Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Κάθε κόκορας είναι πανίσχυρος στο δικό του κοτέτσι: Περί της ηγετικότητας του κ. Τσίπρα

Σήμερα(29/8) νωρίς το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο χθεσινοβραδινό σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας που αφορούσε τη διαδικασία εκλογής της ηγεσίας του. Θεμιτό, αντιπολίτευση είναι και θα είναι για μερικά χρόνια, επιβάλλεται η πρωινή γυμναστική. «Επαναστατική» γυμναστική πάντως, ως είθισται στα κομμουνιστικά κόμματα, δεν θα τη λέγαμε. Τέλος πάντων, η πρωινή βάρδια του γραφείου που βγάζει τις ανακοινώσεις έκρινε ότι έπρεπε να απαντήσει στο σχόλιο της Πειραιώς, καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη(ο οποίος εξελέγη με ψηφοφορία από τη βάση και όχι από τους μηχανισμούς), ότι «έστησε» την ψηφοφορία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε βάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τη βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά!
Ειλικρινά δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ο Μητσοτάκης κατάφερε να «στήσει» τη ψηφοφορία -όταν μάλιστα είναι
γνωστό ότι δεν είχε τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού- και να οδηγήσει ως «ποιμένας» 173,297 άτομα στη «στάνη». Η αλήθεια είναι ότι η εκλογή Μητσοτάκη δεν οφείλεται στην κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, αλλά στην αυθόρμητη επιθυμία των ανθρώπων της παράταξης να δώσουν την ευκαιρία σ’ έναν νέο πολιτικό να υλοποιήσει τις ιδέες του. Αυτό, το τόσο απλό και δημοκρατικό, είναι αλήθεια δύσκολο να γίνει αντιληπτό από ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα να γίνει κατανοητό από τον αρχηγό του, ο οποίος ουσιαστικά τοποθετήθηκε σ’ αυτή τη θέση από τον Αλέκο Αλαβάνο.
Είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε από το ΣΥΡΙΖΑ, που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει την παλαιοκομμουνιστική νοοτροπία και τις αντιλήψεις που πηγάζουν απ’ αυτή, ότι θα προσχωρούσε σε φιλελεύθερες πρακτικές ανάδειξης της ηγεσίας του. Ωστόσο περιμέναμε ότι τουλάχιστον δεν θα μιλούσαν. Αυτοί, όμως, όχι μόνο κάνουν… μάθημα δημοκρατίας, αλλά σπεύδουν κι από πάνω, υπεραμυνόμενοι της αναχρονιστικής και βαθιά συντηρητικής άποψης περί εκλογής ηγεσίας, να συστήσουν στον Μητσοτάκη να… παραδειγματιστεί από τη διαδικασία εκλογής της Μέρκελ! Παραβλέποντας να πουν ότι οι σύνεδροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν είναι «κολλητοί» της εκάστοτε ηγεσίας, αλλά εκλεγμένοι από τη βάση με αδιάβλητες διαδικασίες.
Εντάξει, το γαρ πολύ της θλίψεως κλπ, κλπ. Να’ χουμε να λέμε μπας και παραμείνει σε ανεκτά επίπεδα το κλονισμένο ηθικό της κερκίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως προκαλεί, γέλια μέχρι δακρύων, η παράγραφος που αναφέρεται στην ηγετικότητα του Αλέξη Τσίπρα. Επί λέξει: «Επίσης, αν ποτέ καταφέρει(ο Μητσοτάκης) να πετύχει έστω κατ’ ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τότε να μας κάνει υποδείξεις». Δύο λέξεις: «Αναγνώριση» και «Αποδοχή». Να υποθέσουμε ότι επί αυτών των δύο λέξεων, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί η ανακοίνωση να καλλιεργήσει το μύθο του άξιου και ικανού ηγέτη. Απάντηση: Αυτοί που κατασκεύασαν τον Αλέξη Τσίπρα, του έδωσαν την αξία που ήθελαν. Εν συνεχεία ο κόσμος υποχρεωτικά τον δέχθηκε στην τρέχουσα τιμή του και όχι στην πραγματική του αξία. Όσο για την «αποδοχή», την οποία πράγματι έχει ο κ. Τσίπρας σε κάποιους κύκλους, θα ήταν ο ορισμός της αχαριστίας να μην την είχε. Την είχε και την έχει γιατί ήταν πάντα πρόθυμος. Dictum, factum κατά τους λατίνους.
Συνεπώς, η «αναγνώριση» και η «αποδοχή» του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στις ηγετικές του ικανότητες, όπως θέλουν να πιστέψουμε, αλλά στην «πλαστικότητα» του χαρακτήρα του και στην ικανότητα να επιλέγει από την γκαρνταρόμπα των απόψεων του, εκείνες που ταιριάζουν με τις απόψεις των συνομιλητών του. Επί της ουσίας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της προσπάθειας να εμφανίσει την εκλογή ηγεσίας από τη βάση ως… αντιδημοκρατική πρακτική, καταφέρνει με τις υπερβολές περί «αναγνώρισης» και «αποδοχής», που υποτίθεται ότι χαίρει ο κ. Τσίπρας, να μας θυμίσει αυτό που είχε πει ο Σενέκας για ηγέτες της εμβέλειας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε κόκορας είναι πανίσχυρος στο δικό του κοτέτσι».
Για την αναγνώριση και την αποδοχή του εμπνευσμένου ηγέτη, με βαθιά υπόκλιση στο μεγαλείο του…
Χάρης Παυλίδης-https://tomanifesto.gr

4 σχόλια:

  1. Σαχλαμάρες μουρμουριζε ο παππους μου οταν ακουγε κατω από τον ισκιο της μουριας ρουφιανιες από τον κουμπαρο του που προσπαθουσε να ισοπεδωσει λογω ζηλειας και φθονου την επιτυχεια ,το μεγαλο φασμα επιδοσεων και την αξια καποιου περα για περα χαρισματικου συχωριανου του!
    Δεν είναι πια μυθος γραφια μου!! Πρεπει να το καταλάβεις και συ που ταιζεσαι από τη ΝΔουλα!!
    Ο κ.Αλεξης θα παραμεινει στην ιστορια μας σαν ικανωτατος ηγέτης που προσεφερε πολλα στον τοπο του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κυριακος Στη Γαλλια μιλησε στα Γαλλικα σε τηλεοπτικο καναλι, Στη Γερμανια μιλησε στα Γερμανικα στη Μερκελ, καλα για αγγλικα δεν το συζηταμε εχει κανει πολλες συντευξεις δηλωσεις, και ολα αυτα μετα go home (αγγλικα) μαντάμ (Γαλλικα στα Αγγλικα προφερεται διαφορετικα) Μερκελ. ΟΟΟΚΚΚΚ το αγγλικο αλα Τσιπρεσκου. Αρχιζουν ολοι οι ευρωπαιοι να μας βλεπουν διαφορετικα, υπαρχει μορφωμενος και γλωσσοαθης Ελληνας Πρωθυπουργος Ειναι η πρωτη φορα που πρωθυπουργος της χωρας μου με εκπλησσει ευχαριστα και με κανει να νιωθω κομματακι περηφανο με το σοβαρο του επιπεδο, σε αντιθεση με τον κυριο Τσιπρα που τσιπα δεν ειχε πανω του και μας εκανε ρεζιλι παγκοσμιως καθε φορα που ανοιγε το στομα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο γλωσσομαθης κι άλλο ηγέτης με μυαλο , κριση, διορατικοτητα,... και παει λεγοντας .
    Γλωσσες μαθαινουν και τα παπαγαλάκια αν τα στειλεις στα αναλογα κολλεγια εξωτικων πουλιων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφε συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλα αν δεν έχεις μυαλό δεν μαθαίνεις ξένες γλώσσες ..και ο αγράμματος το απέδειξε γιαυτο ο λαός τον μαύρισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά