Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Hot Spot – Καραβόμυλος: “Η καρέκλα είναι «γλυκιά»… η λήψη αποφάσεων… «πονάει»”



Το συγκεκριμένο mail – άποψη το λάβαμε το απόγευμα της Τρίτης από αναγνώστη μας “κάτοικο της Ανατολικής Φθιώτιδας” όπως υπογράφει χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε τι αναφέρει
Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα έλεγε η παλιά λαϊκή ρήση που μάλλον βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την δημιουργία Hot Spot στο στρατόπεδο του Καραβόμυλου.
Η νέα δημοτική αρχή της Στυλίδας αλλά και η νεοεκλεγμένη διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι εκλογές… τέλειωσαν ! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ; Ότι πλέον καλούνται να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις και ειδικά σε θέματα που δεν χρίζουν αναβολής. Και στην περίπτωση αυτή η απόφαση είναι τόσο απλή όσο ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. Συμφωνώ δηλαδή ή διαφωνώ με την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή. Τα λεκτικά τιτιβίσματα του στυλ υπογράφω αλλά διαφωνώ με την
ουσία της απόφασης ή αντίστοιχα «θα ήθελα να είναι έτσι αλλά όχι όπως φαίνεται να είναι» είναι πολιτικοί παλιμπαιδισμοί που δεν πρέπουν σε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που λίαν προσφάτως πήραν την καθαρή εντολή να διοικήσουν.

Δεν θα μπω στην διαδικασία του «αν είναι σωστό» ή όχι. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν πολύ καλύτερα το όλο θέμα και οποιαδήποτε απόφαση εξ Αθηνών από ανθρώπους που δεν ξέρουν κατά πάσα περίπτωση το που πέφτει ο Καραβόμυλος είναι αστείες. Αν κάποιος θέλει να πάρει αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, τότε θα πρέπει να τις πάρει, να τις συζητήσει και να τις ανακοινώσει με επιτόπια παρουσία και όχι εκ του μακρόθεν και ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Αυτό σημαίνει συναίνεση και συνεργασία. Για να μην αναφερθούμε στο ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη μελέτη από έμπειρους και καταρτισμένους ανθρώπους που θα εξετάσουν τα θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με την περιοχή όσο και με τους ίδιους τους ματανάστες. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την κεντρική εξουσία για το οποίο θα κριθεί τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε βάθος χρόνου.
Ωστόσο οι τοπικοί φορείς είναι εξ αντικειμένου υπεύθυνοι να μην πατούν με τα πόδια τους ταυτόχρονα σε δύο όχθεις. Αν κριθούν ότι η απόφασή τους (όταν θα την πάρουν και θα είναι ξεκάθαρη) είναι λανθασμένη (είτε συμφωνούν είτε όχι) είναι μικρό το κακό. Αν ωστόσο κριθούν ότι προσπαθούν να συμβιβάσουν την οποιαδήποτε κομματική τους προέλευση με την επιθυμία της τοπικής τους κοινωνίας, τότε η θητεία τους που μόλις άρχισε θα στιγματιστεί άμεσα, θα χάσουν κάθε ίχνος αξιοπιστίας (από τα αποδυτήρια)  και το λαϊκό έρισμα που σήμερα έχουν και στη συνέχεια θα αναγκάζονται κάθε φορά να αποδείξουν ότι δεν είναι «πολιτικοί ελέφαντες».
Τα μισόλογα και οι άδειες κουβέντες… τέλος. Χρειάζονται αποφάσεις και άλλωστε αυτή είναι η «μαγεία της εκλογής» τους. Άλλωστε αυτοί πάσχισαν και θέλησαν να εκλεγούν… Δεν τους πίεσε κανένας. Είναι καλό να θέλεις… το θέμα είναι να αποδείξεις και ότι μπορείς !
“Γ.Α, Ένας κάτοικος της Ανατολικής Φθιώτιδας”
https://lamianow.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΌΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
    ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά