Γιάννο, πολύ Πολάκη και θεωρίες περί «ψεκασμένων» προσπαθεί να σταματήσει το πλήγμα που υφίσταται το ηθικό της πλεονέκτημα.
Ένας πρώην κορυφαίος υπουργός, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού καταγγέλλει σημεία και τέρατα. Λεφτά από το εξωτερικό, μυστικά κονδύλια, χρηματοδότηση της κυβέρνησης, επηρεασμό ή εξαγορά ανθρώπων για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.
Κι όμως, έχουν περάσει τόσες ώρες και κανείς εισαγγελέας δεν ασχολείται. Δύο 24ωρα μετά αποφάσισε η πέτρα του σκανδάλου, ο Πάνος Καμμένος, να απαντήσει μέσω του
αγαπημένου του twitter και να πει ότι υπάρχουν πρακτικά και μάρτυρες που μπορούν να βεβαιώσουν τι ειπώθηκε και τι όχι.
Βγαίνει ο Σπίρτζης και λέει «δεν άκουσα βρε παιδιά. Ημουν εκεί αλλά… έπαιζα με το κινητό και δεν άκουσα τον Καμμένο να βρίζει γιατί τα έλεγε χαμηλόφωνα».
Βγαίνει η «Αυγή» και δίνει τη γραμμή: «Ψεκασμένες θεωρίες όλα αυτά». Ποιος να είναι ο ψεκασμένος άραγε; Ο Καμμένος με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά 4 χρόνια; Ή Κοτζιάς, ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έκανε τόσα πολλά για το τόπο; Δεν μπορεί τώρα να θυμήθηκαν τους ψεκασμένους.
Ακούμε ότι μέσα στην 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του ο Κοτζιάς περιγράφει πολλά. Για την εξωτερική πολιτική, για την παρέμβαση του Καμμένου εκεί που δεν τον σπέρνουν, για τον πρωθυπουργικό εξάδελφο, Γιώργο Τσίπρα.
Ακούει ο κόσμος και διαβάζει και δεν ξέρει τι να υποθέσει;
Είναι ο Κοτζιάς εκτός τόπου και χρόνου και καταγγέλλει πράγματα που δεν έγιναν;
Είναι ο Καμμένος τρελός ή κωλοτούμπας και τα είπε όλα αυτά, όμως, τα παίρνει πίσω γιατί το ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει κουρέλια;
Εχει δίκιο ο Σπίρτζης και άλλοι υπουργοί που δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν μίλησαν; Φταίει μήπως ο Τσίπρας που έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες παρά το γεγονός ότι αποχαιρέτησε συγκινημένος το Σάββατο τον Κοτζιά αλλά στη συνέχεια τον «ξετίναξε» παίρνοντας πίσω τα Προεδρικά Διατάγματα για την επέκταση των χωρικών υδάτων;
Ισως να μη φταίει και κανείς. Ο καθένας το προσωπικό του παιχνίδι παίζει, παιχνίδι εξουσίας ή επιβίωσης, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται.
Η λύση είναι μία για να τελειώνουμε με όλη αυτή τη συζήτηση που δηλητηριάζει το πολιτικό βίο. Δώστε τα πάντα στη δημοσιότητα. Και τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και την επιστολή Κοτζιά.
Ας κάνει την αρχή ο απρόβλεπτος πρώην ΥΠΕΞ. Να δώσει ό,τι στοιχεία έχει για να διασώσει και την αξιοπρέπειά του. Εκτός κι αν θέλει να ακούει τον Καμμένο να τον χαρακτηρίζει «ορφανό του Σημίτη» ή την «Αυγή» να τον λέει «ψεκασμένο».
Κι επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όλα στη φόρα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ακόμη κι αν αυτός ο πάγκος βρίσκεται δίπλα σ’ αυτόν του Γιάννου Παπαντωνίου. 
Βασ. Κανέλλης- in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά