Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Μεθυσμένος ή ξεφτιλισμένος ο Τσίπρας;

“Ευχαριστώ τον Θεόν ότι δεν με έκαμε παλιάνθρωπον, αλλά τον μέμφομαι ότι με έβαλε να ζω με παλιανθρώπους»!
Αυτό το σοφό, σατυρικό απόφθεγμα του Ανδρέα Λασκαράτου έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που ακούω τον Τσίπρα!
Δεν νομίζω ότι στην πρόσφατη τουλάχιστον ιστορία, έχουμε παρόμοιο παράδειγμα δημοκρατικά εκλεγμένου «παλιανθρώπου»! Ενός αμόρφωτου φαφλατά, ενός ελεεινού ψεύτη που μονίμως θυσιάζει την αξιοπρέπεια στο βωμό του λαϊκισμού.
Τον άκουσα -και σήμερα δυστυχώς- να αντιπαρατίθεται στη Βουλή με τον Μητσοτάκη… Και συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι διατεθειμένος να εκστομίσει οτιδήποτε προκειμένου να
δικαιολογηθεί ή να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.
Στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει με υπεροψία, ειρωνεία και ψέματα τον διώκτη του, ο αμετανόητος αυτός απατεώνας, προσκάλεσε τον Μητσοτάκη σπίτι του για καφέ, όποτε αυτός βρεθεί ξανά στην Κυψέλη. Ο Μητσοτάκης του απάντησε ότι και να ήθελε, θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να τον επισκεφτεί καθώς η οικία του είναι βαριά φυλασσόμενη -και ως εκ τούτου απροσπέλαστη- από αστυνομικούς και κλούβες.
Τότε ο Τσίπρας προχώρησε στο απονενοημένο επικοινωνιακό του διάβημα και τόλμησε να απαντήσει λέγοντας ότι ούτε στο σπίτι αλλά ούτε και στο γραφείο του υπάρχουν κλούβες ή αστυνομικοί!
Είμαι βέβαιος ότι όσοι Αθηναίοι άκουσαν εκείνη τη στιγμή τον Τσίπρα, ανέβασαν πίεση! Όλοι γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έχει κλείσει μόνιμα την Ηρώδου Αττικού και την πρόσβαση στο Μαξίμου. Κάθε απόγευμα -μέχρι το πρωί- ο δρόμος κλείνει με κλούβες στο ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.
Αυτό το βλέπουν και το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν περάσει από εκεί τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια. Αλλά προφανώς η εξόφθαλμη αλήθεια δεν έχει σημασία για τον θρασύτατο ψεύτη που έχει πάρει διδακτορικό στο «πέταγμα του γαϊδάρου».
Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τα όρια. Αυτά ήταν λόγια μεθυσμένου. Ψέματα ημίτρελου ή μέθυσου που δεν αντιλαμβάνεται το ακραίο των δηλώσεών του. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ ότι ο Τσίπρας πήγε στη Βουλή μεθυσμένος. Η μόνη εξήγηση λοιπόν είναι ότι ο Τσίπρας είναι ξεφτιλισμένος! Αλλοιωμένος από τη σήψη που προκαλεί ο παράφορος έρωτας για την καρέκλα, έχει απεκδυθεί κάθε ίχνος αξιοπρέπειας από την ελάχιστη που τον διέκρινε ανέκαθεν και πλέον δύναται να υποστηρίξει ακόμα ότι η γη δεν γυρίζει.
Παραστρατήματα σαν κι αυτό, αποκαλύπτουν το ποιόν του ανδρός. Και είναι το μόνο καλό που κάνει ο Τσίπρας! Να αποτελεί δηλαδή το παράδειγμα προς αποφυγήν για τα παιδιά μας. Αποκαλύπτουν όμως και κάτι άλλο: Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτός ο τύπος για να παραμείνει στην εξουσία. Κι αυτό δεν είναι αστείο. Είναι επικίνδυνο!
Ο πρωθυπουργός μιας χώρας που δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι στο αποκλεισμένο από«άρματα και στρατιώτες» Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν αστυνομικοί ούτε κλούβες, δεν σέβεται την υπόληψη και την τιμή του! Είναι απλά άτιμος. Κι ένας άτιμος άνθρωπος είναι ικανός να προδώσει τα πάντα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Ακόμα και τη χώρα του…
Πάτροκλος Κουδούνης
Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμων
 https://meaculpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά