Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Το αποφώλιον τέρας ξεψυχά, καταστρέφοντας

Τα ψέματα τελείωσαν, ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει. Έμεινε ένας μήνας για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειακές εκλογές που θα είναι πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές.
Για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις κάλπες. Όλες οι ενδείξεις προμηνύουν μιαν ήττα, που όπως φαίνεται θα είναι σημαντική.
Αυτό το γεγονός έχει φέρει σε πανικό την ηγετική του ομάδα. Δεν είναι μόνον οι αποδοκιμασίες που δέχονται τα στελέχη του στην Μακεδονία, δεν είναι μόνον οι άδειες αίθουσες στις οποίες μιλάνε.
Είναι κυρίως η διάχυτη αίσθηση που υπάρχει μέσα στην κοινωνία πως θα χάσουν στις εκλογές. Πως φεύγουν.
Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να
το δεχθεί ή έστω να το ανεχθεί η αριστερή συνείδηση τους. Δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να αποδοκιμάζεται στις κάλπες. Σίγουρα θα φταίει ο λαός.
Έτσι σκέφτονται, γιατί έτσι διαπαιδαγωγήθηκαν ιδεολογικά. Όταν κάποιος πιστεύει πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια, το λάθος το έχει όποιος του αμφισβητεί αυτήν την ιδιότητα. Όποιος αντιτίθεται στα πεπραγμένα του και στα οράματα του.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μιαν ιεραποστολική αντίληψη για την πολιτική και για το δικό της έργο. Πιστεύουν πως εκπροσωπούν το νέο, το ζωντανό, το προοδευτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν διανοούνται πως μπορεί να επιστρέψουν από εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν, γιατί τελικά εκπροσωπούν ό,τι χειρότερο υπάρχει στην κοινωνία. Και επειδή όλα δείχνουν πως μάλλον αυτό θα συμβεί, καταστρέφουν. Θέλουν στην πτώση τους να συμπαρασύρουν τα πάντα.
Επειδή στερούνται δημοκρατικής παιδείας και δημοκρατικού ήθους-- έχοντας περιμαζέψει τα απόβλητα των άλλων πολιτικών χώρων, που εκπροσωπούν το χειρότερο παλιό-- δεν πιστεύουν στην εναλλαγή των κομμάτων στην διακυβέρνηση της χώρας.
Επιδιώκουν με την πολιτική τους να καταστήσουν αδύνατη την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Έχουν μετατρέψει τα Εξάρχεια σε μιαν αυτόνομη περιοχή που έχει παραδοθεί στο έλεος κάθε λογής παρανόμων. Η εκκαθάριση αυτής της κατάστασης, λόγω της μαζικής κλίμακας του φαινομένου, ξεφεύγει πλέον από τα όρια μιας επιχείρησης της Αστυνομίας.
Αυτά που γίνονται στον χώρο της Εκπαίδευσης, σημαίνουν ουσιαστικά την διάλυση της. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν αντιληφθεί πως θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει όλες τις αντιμεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, και όχι μόνον στην ανωτάτη εκπαίδευση.
Αυτοί οι απίθανοι τύποι που μας κυβερνούν κατέστρεψαν την ΔΕΗ. Χρηματιστηριακή απαξίωση, εκτίναξη των χρεών, ζημίες χρήσεως. Και η διοίκηση της, ξεδιάντροπα, ζητεί να γίνουν προσλήψεις, την στιγμή που η εταιρεία Mc Kinsey, που είναι σύμβουλος της ΔΕΗ, ζήτησε να γίνουν μέχρι το 2020, 5600 απολύσεις, για να γίνει βιώσιμη η ΔΕΗ. Θα λογοδοτήσουν και ποινικά.
Όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, και κυρίως το άδηλο μέλλον κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ενεπλάκησαν σε ποινικώς ερευνητέες υποθέσεις, έχει οδηγήσει την ηγετική του ομάδα σε συμπεριφορές που έχουν καθεστωτικά χαρακτηριστικά.
Σκληραίνουν την στάση τους, νομίζοντας πως θα αποφύγουν την κρίση των πολιτών. Γίνονται επιθετικοί, όπως το τέρας πριν ξεψυχήσει.
Απειλούν, τρομοκρατούν, συνωμοτούν.
Οι μέρες όμως κυλούν και η 26η Μαΐου πλησιάζει. Τότε θα βρεθούν ενώπιον των πολιτών και λίγο αργότερα, κάποιοι από αυτούς, και ενώπιον των δικαστών. Θα λογοδοτήσουν για την καταστροφή της πατρίδος.
Και αυτό φοβούνται.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά