Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Το δίλημμα των εκλογών είναι: νομιμότητα ή εκτροπή;

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει πως ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πάρει θέση στο δίλημμα « με τις προοδευτικές δυνάμεις ή με την ακροδεξιά». Δίλημμα βλακώδες, καθώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η Ελλάδα σήμερα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ακροδεξιάς ούτε ρατσισμού. Αυτά είναι φαντασιώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μήπως ψαρεύοντας στα θολά νερά δημιουργήσει με κάποιους πρόθυμους έναν «προοδευτικό» πόλο. Πιο πολύ τα λέει αυτά για να δώσει πρόσχημα στους γνωστούς και μη εξαιρετέους να στρατευθούν στο πλευρό της.
Βέβαια, η ριζοσπαστική Αριστερά «δεν δικαιούται δια να ομιλεί» για την ακροδεξιά γιατί την περιβάλλει με
στοργή και φροντίδα. Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και η γνωστή δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα τελειώσει επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι δε κραυγές για τον Όρμπαν είναι υποκριτικές. Αν υπάρχουν Έλληνες Όρμπαν αυτοί βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αριστεροφασισμός κατοικεί μέσα σε αυτήν την παράταξη.
Συνεπώς, το δίλημμα των εκλογών δεν είναι αυτό που θέτει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών—για να περιοριστώ σε αυτά—κάνουν τα Ιουλιανά του 1965 να μοιάζουν με παιδική χαρά. Οι δε παραδικαστικές –παρακρατικές συνωμοσίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ μας παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα.
Συνεπώς αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας. Δηλαδή η τήρηση του Συντάγματος, ο σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών και των συναφών θεσμών. Επιπροσθέτως, η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης στην δημόσια τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Τέλος, θα πρέπει όσοι παρανόμησαν τα τέσσερα αυτά χρόνια, να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη για να κριθούν για τις πράξεις τους.
Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι η αποκατάσταση της δημοκρατικής κανονικότητας που διασαλεύθηκε από τον τρόπο που πολιτεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια. Εκτράχυνε, στα όρια του εκτσογλανισμού, την πολιτική ζωή της πατρίδος μας.
Υπονόμευσε και υπονομεύει την Μεταπολιτευτική μας Δημοκρατία, την καλύτερη που γνώρισε η Ελλάδα στην νεώτερη Ιστορία της.
Είναι σαφές πως με παροχές της τελευταίας στιγμής δεν κερδίζονται εκλογές. Αυτό δείχνουν όλες σχεδόν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές τις κερδίζει όποιος επιβάλλει τα διλήμματα του και καταστήσει συγχρόνως ηγεμονικές τις λύσεις που θα προτείνει.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στον Ελληνικό λαό ανύπαρκτα διλήμματα, καθώς δεν έχει τίποτα άλλο να πει. Γιατί αν επιχειρήσει να δώσει την εκλογική μάχη επί των πεπραγμένων του, θα συντριβεί. Έτσι μονομαχεί με τους ανεμόμυλους της ακροδεξιάς και του ρατσισμού. Στήνει μέτωπο εκεί όπου δεν υπάρχει.
Όλα αυτά που ζήσαμε και τα τέσσερα αυτά χρόνια, αλλά κυρίως οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, θέτουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο το δίλημμα : θα προστατέψουμε ή όχι την Μεταπολιτευτική μας Δημοκρατία; Θα συνταχθούμε με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την δημοκρατική κανονικότητα ή με αυτές που απεργάζονται την εκτροπή;
Δεν χωρούν λιποψυχίες, δεν συγχωρούνται αμφιταλαντεύσεις.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά