Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Με 153 πέρασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Μια κυβέρνηση – κουρελού που έλαβε ψήφος εμπιστοσύνης μεσα από μια διαδικασία ανταλλαγής βουλευτών έφερε στη Βουλή και επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών που δίνει στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα με τη στήριξη των 145 βουλευτών της και 8 προθύμων που είπαν ναι, αδιαφορώντας για την άποψη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και για τα τετελεσμένα που δημιουργούνται σε ένα εθνικό θέμα.
Έξι πρωθυπουργοί αρνήθηκαν να υπαναχωρήσουν σε αιτήματα που αντίκεινται στις διαθέσεις των πολιτών. Σήμερα την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλείνει 4 χρόνια στην εξουσία η συμφωνία των Πρεσπών κυρώνεται χωρίς να έχει κατατεθεί το κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων με τις αλλαγές που έπρεπε να συμπεριληφθούν όπως προβλέπεται.
Με την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης στο
ΝΑΤΟ να εκκρεμεί και τα Σκόπια να αναμένουν και αυτή τη διαδικασία, πριν υλοποιήσουν τις προβλέψεις της συμφωνίας η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υλοποίησε δεσμεύσεις με μια διαδικασία εξπρές προκαλώντας ερωτήματα τόσο για την ταχύτητα που επέλεξε αλλά και την πλήρη υιοθέτηση των όσων πρεσβεύει η άλλη πλευρά.
Με τη Βουλή να μοιάζει φρούριο από τις κλούβες των ΜΑΤ, οι 153 βουλευτές, μεταξύ των οποίων, οι τρείς του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) οι δύο Υπουργοί των ΑΝΕΛ (Κουντουρά και Κόκκαλης) η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην επικύρωση της συμφωνίας.
Μιας συμφωνίας την οποία ήδη οι Σκοπιανοί, μέσω της ρηματικής διακοίνωσης, παραβίασαν αλλάζοντας την χρονική σειρά των γεγονότων, που είχε προαποφασιστεί! Μιας συμφωνίας που ο Αλέξης Τσίπρας χθες υπερασπίστηκε με πάθος, καθώς επίσης και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας συμφωνίας που πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδόμησε, ενώ ήδη από χθες έβαλε στο τραπέζι το «όπλο» του βέτο.
Η συζήτηση, για την ιστορία, ουσιαστικά κράτησε πέντε μέρες, δύο μέρες στην αρμόδια επιτροπή και τρείς μέρες στην Ολομέλεια, με πάνω από 200 βουλευτές να καταθέτουν την άποψή τους. Πλέον, η Ελληνική Βουλή βρίσκεται εν αναμονής της κύρωσης του Πρωτοκόλλου του ΝΑΤΟ, το οποίο θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες – εβδομάδες.
Οι εξελίξεις που προηγήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι εξ αρχής ο Αλέξης Τσίπρας είχε διττό στόχο. Αφ ενός να φέρει με κάθε τρόπο σε πέρας την υπογραφή της συμφωνίας αφ ετέρου να δημιουργήσει προβλήματα στη Ν.Δ..
Έχοντας αποτύχει στο δεύτερο στόχο έστρεψε το βλέμμα στα μικρότερα κόμματα και ήδη το Ποτάμι έχει χάσει πλέον την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση ενώ οι ΑΝΕΛ παραμένουν ενεργοί μέσα από την ανταλλαγή βουλευτών. Στο ΚΙΝΑΛ κατέστη εφικτή η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.
Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αποτελεί νόμο του κράτους. Τα Σκόπια επισήμως ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία» έχοντας ταυτόχρονα αποκτήσει και με τη βούλα της Ελληνικής βουλής «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα. Το χαρτί της Ελληνικής πλευράς που κερδήθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι δεν υπάρχει πλέον.
 Του Αλέξανδρου Διαμάντη-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΨΗΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 153 ψηφοι κ. αρθρογραφε ειναι τα 51% του Ελληνικου κοινοβουλιου κι είναι πλειονότητα και πλειοψηφία!!
    Με τις νοσηρες σου υπονιες προσβαλεις τις δημοκρατικες αρχες και όλα τα πιστευω μου και μαζι με μενα και των 51% των Ελληνων που τους ανεδειξαν αξιοτιμε
    γραφεια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε τα σκουλικια, τις απειλες και τις προσβολες και παραδειγματησου από τη δηλωση του Κουλη στον Economist: Δεν θα αποκαλούσα κάποιον «προδότη» ακόμη και αν διαφωνώ!!
    Γινου δημοκράτης, πλησιασε τον Αλεξη!!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα καλα δεν στεγνωσε το μελανι απο την προδοτικη αριστερη υπογραφη και οι "φιλοι" μας αρχισανε κιολας τις παραβιασεις! Παει το "Βορεια Μακεδονια"! Ετοιμαστειτε φασιστερουληδες για ειδικα δικαστηρια!
    ΟΣΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΦΘΟΝΟΣ ΣΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά