Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Είμαστε όλοι για τον… τσέο!

Πριν από μερικούς μήνες με είχε πιάσει κατάθλιψη, διότι νόμιζα ότι με το που θα πέσει ο Σύριζας, με το που θα αδειάσει από ταγάρια (και θα απολυμανθεί) το Μαξίμου, εγώ θα πέθαινα από πλήξη, διότι με ποιους θα γελάω καθημερινά;
Όπως και να το κάνουμε οι συριζαίοι κυβερνώντες ήσαν μια κάποια λύση, μια μορφή αναψυχής μέσα στον ζόφο που ζούσαμε.
Ποιος θα αντικαθιστούσε τον Πάντζα; Τον Κουράκη; Τον Στρατούλη; Την Σβίγγου;
Ένας Γιακουμάτος δεν αρκεί…
Ευτυχώς όμως που οι καθημερινές παραστάσεις συνεχίζονται.
Να είναι καλά ο Αλέκος ο Τριανταφυλλίδης, με τις μεστές του τοποθετήσεις, ο ακάματος Κυρίτσης, η λάγνα Πέρκα, ο νουνεχής Τσαλακώτος, και άλλοι τέτοιοι παρόμοιοι τσιρκολάνοι, που δεν το βάζουν κάτω, αλλά συνεχίζουν τον όμορφο αγώνα, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Όπως τότε, που παρέα με τον συγκαμένο κυβερνούσαν με αριστερό πρόσημο…

Με κυρίαρχη παρουσία σήμερα, την «συμβασιούχο καθαρίστρια» της καρδιάς μας, που εδώ και μερικά χρόνια, ως άλλος Καρανίκας, μας προσφέρει άφθονο γέλιο.
Έχασε η καθαριότητα αλλά κέρδισε η πολιτική, που λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος (συριζαίος πρώην πασόκος) φανατικός οπαδός του Ραγκούση.
Όπως π.χ. χθες, που η συριζαία καλλονή ξεδίπλωσε την πολύπλευρη γλωσσομάθειά της μιλώντας σε τηλεοπτικό πάνελ για τον «τσέο» της Τόμας Κούκ, που βάρεσε κανόνι.
Θυμίζοντας έντονα τον λαοφιλή Αλέξη, που επίσης γνωρίζει άπταιστα «εγγλέζικα», και το έχει αποδείξει πολλάκις, ειδικά τότε που μας έκανε περήφανους μιλώντας ξένα με τον ιμπεριαλιστή Κλίντον, και βάζοντάς τον στη θέση του.
Ή την άλλη φορά, που είχε μιλήσει σε διεθνές φόρουμ για τον «φροζιασμένο πόλεμο», αναγκάζοντας πολιτικούς επιστήμονες, ιστορικούς, κ.ά. να ψάχνουν στα κιτάπια τους για να δουν τι θέλει να πει ο ποιητής.
Είπα ποιητής, και θυμήθηκα τον Κουράκη, εκείνον με τη κοτσίδα ντε, που τα παλιά κακά χρόνια, επί σαμαροβενιζέλων, ανέβαινε σαν μούτσος σε καΐκια, και ταξίδευε στη μακρινή Γάζα για να σώσει τους δυστυχισμένους Άραβες τζιχαντιστές, που στέναζαν κάτω από την εβραϊκή μπότα. Μετά έγινε υπουργός και περιόρισε τους αΧτιβισμούς, εστιάζοντας στο νομοθετικό του έργο (και στην ποίηση).
Τον θυμάμαι αυτό το διάστημα, που οι ροές (amazing flows τις είχε χαρακτηρίσει άλλοτε ο Αλέξης, που μάλλον ακούει ψυχεδελική μουσική), έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με την Λέσβο (μπορεί και τη Μυτιλήνη) να φιλοξενεί πιο πολλούς «πρόσφυγες» απ’ όσους έχουν μπει σε ολόκληρη την Ευρώπη το τελευταίο εξάμηνο (βάσει επίσημων στοιχείων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής… έχουμε και τέτοιο).
Και γιατί θυμήθηκα τον ποιητή, τον λόγιο, τον επιστήμονα, τον άνθρωπο;
Τον Κουράκη ντε…
Διότι εκείνα τα χρόνια, επί κατοχής σαμαράδων αφού, είχε προτείνει πως αν βγει ο Σύριζας, τότε ο κάθε πρόσφυγας (ήταν ακόμη πολύ λίγοι) θα μπορούσε να φέρνει στην Ελλάδα έως και τρεις (3) συγγενείς του, για να… μην αισθάνεται μόνος!
Είχε επίσης προτείνει οι «πρόσφυγες» να λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα ίσο με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Είμαι εμμονικός (και ποταπός) και έχω μνήμη ελέφαντα.
Τα θυμάμαι μια χαρά.
Και μπορεί ο Σύριζας να έχασε την κουτάλ…. εξουσία, όμως επειδή το κράτος έχει συνέχεια, οι ΜΚΟ και οι λοιποί επαγγελματίες αλληλέγγυοι συνεχίζουν το πάρτι. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Σαν να συνεχίζει να συντονίζει τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας το γίδι από τον Γιδά.
Σαν να κάνει ακόμη κουμάντο στο Λιμενικό η κυρά Τασία…
Με τον Κουμουτσάκο και το Λιμενικό που λέγαμε να κάνουν τους τροχονόμους.
Βέβαια, ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Μπορεί να επιτρέπεται στον κάθε μαχαιροβγάλτη από το Μαγκρέμπ να κυκλοφορεί χύμα στο κύμα, αλλά απαγορεύεται το κάπνισμα. Να τα λέμε όλα…
Ειδικά στις παιδικές χαρές.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αν είσαι (λαθρο)μετανάστης και κρατάς χατζάρι, δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως ανάψεις τσιγάρο (ή σίσα) σε καμιά παιδική χαρά, τότε σε μπουζουριάζουν πάραυτα, και δεν σε γλιτώνουν ούτε οι ΜΚΟτζήδες, ούτε οι συνηγορίνες του Σύριζα (με τα γκούτσι).
Μπορεί, μαθαίνω, και να σου πάρουν και το δίπλωμα, και να αναγκαστεί να βγει στα κανάλια ο Γαβρήλος (της Διεθνούς Αμνηστίας) για να γλιτώσεις τα πρόστιμα και τις φυλακίσεις!
Θα μου πείτε έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη. Γιατί όχι κι εδώ;
Γιατί γκρινιάζεις; Μήπως πολεμάς τον Κυριάκο κι εσύ;
Θα συμφωνούσα, αν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε ως κράτος την απαγόρευση καπνίσματος παντού. Ειδικά στα μπουζουκτσίδικα, και όχι μόνο στο Κολωνάκι. Αυτό σημαίνει ισονομία, αλλιώς τι να λέμε;
Βέβαια πολλά ζητάω… δεν έχουμε τόσες διμοιρίες ΜΑΤ ώστε να αποτρέψουμε τον Μπάμπη τον θερμοϋδραυλικό από το να κάνει τις τζούρες του, ακούγοντας Καρρά, χαράματα στο μαγαζί λίγο έξω από την Καρδίτσα, παρέα με τη Κούλα την βοηθό πιστολάκι, που γουστάρει και ψηφάει την νοτοπούλαινα…
Ελέγχουμε όμως τις παιδικές χαρές. Κάτι είναι κι αυτό.
Α ρε μια Γκρέτα που χρειαζόμαστε…

Του Strange Attractor​​-http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά