Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ψεκασμένοι κι επικίνδυνοι: Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ κάνουν τεράστια ζημιά στη χώρα


Πρόκειται για το αποκορύφωμα ενός επικίνδυνου και για την Ελλάδα και για το πολιτικό σύστημα τραγέλαφου. Το κόμμα, ό,τι απέμεινε από τους ΑΝΕΛ, βρίσκεται σε κατάσταση νευρικού κλονισμού μπροστά στο φάσμα της διάλυσης.

Κάποτε, αδίκως κατά πολλούς, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες χαρακτηρίζονταν σκωπτικά ως «ψεκασμένοι». Τους χρέωναν το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς πίστευαν ακράδαντα τις θεωρίες περί ψεκασμών ελέγχου του ελληνικού λαού.
Αδίκως, όπως είπαμε, μιας και πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν το 30% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι μας ψεκάζουν και γι’ αυτό δεν αντιδράμε σε μνημόνια, αποφάσεις πολιτικών κ.λπ.
Ωστόσο, φαίνεται ότι στον μικρό σχετικά πολιτικό βίο τους οι ΑΝΕΛ βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι
είναι «πρωταθλητές» στις θεωρίες περί ψεκασμών και ότι είναι οι ίδιοι «ψεκασμένοι». Ειδικά μετά τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τις απίστευτες κωλοτούμπες για τα μνημόνια κι εσχάτως το πολιτικό δελφινάριο για το Μακεδονικό, οι… ψεκασμένοι είναι πλέον κι επισήμως στελέχη των ΑΝΕΛ.

Όμως, οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών δείχνουν επίσης ότι θα μπορούσαμε να γελάμε με τα… χάλια στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, αν ταυτόχρονα δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα. Κι αν οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν τόσο μεγάλο κακό στη χώρα.

Τεράστια ζημιά

Και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα μιας και οι απίστευτες παλινωδίες, τα εγκληματικά λάθη, ο άκρατος λαϊκισμός και η πολιτική φτήνια που καθημερινά εκπέμπουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με πρώτο τον αρχηγό τους, έχουν κάνει τεράστια ζημιά.
Βλέποντας οι πολίτες ότι ένας κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος κρατά τις τύχες της χώρας τα χέρια της επί τέσσερα χρόνια, συμπεριφέρεται με τόσο ελαφρότητα, με παντελή έλλειψη σοβαρότητας, με διάθεση να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ακόμη και για τα εθνικά θέματα, είναι λογικό να χάνει κάθε εμπιστοσύνη μπορεί να έχει.
Τους τελευταίους μήνες, λίγο πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών και μέχρι σήμερα, αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα συγκρότησης των ΑΝΕΛ.
Ένα σοβαρό κόμμα, με οργάνωση, πρόγραμμα, στόχους, ιδέες, γενικότερα ιδεολογική επάρκεια, δεν θα συμπεριφέρονταν όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Όμως, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Κι όφειλαν όλοι οι ψηφοφόροι να καταλάβουν με τι κόμμα έχουν να κάνουν πριν το ψηφίσουν. Από τότε που «έστησαν» το θεατρικό έργο με τη δήθεν απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη. Μέχρι πρόσφατα όπου ξανά ο Καμμένος έδωσε συνέντευξη τύπου για να αφήσει υπονοούμενα περί απειλών κατά βουλευτών του. Και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο να μιλήσει για δωροδοκία της κυβέρνησης με λεφτά του Σόρος.
Οι ψεκασμένες θεωρίες του, χωρίς αποδείξεις πάντα, ο εθνικολαϊκισμός του, που δεν είχε τέλος, οι στημένες επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων με… χαρτιά, έγγραφα, μαρτυρίες κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να κάνει τον Καμμένο πιστευτό, ήταν μόνιμη συνταγή για να παραμένουν οι ΑΝΕΛ στην επιφάνεια.
Όταν, όμως, ξεκίνησε το σόου των Πρεσπών ο βασιλιάς έδειξε ότι είναι γυμνός, δυστυχώς για κακό της Ελλάδας.
Η δημοσκοπική εξαφάνιση των ΑΝΕΛ, η αποχώρηση βουλευτών και στενών συνεργατών του (Δ. Καμμένος, Τ. Κουίκ), η φυγή βασικών στελεχών του στην επαρχία και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα για την οποία ο Καμμένος το παίζει «Μακεδονομάχος», η διάλυση στο κόμμα, με τους υπόλοιπους βουλευτές να κάνουν ό,τι θέλουν και να λένε ό,τι τους έρχεται στο κεφάλι (Παπαχριστόπουλος, Κατσίκης κ.λπ.), έχουν φέρει εκνευρισμό.
Κι ακόμη μεγαλύτερη ταραχή προκαλούν τα παιχνίδια πολιτικής επιβίωσης του ίδιου του Καμμένου ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι «συντρίβει» πότε τους Σκοπιανούς και πότε τους Τούρκους.

Ο Σγουρίδης είναι εδώ

Το ποτήρι ξεχείλισε με τον Παναγιώτη Σγουρίδη, τον αντιπρόεδρο και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις του περί «θερμού επεισοδίου» που μπορεί να αναβάλει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο σάλος που προκλήθηκε, η απαίτηση του Μαξίμου στον Καμμένο να παρέμβει, το άδειασμα του Σγουρίδη, που παραιτήθηκε αλλά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του, επιβεβαίωσαν όσους έλεγαν ότι πρόκειται για ένα αστείο κόμμα, επικίνδυνο για τη χώρα.
Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μιλά για «θερμά επεισόδια», ο Τσίπρας καλεί τον Καμμένο να τον διαψεύσει και τελικά δεν τον… παραιτεί ο ίδιος και η ζωή… συνεχίζεται σα να μη συμβαίνει τίποτε. Ο υπουργός Αμυνας θα συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση, μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή και τότε θα φύγει αλλά όμως θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα.


Ίσως ο μόνος που μπορεί να καταλάβει τι περνά ο Καμμένος να είναι ο… Πολάκης. Είναι αυτός που σε ρόλο αρχισυντάκτη προέτρεψε τα κανάλια και τα ΜΜΕ να μην ασχολούνται με τη βόμβα στον Κολωνάκι ή τον Κουφοντίνα αλλά με τις «καλές ειδήσεις» που ο ίδιος συστήνει. Θα μπορούσε ο Πολάκης να προτρέψει τους δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με τον Καμμένο γιατί υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα.
Αυτή είναι η εικόνα μιας κυβέρνησης που στηρίζεται σε στελέχη όπως ο Καμμένος ή ο Σγουρίδης. Και είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα που συνεχίζει να κρατά μια άσβεστη πολιτική φιλία με το ακροδεξιό, ψεκασμένο, κόμμα του κ. Καμμένου.
Όλα, όμως, γίνονται στο πλαίσιο της πολιτικής συναλλαγής που έγινε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, πριν από τις εκλογές του 2015, όταν είχαν συμφωνήσει ότι θα πάνε μαζί για να… σώσουν τη χώρα. Ο αριστερός λαϊκισμός συνάντησε τον ακροδεξιό εθνικολαϊκισμό και μαζί ανέβηκαν βήμα – βήμα τα σκαλιά της Εκκλησίας για τον πολιτικό «γάμο». Ο μικρός Αλέξης εμπιστεύτηκε τον «θείο Πάνο» στην πιο άθλια πολιτική συναλλαγή που έγινε ποτέ.
Με θύματα τη σοβαρότητα της χώρας, τα εθνικά θέματα, την οικονομία, τον σεβασμό στον πολίτη. 
Βασ. Κανέλλης-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά