Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

8+σήμερα για τον Τσίπρα: Ολοκληρώνεται ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης

Αργά και βασανιστικά μετρά ανάποδα ο χρόνος για τον Αλέξη Τσίπρα, έως και την Παρασκευή 5 Ιούλίου, την ημέρα δηλαδή που λήγει και επισήμως ην θητεία της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός προσπαθεί με τις τελευταίες παρεμβάσεις του να διατηρήσει το ηθικό του κομματικού στρατεύματος υψηλά, αλλά και να πείσει την εκλογική του βάση ότι έχει νόημα να προσέλθει στις κάλπες της 7ης Ιουλίου διότι η αυτοδυναμία της ΝΔ παίζεται ακόμα, ενώ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και την φράση «η Παναγιά μαζί μας», κατά την χθεσινή ομιλία του στη Δραπετσώνα.
Κατά τα φαινόμενα, ο κίνδυνος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία δεν έχει περάσει, αφού υπάρχει μία διπλή απειλή:
από τη μία η λογική της χαμένης ψήφου λειτουργεί αποσυσπειρωτικά και από την άλλη η αποχή, λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών, που για πολλούς αρχίζουν τις επόμενες ημέρες μπορεί να πλήξει ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ένας ψηφοφόρος που απείχε στις 26 Μαΐου είναι φυσικό να απέχει και στις 7 Ιουλίου.
Από την Κουμουνδούρου επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποκρούσουν το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι εάν δεν λάβει αυτοδυναμία, τότε θα έχουμε εκλογές ξανά μέσα στο δεκαπενταύγουστο. Ήδη το δίλημμα αυτό παραλύει το ΚΙΝΑΛ, ενώ φαίνεται να λειτουργεί και για ευρύτερο κόσμο.
Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διατηρεί τις δυνάμεις των ευρωεκλογών και να κινείται στα γκάλοπ σε μία περιοχή ποσοστών από 24-25%, είναι αβέβαιο ότι θα αντέξει μέχρι το τέλος και δεν θα καταγράψει απώλειες.
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη ρητορική που χρησιμοποιεί τις τελευταίες ημέρες δείχνει να έχει αποδεχθεί ουσιαστικά ότι τα πράγματα έχουν πάρει μία κατεύθυνση (προς μία καθαρή νίκη της ΝΔ) και να απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους που κινούνται στα στενά όρια της πολιτικής του επιρροής και όχι σε ευρύτερα στρώματα. Δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο πώς θα κρατήσει συσπειρωμένα στα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του, παρά να πείσει ψηφοφόρους από άλλους χώρους να προσέλθουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η φράση του «δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη» είναι ενδεικτική για το χώρο… απεύθυνσης του προεκλογικού του λόγου. Κι ας έδωσε ένα… θρησκευτικό τόνο στην ομιλία του επικαλούμενος την… Παναγία, κάτι που σε άλλες εποχές θα σηματοδοτούσε άνοιγμα σε συντηρητικά στρώματα: «Η Παναγιά μαζί μας, δηλαδή», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα έχουμε νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.
Πέραν αυτών ο κ. Τσίπρας φαίνεται να είναι αποφασισμένος να στοχεύσει προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι η βεντέτα αυτή ενισχύει την εκστρατεία του. ΣΕ ανάρτηση στο Twitter ο πρωθυπουργό έγραψε τον λόγο, για τον οποίο εκτιμά ο ίδιος ότι αποφεύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση ο Μητσοτάκης:
«Ο λόγος για τον οποίο αποφεύγει το debate ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντικοινωνικό. Όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, πίσω από πολύ ευχάριστες λέξεις, η αλήθεια είναι ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση ούτε το 2019, ούτε το 2020».
Στο φίνις της προεκλογικής περιόδου, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδοθεί σε σειρά περιοδειών και συνεντεύξεων.
Βάσει πληροφοριών το πρόγραμμά του ως έχει διαμορφωθεί έως τώρα προβλέπει:
Σήμερα θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφών με την Exxon Mobil, το βράδυ θα μεταδοθεί συνέντευξή του στο Open ενώ θα επισκεφθεί την Καβάλα
Την Παρασκευή μεταβαίνει στην Τρίπολη, το Σάββατο στην Ζαγορά Βόλου, την Δευτέρα στο Ηράκλειο ενώ την Τρίτη είναι πιθανό να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.
Την προσεχή Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στην Πάτρα ενώ την Παρασκευή θα κλείσει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου με ομιλία του στην Αθήνα.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά