Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

«Πλατιά απεύθυνση», ένας... αχταρμάς από Αμβρόσιο μέχρι Λάμπρου

Είναι ομολογουμένως πρωτότυπος ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει τη μάχη του «κατά της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού», όπως ορίζει ο ίδιος τον πολιτικό του αντίπαλο.

Η μάχη κατά της Ακροδεξιας γίνεται προφανώς με... άνοιγμα στην Ακροδεξιά, αφού το ευρωψηφοδέλτιο του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει Κουντουρά και Κουρουμπλή, που φιλούν το χέρι του φίλου της Χρυσής Αυγής, ομοφοβικού και ρατσιστή μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Και η μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού γίνεται με ένα γενναίο άνοιγμα στο μεγάλο κεφάλαιο, καθώς με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο Πέτρος Κόκκαλης.
Ταυτοχρόνως, για να είναι όλοι καλυμμένοι και να είναι όντως πλατιά η «απεύθυνση», ο Αλέξης Τσιπρας επέλεξε να βάλει στο ευρωψηφοδελτιό του τον Πάνο Λάμπρου, συνομιλητή και μάρτυρα υπεράσπισης καταδικασθέντων για τρομοκρατία.

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, όποιους και αν είχε στο ψηφοδέλτιο ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και αν επέλεγε να φτιάξει τον πολιτικό αχταρμά της «πλατιάς απεύθυνσης», τη μάχη κατά της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού θα την είχε χάσει ούτως ή άλλως στην πράξη, προτού φτάσουμε στις κάλπες.

Τη μάχη κατά της Ακροδεξιάς την έχει χάσει γιατί οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους. Αλλωστε, με αυτούς στο πλάι του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ρίξει πρόωρα την προηγούμενη κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τον ΠτΔ, και να κερδίσει την εξουσία.

Όσο για τη μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού και αυτή έχει χαθεί προ πολλού. Όχι μόνο γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν πιστά ένα νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, αλλά και γιατί, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, την τελευταία τετραετία οι φτωχοί στην Ελλάδα έγιναν φτωχότεροι.
Γ. Κουβαράς-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά