Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Οδεύοντας προς τις κάλπες... εν μέσω λαοπλάνων λύκων

Μετά από τις τελευταίες παπάτζες του Τσίπρα και της παρέας του... το προεκλογικό νερό κι επισήμως μπήκε στ΄ αυλάκι.
Εκτός απροόπτου δεν αναμένεται να αλλάξει η ατζέντα τους προς άγραν ψήφων μπας και μετριάσουν την εκλογική συντριβή που πλησιάζει σαν κομήτης.
Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο λαοπρόβλητος θα επιλέξει τις... πολλαπλές κάλπες τον Μάιο για να μπαχαλοποιήσει την όλη διαδικασία για ευνόητους λόγους ή αν θα επιχειρήσει να εξαντλήσει την τετραετία.
Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι... οι λαοπλάνοι λύκοι μέχρι να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους θα πυρπολήσουν τα πάντα ώστε να σιγουρευτούν ότι ο Μητσοτάκης θα παραλάβει καμένη γη. Κίνηση που πιθανολογούν ότι θα τους επιτρέψει να...
σκάψουν τον λάκκο της κυβέρνησής του μια ώρα αρχύτερα ευελπιστώντας να επανέλθουν στις ζέστες καρέκλες της εξουσίας.
Γι΄ αυτό το λόγο έχουν αφήσει όλα τα θέματα ανοιχτά. Για να δημιουργήσουν ένα ναρκοπέδιο για τους επόμενους.
Η οικονομία κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί ούτε για αστείο, οι μισοί Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα χρέη και οι τράπεζες... χαροπαλεύουν με το κούρεμα καταθέσεων να επανέρχεται απειλητικά.
Όλα αυτά βέβαια δεν θα κληθεί να τα διαχειριστεί ο Τσίπρας αλλά ο Μητσοτάκης. Κοινώς.... στα παλαιότερα των υποδημάτων του το μέλλον της Ελλάδας. Προέχει η κομματική επιβίωση μέσω της ελεημοσύνης από τον... απελευθερωτικό προϋπολογισμό και το στήσιμο παγίδων για να εξολοθρευθεί ο αντίπαλος.
Στα εθνικά το ίδιο. Μπορεί ο Τσίπρας να κυρώσει εν τέλει την επαίσχυντη συμφωνία από την Βουλή, αλλά αυτό δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν θα έχει ολοκληρωθεί και θα εκκρεμεί αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Που μεταφράζεται σε έναν κυκεώνα διαπραγματεύσεων με άγνωστες συνέπειες. Παράλληλα στο εσωτερικό θα ασκούνται τεράστιες πιέσεις στον Μητσοτάκη από τις πατριωτικές δυνάμεις να ακυρώσει την επονείδιστη συμφωνία, η οποία εκ των πραγμάτων δεν θα ακυρώνεται. Στο μεταξύ, κατά τα φαινόμενα, ο λαοπλάνος θα έχει αφήσει στον αέρα βορειοηπειρωτικό, κυπριακό και ελληνοτουρκικά. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο χάος.
Στο μεταναστευτικό το ίδιο. Οι δομές μαζί με τις περιοχές που φιλοξενούνται πρόσφυγες και λαθρομετανάστες βουλιάζουν και οι «φιλοξενούμενοι» βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Χώρια η βια που πλέον έχει καταστεί ανεξέλεγκτη. Στην εξίσωση βάλτε και τις νέες αυξημένες ροές καθώς και το μπάχαλο με τα κονδύλια.
Στην ασφάλεια το ίδιο. Μπαχαλάκηδες, κλεφτρόνια και εγκληματίες περιμένουν πότε η επόμενη κυβέρνηση θα τους στερήσει την «ελευθερία» που τους χάρισε απλόχερα ο Τσίπρας για να τα κάνουν όλα γης μαδιάμ.
Για κερασάκι στην τούρτα ο γαλαντόμος λαοπλάνος θα τους αφήσει το Δημόσιο στο οποίο μέχρι τις εκλογές θα έχει διορίσει όλους τους Έλληνες, τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας που οδηγήθηκε σε Βατερλώ λόγω της προχειρότητας που σχεδιάστηκε, την συνταγματική αναθεώρηση την οποία θα... πετροβολάει συναινετικά επειδή δεν θα διακρίνεται από την αριστεροσύνη της δικής του και τα σκάνδαλα όπου θα κατηγορεί την νέα κυβέρνηση ότι δεν «στήνει» υποθέσεις με έωλες κατηγορίες για να εξολοθρεύσει τους πολιτικούς της αντιπάλους όπως η δική του.
Πείτε εσείς ποια από τα παραπάνω θα καταφέρει να λύσει ο Μητσοτάκης την ώρα που οι λαοπλάνοι λύκοι θα καίνε την Ελλάδα;
Συνεπώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, παρά τις διαφωνίες για την φιλελέφτ πολιτική του, η μόνη λύση για να αποσοβηθεί η έκρηξη του ναρκοπεδίου που θα του κληροδοτήσει ο Τσίπρας είναι να καταστεί αυτοδύναμος.
Διότι σε περίπτωση που... σκάσει και δεν μείνει κολυμπηθρόξυλο, πως θα διαφωνούμε με την ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική του;
Και να θυμάστε... Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά