Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Καμμένος και Ζάεφ έβαλαν φωτιά στα ήρεμα Χριστούγεννα του Αλέξη Τσίπρα

Ούτε τα Χριστούγεννα δεν αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα να ησυχάσει η υπόθεση του Μακεδονικού. Και πώς αλλιώς να γίνει άλλωστε καθώς το θέμα αυτό θα κρίνει και την ημερομηνία των εκλογών και το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο πρωθυπουργός ακόμη κι αυτές τις άγιες μέρες βρέθηκε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Μεταξύ των ψευτοτσαμπουκάδων του μακεδονομάχου κατόπιν εορτής, Πάνου Καμμένου και του απεγνωσμένου να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει, Ζόραν Ζάεφ. Οι χριστουγεννιάτικες δηλώσεις και των δύο τάραξαν το ήρεμο κλίμα του Μεγάρου Μαξίμου και υπενθύμισαν στην κυβέρνηση ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα.
Από τη μια ο Πάνος Καμμένος και οι νέες ανακοινώσεις περί αποχώρήσής του από την κυβέρνηση αν έρθει η
συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Η κίνηση αυτή επί της ουσίας έσπασε την άτυπη συμφωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα να μην προκαλεί εντάσεις στην κυβέρνηση, να ρίξει τους τόνους κι όταν έρθει η ώρα για την κύρωση της συμφωνίας να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υπό το φόβο της πολιτικής του εξαφάνισης συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι του «αντιστασιακού» στη συμφωνία αν και γνωρίζει ότι με τη στάση του ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φως για να τα βρουν Τσίπρας και Ζάεφ. Τώρα επιμένει ότι θα παραιτηθεί, όμως, ακόμη κι αν το κάνει δεν θα έχει κανένα νόημα αφού έχουν ήδη δημιουργηθεί τετελεσμένα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Καμμένος έσπασε το «σιωπητήριο» και υπενθύμισε στον Τσίπρα ότι είναι όμηρος των δικών του επιλογών. Υπενθύμισε ακόμη στο Μαξίμου ότι πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει ακόμη και 151 βουλευτές μιας κι αυτό δεν είναι πλέον σίγουρο.
Τα νερά ήρθε να ταράξει και ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος, επιμένοντας στα περί μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας απέδειξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ετεροβαρής, ότι η Ελλάδα δεν κέρδισε πολλά κι ότι στο παρελθόν ενδεχομένως να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα.
Στις 9 Ιανουαρίου ξεκινά η συζήτηση στη βουλή της ΠΓΔΜ και στις 15 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο Ζάεφ είναι σίγουρος ότι θα βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται προς απογοήτευση του Πάνου Καμμένου που ακόμη και τώρα περιμένει ότι δεν θα υπάρξει κύρωση. Η ανάδειξη του θέματος της γλώσσας και της ταυτότητας για πολλοστή φορά δείχνει τη σημασία που έχει για τη γειτονική χώρα αλλά και το ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει εγγυήσεις για μελλοντικές απαιτήσεις ή διεκδικήσεις.
Με τη διαδικασία να είναι στην τελική ευθεία ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Τα ψέματα τελειώνουν και θα πρέπει το Μαξίμου να αποφασίσει για το χρόνο των εκλογών. Κυρίως για το αν θα κλείσει η παρούσα κυβέρνηση το θέμα ή η επόμενη θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Θα κοντραριστεί με όλες τις χώρες που καλοδέχθηκαν τη συμφωνία των Πρεσπών; Είναι ένα ερώτημα που θα τεθεί αν ο Τσίπρας πάει σε εκλογές κι αφήσει στον επόμενο πρωθυπουργό την καυτή πατάτα.
Αλλά τα ψέματα και οι κωλοτούμπες τελειώνουν τις επόμενες ημέρες για όλους. Ούτε ο Τσίπρας θα έχει άλλοθι και πολύ περισσότερο ο Καμμένος και όσοι βουλευτές και ψηφοφόροι του απομείνουν.
Το κακό για την Ελλάδα, αλλά και για όποια κυβέρνηση θα είναι τους επόμενους μήνες στην εξουσία, είναι ότι τα Μακεδονικό θα κλείσει ή θα μείνει ανοικτή πληγή σε μια κακή πολιτική περίοδο. Με τους Τούρκους να απειλούν ανοικτά, με την Ανατολική Μεσόγειο να έχει πάρει φωτιά, με τη Συρία να αποτελεί μόνιμη πυριτιδαποθήκη. 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά