Οι καιροί αλλάζουν, όμως στην παρέα του Αλέξη Τσίπρα ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί. 
Κρίνοντας από τις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις και την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες συνεδριάσεις της Βουλής, διαπιστώνει κάποιος την ύπαρξη μίας παγίδας στην οποία είτε κινδυνεύει να πέσει το κόμμα και ο αρχηγός του, είτε έχει ήδη πέσει και δεν το έχει αντιληφθεί.
Η παγίδα αυτή και ο μεγάλος πολιτικός κίνδυνος ορίζεται από την διατύπωση άσχετων, αστήρικτων και προκλητικών δήθεν αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων.
Όπως π.χ. η ασκηση αντιπολίτευσης επειδή η κυβέρνηση με γρήγορες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες κατόρθωσε σε ένα μήνα από την εκλογή της να καθαρίσει το οικόπεδο στο Μάτι, όπου είχαν σωρευτεί τόνοι υλικού από την περυσινή πυρκαγιά.
Μέσα σε ένα μήνα.
Χωρίς κόστος για το δημόσιο.
Και η ανακούφιση για τους
κατοίκους της περιοχής ήταν τεράστια.
Η αντιπολίτευση τόλμησε και μίλησε και γι’ αυτό. Είτε χλευαστικά, σε στιλ «σιγά το κατόρθωμα», είτε επιχειρώντας να ψελλίσει ότι οι εταιρείες που ανέλαβαν το έργο ωφελήθηκαν από τα υλικά που συνέλεξαν, περισσότερο από ό,τι τους κόστισε η επιχείρηση.
Τα λένε αυτά εκείνοι που:
α) βαρύνονται με – τουλάχιστον – αμέλεια για την περυσινή πυρκαγιά στην περιοχή, όπου κάηκαν 102 άνθρωποι, σπίτια, αυτοκίνητα, δάση…
β) επί έναν χρόνο δεν είχαν κάνει τίποτε για την αποκομιδή αυτών των υλικών, προϊόντων της πυρκαγιάς
γ) είχαν προκηρύξει διαγωνισμό για το έργο της αποκομιδής και θα κατέβαλαν στους εργολάβους ποσό της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα έγινε χωρίς κόστος για το δημόσιο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Είναι οι ενδείξεις αυτές μάλλον επαρκείς ως μία πρώτη γεύση για το τι (δεν) μπορεί να κατορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο και αν στα χαρτιά και στις κουβέντες των καφενείων, όπου επιστρέφει χωρίς το… πάρεργο της διακυβέρνησης, θα ονειρεύονται διάφοροι την κενταροαριστερή μετάλλαξη και την αναγόρευση του Τσίπρα σε αυτοκράτορα της τάχα δημοκρατικής παράταξης, η αλήθεια θα αποκαλύπτεται με κάθε αφορμή.
Αφότου καταφάνηκε ότι και ακόμη και για το Μάτι και για τα μπάζα σπατάλησαν χρόνο για να συγγράψουν ασυνάρτητες ανακοινώσεις και δηλώσεις, δεν μπορεί να υπάρχουν και πολλές ελπίδες για μία άλλου είδους μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και ένταξής του στο στρατόπεδο της στοιχειώδους λογικής.
Θα πορευτούν εν εξάλλω και δίχως αναστολές στο πεδίο της ανοησίας και της πολιτικής προβοκάτσιας. Θα το βαφτίσουν αυτό «δημοκρατικό», «προοδευτικό», «ριζοσπαστικό», «οικολογικό», ή οτιδήποτε άλλο.
Και αν τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα απειλούνται όσο θα περνά ο καιρός από έναν άλλο μεγάλο κίνδυνο: να ακυρώνεται εν πορεία η όποια απόπειρά τους να πυροδοτήσουν αντιδράσεις, πάθη και εξαλλοσύνες.
Θα ακυρώνεται ακόμη και από όποια στοιχειώδη και μικρή πρόοδο θα κατορθώνει να σημειώνει η κυβέρνηση.
Η εποχή αλλάζει, οι ανάγκες των πολιτών είναι άλλες, οι διαθέσεις τους πολύ διαφορετικές από εκείνες της προηγούμενης πενταετίας.
Στην παρέα του πρώην Πρωθυπουργού αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί. Θα έχουν καιρό να τα συζητούν στα καφενεία… 
 Αγγ. Κωβαίος-in.gr