Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Με «σπασμένα φρένα», από γκάφα σε γκάφα

Μήπως ο Γραβρόγλου πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «ρωμαλέου μαθητικού κινήματος» ώστε «να έρθει και να δέσει»;
ΤΟ ΓΑΡ πολύ της θλίψεως γεννά -και πολιτική- παραφροσύνη. Με αποτέλεσμα η «θλιμμένη» κυβέρνηση να εκτίθεται όλο περισσότερο από ενέργειες, οι οποίες καθοδηγούνται μόνο από το «δόγμα Πολάκη», την πολιτική εμπάθεια και την απροκάλυπτη πλέον πρόθεση ο δημόσιος βίος να μετατραπεί εν όψει εκλογών σε ροντέο.
Η «στρατηγική επιλογή» του Μ. Μαξίμου να χτίσει προεκλογικό αφήγημα στοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους της έχει καταστεί σαφής εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση όμως και ο «παραδικαστικός βραχίονας» που χρησιμοποιεί είχαν μια διπλή ατυχία:
Όλες οι υποθέσεις που «στήθηκαν» κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι εν μέσω γενικευμένου γέλωτος, τη στιγμή που «σκάνε» στην αυλή της κυβέρνησης υποθέσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε καραμπινάτα σκάνδαλα.
ΤΟΣΟ η υπόθεση της ΔΕΠΑ -όπου η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη των πρακτικών του Δ.Σ. της εταιρίας, αλλά και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Θ. Κιτσάκου με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε μια προσχηματική διάψευση!- όσο και η σκανδαλώδης απόπειρα επέκτασης της παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», έναντι ευτελέστατου τιμήματος, είναι τα κορυφαία, αλλά όχι τα μόνα.
Την ίδια στιγμή, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού κράτους», η Novartis, εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πολιτικό φιάσκο της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας. Η πολυθρύλητη Εξεταστική για την Υγεία, εκτός από πολιτική αστειότητα, κινδυνεύει να γίνει μπούμερανγκ για την ίδια την κυβέρνηση. Ενώ η υπόθεση με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τηρουμένων των αναλογιών, μάλλον αφήνει πιο εκτεθειμένο τον «μικρό ΣΥΡΙΖΑ» του 4%, ο οποίος ήταν το μόνο κόμμα που κούρεψε το δανεισμό του και βρέθηκε με οφσόρ πίσω από κομματικό του έντυπο.
Η ΜΕΧΡΙ τώρα παταγώδης αποτυχία να σπιλωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι οδηγεί τους «καθ’ ύλην αρμοδίους» σε απονενοημένες ενέργειες, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε μεγαλειώδεις πολιτικές γκάφες. Π.χ. η «ευφυής σύλληψη» να «χτυπηθούν» ταυτοχρόνως μέσω του C4I το ΚΙΝ.ΑΛ. και μέσω αυτού η Ν.Δ., μες στην ατζαμοσύνη της κατέληξε να βάλει στο κάδρο τον… Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Η μεθόδευση δε ήταν τόσο χοντροκομμένη, ώστε να καταλάβουν ακόμα κι όσοι δεν ήθελαν να καταλάβουν. «Εξωθήθηκε» μια κυβερνητική -και όχι Ανεξάρτητη- Αρχή (για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα) να ζητήσει άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη και της οικογένειάς του. Κι αυτό -ω του θαύματος!- έγινε σχεδόν ταυτοχρόνως με ένα άλλο «θαύμα»: Βρέθηκε μάρτυρας με «σημαντικά στοιχεία», ο οποίος όμως είχε… ξεχάσει εδώ και 15(!) χρόνια να τα καταθέσει.
Ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκος. Ο οποίος τι νέο λέει; Οτι…«κατά τις εκτιμήσεις του» ο Γ. Παπαντωνίου δωροδοκήθηκε «με ποσό τουλάχιστον 15 εκατ.». Οτι ο ίδιος… «πιστεύει» πως ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε γνώση της παράνομης συναλλαγής. Αλλά και ότι κατά τη γνώμη του η τότε κυβέρνηση Καραμανλή δεν έπρεπε να είχε παραλάβει και αποπληρώσει το C4I.
Η «ΝΕΑ» δικογραφία, αφού διαβιβάστηκε την Παρασκευή στη Βουλή, ανακοινώθηκε χθες. Και προφανώς η Δικαιοσύνη θα πρέπει να πράξει τα δέοντα, αφού προηγουμένως η Βουλή αποφασίσει αν θα το χειριστεί η ίδια ή θα την επιστρέψει στον φυσικό δικαστή. Ομως το «τυφλό πολιτικό πάθος» της κυβέρνησης, όπως και ο εντυπωσιακός ερασιτεχνισμός της έχουν παραγάγει ήδη πολιτικά αποτελέσματα. 1. Πρόσθεσαν ακόμα μια απόδειξη εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. 2. Συσπείρωσαν το ΚΙΝ.ΑΛ. και το έθεσαν σε μια καθαρά «αντισύριζα» τροχιά, κόβοντας οποιαδήποτε προοπτική άμεσης ή μετεκλογικής συζήτησης, με τους «σκευωρούς», όπως λέει πλέον η Χ. Τρικούπη. 3. Εφεραν εξ αντικειμένου «πιο κοντά» τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. να συγκλίνουν στην αναγκαιότητα της «στρατηγική ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ. 4. Αποδυναμώνουν κι άλλο την ήδη αποδυναμωμένη θεωρία του «παλιού» και του «νέου» και πλήττουν ανεπανόρθωτα το ήδη τραυματισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ θέλει… μεγάλη προσπάθεια και περισσή ανικανότητα για να μπορέσει κάποιος να τα κάνει όλα αυτά μαζί. Εκτός κι αν πρόκειται για μια κυβέρνηση σε απόγνωση, η οποία έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της δοκιμαζόμενη στο καθοδικό σπιράλ των δημοσκοπήσεων και της πραγματικότητας. Και η οποία στην προσπάθειά της να πιαστεί από κάπου, πέφτει από γκάφα σε γκάφα, μεγαλώνοντας άθελά της το μέγεθος της φθοράς της.
Mπάμπης Παπαπαναγιώτου- www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά