Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Αφήγημα

Με τη δήλωσή του χθες στη Βουλή ότι «εμείς τις πρώτες πραγματικά δικές μας 100 μέρες τις κλείνουμε αύριο που κλείνουμε 100 μέρες από την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια», ο Πρωθυπουργός δεν επιχείρησε απλώς να μηδενίσει το κοντέρ. Επιχείρησε να διαγράψει και τα σχεδόν τέσσερα χρόνια της πρωθυπουργίας του, σαν να μην είναι υπεύθυνος ο ίδιος για το τρίτο Μνημόνιο αλλά και για τη δυσβάσταχτη λιτότητα που εφάρμοσε, αποτέλεσμα της οποίας είναι εξάλλου το υπερπλεόνασμα για το οποίο τόσο υπερηφανεύεται.
Είναι κατανοητή η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βρει ένα αφήγημα για να πείσει τους ψηφοφόρους. Το πρόβλημα όμως με το αφήγημα του επικεφαλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν εντοπίζεται στην αναληθοφάνειά του. Βρίσκεται στα
οικονομικά αποτελέσματα που παράγει η προσπάθειά του να αποδείξει ότι το αφήγημά του είναι αληθοφανές. Βρίσκεται στην άκρατη παροχολογία, στις αθρόες προσλήψεις και στις αυξήσεις των μισθών των ημετέρων, σε ενέργειες δηλαδή που μαρτυρούν ότι η χώρα μπορεί με μια ανεύθυνη ηγεσία να επιστρέψει στη φενάκη που οδήγησε στη χρεοκοπία.
Η πολιτική αυτή είναι κάθε άλλο παρά φιλολαϊκή. Οπως αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα και με πολύ σκληρό τρόπο, αλλά θέλει να ξεχνά ο Πρωθυπουργός, τα πρώτα θύματα μιας κρίσης είναι οι μη έχοντες. Ξεχνά επίσης ότι η χώρα εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα χρέους. Και ξεχνά και εκείνο που έλεγε ένας πρωθυπουργός τον οποίο πολύ αντέγραψε, ο Ανδρέας Παπανδρέου: Είτε το έθνος θα εξαφανίσει το χρέος, είτε το χρέος θα αφανίσει το έθνος.
TA NEA

2 σχόλια:

  1. Μα μηπως εισαιεσυ που που ψευδεσαι γραφια μου! Γιατι δεν μας λες πως φτασαμε στο σήμερα… Η Ελληνική πολιτική ηγεσία πριν το 2015 δεν ηταν αυτή που δανειζνταν ανειπωτα ποσα για την εξαγορά ψήφων και άνομο προσωπικό πλουτισμοισμό. Ο λαος μας δεν γνώριζε πως οι οικονομικές απαιτήσεις του δεν είχαν φορολογικό αντίκρισμα? Οι πολιτικές ηγεσίες πριν το 2015 δεν γνωριζαν ότι τα νεα διουργούμενα χρέη δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μακροχρόνια? Αλλά και τα δύο μέρη συνέχιζαν απτόητα να δημιουργούν νέες ποχρεώσεις ? Γιατι δεν τολμήσαμε, να ξυπνήσουμε από τη διαφθορά και παθητικότητα και μακαριότητα και να κοιτάξουμε τι κανουν οι αλλοι προοδευτικοι λαοι, που τωρα μας συμπονουν και αμεριμνα κουναν τα εξυπνα κεφαλια τους? Τωρα βλέπουμε τους άλλοτε ουραγούς των εξελίξεων, να τρεψουν μπροστα μας εμπρός μας… και η γκρίνια…μας συνεχιζεται!! Δεν φταίω εγώ, αλλά εσύ… Μα γιατί εγώ κι όχι εσύ…
    Γιατι δεν παμε στο εμεις όπως μας σθμβουλεθε ο μεγαλος Κασατυακης καιπολυ πιο πριν Ο Μακριγιαννης? Γιατι λοιπον γραφεις εσυ τετοια τρελλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδικαιολόγητα λαθη μου, λογω συγχυσης και περασμενης ωρας!!
      Entschuldigung, pardon me, και sory!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά