Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ακόμη δεν έχουν καταλάβει γιατί έχασαν!

Γνωστό φιλοσυριζαίικο «ακάου» στο twitter ανήρτησε τις φωτογραφίες δύο εκ των κορυφαίων και αγρίως βασανισθέντων αντιστασιακών, του Σπύρου Μουστακλή και του Αλέκου Παναγούλη, γράφοντας «αυτοί είναι οι δικοί μας άριστοι»! Μόνο που δεν ήταν δικοί τους. Ο Μουστακλής, ταγματάρχης Πεζικού και μαχητής του ΕΔΕΣ κατά την κατοχή (του ΕΔΕΣ τον οποίο κυνηγούσε ο ΕΛΑΣ). Και ο Παναγούλης πρόεδρος τη νεολαίας της Ενωσης Κέντρου. Ανθρωποι που υπέστησαν τα πάνδεινα για τη Δημοκρατία, αλλά ουδεμία σχέση με την Αριστερά.
«Ο Σαββόπουλος ως τι εκλήθη στην δεξίωση της Δημοκρατίας», ρωτούσε κάποια κυρία στο Facebook. Οι σχολιαστικές απαντητικές ερωτήσεις από κάτω: «Ως Καραγκιόζης;», «Ως σκουλίκι», «Ως νάυλον σημαία;», «Ως ψυχικά πάσχων;», «Ως προσκεκλημένος του Κούλη», ρωτούσαν σχολιαστικά αψίκοροι Συριζαίοι από κάτω. Και όταν τους επεσήμαινες ότι εκλήθη ως αντιστασιακός, και ότι
είναι αυτοβιογραφικά τα τραγούδια του «Κι αν βγω από αυτή τη φυλακή» («Δημοσθένους λέξις»), και το «θεία Μάρω», για μια γυναίκα που γνώρισε στη Μπουμπουλίνας, δεν σώπαιναν από ντροπή, αλλά ζητούσαν και τα ρέστα: «Και γιατί πήγε στους τραγουδιστές που κάλεσε πρόσφατα ο Κούλης;»!
Θα πει κανείς αυτό είναι περιπτωσιολογία και δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα έλα που όλοι οι φιλο-ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν έτσι! Είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το πλαίσιο του πας μη μεθ΄ημών, καθ΄ημών», και έδωσε το σάλπισμα της γενικευμένης εχθροπάθειας. Και όχι μόνο το πλαίσιο. Λόγω συγκυρίας ας πούμε, έστησε στον τοίχο την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατηγορώντας την για παραλήρημα κατά των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, παρότι:
Αφορούσε παρουσίαση του βιβλίου «Από που ως που όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι», που συνέγραψαν ο αείμνηστος συνταγματολόγος και γνωστός αντιστασιακός Σταύρος Τσακυράκης και ο επίσης γνωστός συγγραφέας και διανοούμενος Απόστολος Δοξιάδης.
Ο Δοξιάδης με ανάρτησή του στο Face book εξήγησε ότι αυτά που είπε η κυρία Μιχαηλίδου αποτελούν ουσιαστικά δικά του λόγια από το βιβλίο. Εκανε λόγο για κακόβουλη αναπαραγωγή και για μονταρισμένο βίντεο.
Ο Σταύρος Τσακυράκης, κι αυτός εκ των κορυφαίων αντιστασιακών και βασανισθέντων (που ουδέποτε εξαργύρωσε τη δράση του), και ο οποίος βρισκόταν δίπλα της, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε, αλλά είναι αυτός που έχει δηλώσει ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι η κορυφαία των ελευθεριών – δεν είχε προφανώς ρωτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την άκαπνη αστυνομία της έκφρασης.
Παρόλα αυτά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν τη διαστρέβλωση, αφού είδαν ότι ο δικός τους κοινωνικός χυλός που τον διοχετεύουν κατά πως θέλουν, είχε εκραγεί στα social media.
Ειρήσθω εν παρόδω, μια και αναφερθήκαμε στην κα Δόμνα Μηχαηλίδου: Επειδή το ηθικό πλεονέκτημα που είχε δημιουργήσει παλιά η Αριστερά (ναι, η ατομική στάση των ανθρώπων, όχι το κόμμα – π.χ. έλεγαν οι παλιοί δεξιοί: «κομμουνιστής αλλά τίμιος άνθρωπος), εξακολουθεί να είναι εν ισχύ για κάποιους καλοπροαίρετους, αυτοί πιστεύουν τις όποιες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις όποιες δημοσιεύσεις των φιλικών τους εντύπων, χωρίς αμφιβολία!
Ετσι πάλι επιτέθηκαν στην υφυπουργό Εργασίας διαστρεβλώνοντας όσα είχε πει για τη χορήγηση επιδόματος στις νέες μητέρες κάτω των 30. Είχε πει ότι «καθιερώνεται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα» (χωρίς να αναφερθεί σε εθνικότητα) και επιπροσθέτως: «Εξετάζεται η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων κινήτρων σε ζευγάρια που τεκνοποιούν πριν η γυναίκα συμπληρώσει το τριακοστό της έτος».
Μπορεί κάποιος να έχει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου (όπως και ο γράφων). Αλλά συριζαίικοι δίαυλοι απομόνωσαν το τελευταίο λέγοντας πως θα δώσει επίδομα μόνο σε όσες Ελληνίδες γίνονται μητέρες κάτω των 30!
Ενδεικτικά τα παραδείγματα λόγω συγκυρίας και μόνο. Αποδεικνύουν ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κατανοήσει ακόμη γιατί έχασαν. Δεν ήταν η δεδομένη ανικανότητα. Ετσι και αλλιώς είχαν την αιτιολογία ότι έφταιγαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις (οι δικές τους). Είναι που κατόρθωσαν να γίνουν μισητοί και ανεχέγγυοι.
Είναι εντυπωσιακό που εν τη μεγαλαυχία τους, δεν αναρωτήθηκαν γιατί στις δημοσκοπήσεις - από τα Χριστούγεννα και εντεύθεν - η απάντηση στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα σας στενοχωρούσε αν έβγαινε πρώτο», η πλειοψηφία απαντούσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ». Παρόμοια ποσοστά έπαιρναν και στο «Ποιο κόμμα δεν θα ψηφίζατε ποτέ».
Εμείς αναρωτηθήκαμε το γιατί. Αυτοί όχι! Ούτε καν αναρωτήθηκαν γιατί εκείνοι που τους περιφρονούν περισσότερο και από τους δεξιούς, είναι οι «Ρηγάδες», οι κάποτε νεολαίοι του ΚΚΕΚ ες – που υποτίθεται αυτοί είναι συνέχειά τους!
Το Φθινόπωρο προβλέπεται δηλητηριασμένη η πολιτική ζωή. Επειδή επίσης δεν τους περνάει από το μυαλό να αντιπαρατεθούν πολιτικά χωρίς να διαστρεβλώσουν! Ισως δεν τους περνάει από το μυαλό και να αλλάξουν – αν το μπορούν.
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

9 σχόλια:

  1. ΄Οταν γλυτώνεις την συντριβή κι ενώ περιμένεις να χάσεις με 15% τελικά μειώνεις τη διαφορά στο 8% χρειάζεσαι λίγο χρόνο παραπάνω για να καταλάβεις το μέγεθος της ήττας.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα πλεον στο περιθωριο χωρις τις λαμογιες και τα ρουσφετια πισω στο 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματι !Ακόμη δεν έχουν καταλάβει γιατί έχασαν από τον ανιδεο γαλαζοαιματο λιμοκοντορο Κυριακουλη!
    Αρκουσαν μονο τα φαρσι εγγλεζικα που μαθε ο Κουλης στα ιδιωτικα κολλεγια με αδρα λεπτα του γερμανοφιλου μπαμπα του ? Συμβαλλαν μηπως οι ψηφοι των αλλοτε οπαδων του Αδωνι και Βοριδη , των δυο κορυφαιων υπουργων του στη νεα κυβερνηση του, που με τυφλη υπακουη εισακουσαν τα καλεσματα τους?
    Παράδοξο πλάσμα για πολλους τουτος ο Κουλης, περίεργον, ασυμαζευτον, αβεβαίων
    στοχων, εγωκεντρικον, γενικως αλλης ταξης ο σοφόμωρος Κουλης .
    Πολλοι τον θαυμαζουνε, εγω τον λυπάμαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τον επίλογό σου μου θύμισες την παροιμία:εγώ γελώ με δώδεκα, γελούν με μένα χίλιοι:)
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ.Κ. η συντριβή του Τσίπρα δεν έγινε γιατί στις Εθνικές εκλογές το πελατιακο του κράτος ενεργοποιήθηκε στο μέγιστο βαθμό. Ένα παράδειγμα που ενδεχομένως μας διαφεύγει. Λίγο πριν τις εκλογές πέρασε το κατάπτυστο νομοσχέδιο που αναβαθμίζει τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ. Για παραδειγμα από τεχνολόγος αυτομάτως αναβαθμίζεται σε Μηχανολογο του Πολυτεχνείου, όπως βέβαια και με άλλες ειδικότητες και μαζί με τους μαθητές αναβαθμίζονται και οι καθηγητές. Βάλε περίπου 60.000 μαθητές Χ 4 = 240.000 ψήφοι(το Χ4 είναι και για 2 γονείς τουλαχιστον). Τώρα αν συνυπολιγισουμε Ρομά. Αλλοδαποί , κομματικό στρατό το 31% βγαίνει εύκολα. Χάνοντας όμως την εξουσία χάνεις και τους πελάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοι γνωστοι και φιλοι μου ψηφισαμε τον κ. Τσιπρα με καθαρα αξιοκρατηκα κριτιρια σαν το καθαρο μιαλο του και την διαγεια πνευματος του, τους στρατηγικους στοχους του, το κλιμα εμπιστωσύνης προς τα εξω και μεσα ,την αυξηση της παραγωγικοτητας και παει λεγοντας ! Ενας αξιος πολιτικος ανδρας που το περασμα του θα γραφει με χρυσα γραμματα στην νεωτερη Ελληνικη ιστορια !!
      Τον χαρισματηκο Αλεξη αντιληφθηκαν και επαινεσαν πολλοι συμμαχοι μας, οι οποιοι συναμα συνδραμαν αδολα στο να επιτευχθουν οι πολιτικοι του στοχοι.
      Όμως , μπροστα στο φοβερο μισος και τον λυσσαλεο πολεμο που ξεσηκωσε ο Κουλης , ο καλοθυμος Αλεξης λυγησε! Και τωρα ο Κουλης με τα δικα του ιδεολογήματα, τα νεα πλανα του και τη χρηση ηλεκτονικων κεντρων, την ψηφοοποιηση των παντων και τη συμπαραστη επιλεγμενων παλαιοκομματικών συμβουλων και παρασυμβουλων θα ανοιξει ροδινους οριζοντας για την φουκαριαρα Πατριδα μας!!Αιντε και βλέπουμε!!

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΧΑΣΑΜΕ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ
      ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  6. Αχ αυτά τα αγγλικά του Κούλη και τα κολλέγια φαίνεται να θαυμάζει και ο πρώην πρωθυπουργός και στέλνει τα παιδιά του στο Χιλ. Για όσους δεν το ξέρετε, είναι το ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, ενώ η "σύντροφος" διδάσκει σε δημόσιο ΑΕΙ! Ποιόν νομίζουν ότι δουλεύουν και ταϊζουν σανό; Μόνον τους οπαδούς που ό,τι τους σερβίρουν το τρώνε χωρίς να το ψάχνουν. Ένας γεροντότερος έλεγε: των δεξιών είναι καρύδια και βροντάνε, ενώ των αριστερών είναι σύκα και δεν ακούγονται! (εννοείται οι πράξεις τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά οι ψήφοι του Άδωνι και του Βορίδη σας πείραξαν; Της Κας Έλενας Κουντουρά , του Τέρενς Κουϊκ και του Παπαχριστόπουλου δεν σας πειράζουν; Τί επιλεκτική μνήμη και άποψη είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά