Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Επιτέλους, είναι έγκλημα να μιλά ο μητροπολίτης. Σταματήστε τον

Δεν είναι πλέον πλάκα. Όταν «σκοτώνει» για δεύτερη φορά μικρά παιδιά είναι έγκλημα καθοσιώσεως.


Εντάξει. Έχουμε ένα μητροπολίτη στην Κύπρο ο οποίος αποκάλυψε την αλήθεια για το πώς γίνονται gay τα παιδιά μας.
Τον κατακρίναμε, τον σατιρίσαμε, γράψαμε χιλιάδες tweets στα οποία κάνουμε πλάκα περί της σεξουαλικής ζωής των εγκύων και τη διασύνδεσης με την ερωτική ζωή και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των παιδιών που θα γεννηθούν.
Ωραία όλα αυτά, ένας ακόμη «υπηρέτης» του Θεού μας απέδειξε πόση αμορφωσιά, «ταλιμπανισμό», και… εγκεφαλική ζημιά μπορεί να πάθει ακόμη κι ένας μητροπολίτης. Είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο, είτε αλλού.
Ευτυχώς, είναι εξαιρέσεις γιατί υπάρχουν και φωτισμένοι ιεράρχες που τιμούν και το ράσο τους και την αποστολή τους.
Όμως, την πλάκα μας μπορούμε να την κάνουμε, ακόμη και για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός.
Τι συμβαίνει όμως όταν ο μητροπολίτης Μόρφου ασχολείται και με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα; Τι συμβαίνει όταν συνδέει δολοφονίες παιδιών με τη συζήτηση που γίνεται παγκοσμίως για τις εκτρώσεις;
Διαβάστε τι είπε ο άνθρωπος αυτός του…
Θεού για να καταλάβετε. Μιλώντας για τον δολοφόνο που συγκλόνισε την Κύπρο και όλο τον κόσμο, τον κατά συρροή δολοφόνος Νίκο Μεταξά λέει ο… άγιος αυτός ιεράρχης:
«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.
«Μια χώρα με τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων είναι δυνατό να μη γεννήσει έναν τέτοιο δολοφόνο», διερωτήθηκε μάλιστα ενώ εμφάνισε ως τιμή για την Κύπρο πως ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος έχει αυτή τη διάθεσης της εξομολόγησης.
Είπε ακόμη, ότι «θέλει βοήθεια τώρα» για να εξηγήσει ως εξής το σκεπτικό του: «Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις καημένες υπάρξεις που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά».
Εντάξει είπαμε. Είναι ένας γραφικός ομοφοβικός, με ιδέες που έρχονται από τον Μεσαίωνα. Όμως, πραγματικά τι μπορεί να πει κανείς όταν ένας μητροπολίτης «αθωώνει» έναν δολοφόνο γυναικών και παιδιών;
Ο μισογύνης, ο μισαλλόδοξος, ο ακραίος μητροπολίτης τώρα μετατρέπεται και σε «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον Μεταξά; Τον άνθρωπο που σκότωσε 7 ανθρώπους, που στραγγάλισε μικρά παιδιά και που για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύπρου καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια.
Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εκτρώσεις με έναν παρανοϊκό δολοφόνο που βίαζε και σκότωνε γυναίκες και που σκότωνε και τα παιδιά τους;
«Μην κατακρίνεις τον Νικόλα, εσύ που έκανες έκτρωση», μας προτρέπει ο ίδιος αυτός μητροπολίτης.
Πραγματικά, η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από τέτοιες φωνές. Οποιος αγαπάει την Εκκλησία (δικαίωμά του, όπως και δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου να μην το κάνει) θα πρέπει να αποδοκιμάσει τέτοιους ανθρώπους.
Και η ίδια η Εκκλησία θα έπρεπε να αντιδράσει. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια κακοψυχιά και μάλιστα από έναν δούλο του Θεού, όπως προφανώς ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του.
Όχι, λοιπόν, η περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου δεν έχει πλέον πλάκα. Δεν είναι χαζολόγημα στο twitter. Είναι η επιτομή του εκκλησιαστικού και κοινωνικού εμετού και πρέπει να αντιμετωπιστεί από αυτούς που πρέπει.
Τέτοιες θεωρίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και αποθεώνονται κι από άλλους ακραίους, μισογύνηδες και μισαλλόδοξους ανθρώπους.
Όχι, όμως, όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, άγρια δολοφονημένα.
Όχι όταν έχουμε να κάνουμε με αθώες ψυχές, θύματα ενός παρανοϊκού.
Κι ενός μητροπολίτη που τα «σκοτώνει» για δεύτερη φορά.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά