Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Στις 16,1 μονάδες εκτοξεύθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Η δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc, που διενεργήθηκε για το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί, εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού συγκεντρώνοντας μάλιστα ποσοστά αποδοχής που ξεπερνούν τα όρια της ΝΔ.
Ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θετική εκτίμηση για τον Πρωθυπουργό, ενώ το 71,4% έχει θετική γνώμη για την Κυβέρνηση. Το βασικό στοιχείο της δημοσκόπησης είνα ότι το 80% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ο Κυράκος Μητσοτάκης θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν γίνει αποδεκτά από την πλειοψηφία ενώ έχουν μεταδώσει ένα θετικό κλίμα στους πολίτες. Μάλιστα 9 στους 10 δηλώνουν πως η κυβέρνηση πηγαίνει όπως τα
περίμενε (ποσοστό 47,8%) ακόμη και καλύτερα (ποσοστό 42,1%).
Το εντυπωσιακό ποσοστό του 80% που δείχνει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τα πρώτα βήματα αφού ουσιαστικά 8 στους 10 εκτιμούν ότι θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του.
Η πλειοψηφία των πολιτών ζητά επίσης να υπάρξει ήπια και συναινετική αντιπολίτευση (49,1%), ενώ σε ποσοστό 61,7% χαρακτηρίζει αρνητικά τα πρώτα δείγματα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 55,1%, έναντι 30,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Αξιοσημείωτο της δημοσκόποσης είναι η αποδοχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη απο ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.
Συγκεκριμένα ένας στους επτά ψηφοφόρους δηλώνει πως η κυβέρνηση ξεκίνησε καλύτερα απ΄ό,τι περίμενε. Το ίδιο και 4 στους 10 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.
Στη δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα πρόθεσης ψήφους με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 45,9% επί των εγκύρων και τον ΣΥΡΙΖΑ 28,2%.
 Δηλαδή, ακριβώς δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει ανοίξει την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν κατά το διπλάσιο, και συγκεκριμένα κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά