Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τα αγγλικά του Αλέξη και η ντροπή της χώρας

Τα κάκιστα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα έγιναν και πάλι αφορμή για περιπαικτικά σχόλια, μετά το βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί με τον Εμανουέλ Μακρόν και να δυσκολεύεται να πει τον αριθμό 70.000: «In the last demonstration there were about seventeen, seventy thousands. Not seventeen…, seventy…, seven zero», λέει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Τα μελλοντικά «Λιβάδι με τους μαργαρίτες» και «Περιβόλι με τους μαργαρίτες» (για να θυμηθούμε τα δύο βιβλία όπου ο Θανάσης Φωτιάδης ανθολογούσε διάφορες κοτσάνες) θα περιέχουν και το «We have already eaten the camel, now there is the queue» που είχε πει στο Ινστιτούτο Brookings. Καθώς και τα
«we are going directly to the hell», «I am looking very positive the change in France», «I’ don’t know what Madame Merkel want to do» και «frozen war» που κυκλοφορούν πλέον ως ανέκδοτα στις παρέες.
Είναι ντροπιαστική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα που εκπροσωπεί η ημιμάθειά του έτσι όπως αποκαλύπτεται στις δημόσιες εμφανίσεις του. Όμως, ένας από εμάς είναι και ο πρωθυπουργός μας. Πρόσφατη έρευνα θέλει το 51,2% των Ελλήνων να μην διαβάζουν ούτε ένα βιβλίο το χρόνο. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, με σημαντικές μαθησιακές ελλείψεις φεύγουν από το σχολείο οι 18χρονοι  _ ακόμα και εκείνοι που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν δεν εμπιστευόμαστε τις έρευνες ας δούμε τα τηλεπαιχνίδια γνώσεων όπου οι παίκτες που συχνάζουν είναι όλο και πιο αστοιχείωτοι.
Εκείνο δε που σοκάρει περισσότερο, δεν είναι τόσο η αμορφωσιά αλλά η άνεση, η αδιαφορία, για να μην πω η περηφάνια με τις οποίες την περιφέρουμε. «Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου;», ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Την απελευθέρωση από τους Τούρκους», απαντά γελώντας χαριτωμένα μια κοπέλα και κοιτάζει με νάζι την κάμερα, αντί να τρέξει να κρυφτεί.
Στο ίδιο κλίμα και οι πολιτικοί μας, στη χώρα που η εκπαίδευση είναι για να σου δίνει πτυχίο και όχι για να μορφώνεσαι, που το βιβλίο είναι για να χαλαρώνεις το βράδυ ή στις διακοπές, που ο καλός μαθητής λέγεται σπασίκλας, που οι περισσότεροι μαθαίναμε το μάθημα από τα λυσάρια, που ανάμεσα στον μορφωμένο και το μάγκα θα προτιμήσουμε το μάγκα.
Με αυτά και με τα άλλα φτάνουμε και στα «eaten the camel», στις αναρτήσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη κατά τον οποίο «ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές», ή στη «συνάντηση εργασίας με τον διευθύνων σύμβουλο» και στο «μέτωπο προόδου και ανοιχτωσιάς» της Κατερίνας Νοτοπούλου . Το ότι μας κυβερνούν οι πολιτικοί που μας αξίζουν γίνεται προφανές κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους.
Κ. Βίδος-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά