Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Έρχονται... γουνάκια;

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Μητσοτάκη την προσπάθειά του να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της αστικής δημοκρατίας που επλήγη επι πρώτης φοράς αριστερά.
Κάτι που γίνεται αφενός μέσω της αποκατάστασης του κύρους των θεσμών τους οποίους έβλαψαν όσο τίποτε άλλο ο Τσίπρας και η παρέα του για να εγκαθιδρύσουν το καθεστώς τους, κι αφετέρου με την επαναφορά της διάκρισης των εξουσιών.
Είναι άλλο η εκτελεστική εξουσία, άλλο η νομοθετική, άλλο η δικαστική.
Και σηματοδοτήθηκε ξεκάθαρα κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων του Μητσοτάκη.
Μπορεί να ψέξαμε τον Κυριάκο, διότι στις
προγραμματικές φάνηκε ότι θα αφήσει ατιμώρητα τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδείχτηκε ότι η μη αναφορά σε διώξεις ήταν σωστή.
Καθώς θα ήταν ίδιος με τον Τσίπρα. Θα φαινόταν ότι επεμβαίνει στην δικαιοσύνη και οι συριζαίοι θα τον... σταυρώνανε κατηγορώντας τον για χειραγώγηση των θεσμών και ρεβανσισμό.
Από τη στιγμή όμως που δεν προανήγγειλε διώξεις και άφησε τους δικαστές απερίσπαστους να επιτελέσουν το καθήκον τους, είναι δεδομένο ότι κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει για παρεμβάσεις, η Δικαιοσύνη θα λάμψει και κάθε κατεργάρης που ζημίωσε την πατρίδα θα κάτσει στον πάγκο του.
Είτε αυτός λέγεται Πολάκης, είτε Ρασπούτιν, υποθέσεις για τις οποίες... άρχισαν τα όργανα και κάνουν τον Τσίπρα να ιδρώνει, είτε Πετσίτης, είτε κακοδιαχείρηση κονδυλίων μεταναστευτικού, είτε... καμμένες οβίδες, είτε καταστροφική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, είτε φωτογραφικοί διαγωνισμοί σε ημετέρους, υποθέσεις που ακούγεται ότι θα πάρουν κι αυτές τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την επιστροφή στην κανονικότητα της αστικής δημοκρατίας και ελπίζουμε οι δικαστές να μην κάνουν πίσω σε όποια προσκόμματα τους βάλουν οι γνωστοί – άγνωστοι επιτήδειοι.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά