Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα λένε ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση

Σε γκάλοπ της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 73% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διακομματικής συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων - Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές είναι οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενέργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία παράλληλα καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.



Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με μια συμφωνία των κομμάτων υπέρ της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, το 73% των ερωτηθέντων τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διακομματικής συναίνεσης -η οποία, άλλωστε, φαίνεται να επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής την περασμένη Τρίτη. 



Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που φτάνει το 45%, ενώ ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει το 26%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.



Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 13,5 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 25% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Στην ερώτηση εάν πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση τα πράγματα στη χώρα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 22-23 Οκτωβρίου 2019, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 61% (20% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή»).

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-1
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-2
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-3
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-4
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-5
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-6
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-7
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-8
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-9
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-10
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. Εμενα δεν με ρωτησαν, ομως βπεπω στασημοτητα με τον ατολμο Κουλη
    και μαλλον τσιληθρα στο χειρωτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο ο Κουλης μοιραζει εδω κι εκει σαν πασχαλινα κοινωνικα δωρα τα λεπτα που με κοπο και ιδρωτα τα μαζευε ο Αλεξης για να στεργιωσει τον τοπο μας τα ποσοστα της ΝΔουλας καλα στέκονται!! Και μακαρι να φανει η οικονομια μας να παει προστα και να χωνεψει τουτες τις δωρεες του Κουλη!! Πολύ φοβάμαι όμως, ότι ο αγορινος δεν τραβαει δεν σκορπαει εμπιστωσυνη σε επενδυτες , που είναι και δοτες αιματοπεταλιων και τουτο διοτι δεν εχει οραμα και αδικα αλωνιζει στα στραβα μεσα στην ομιχλη τον τοπο με κονταρομαχους τα νουμερα σαν τον Αδωνι και τον Βοριδη!!

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΦΥΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΓΟΥΡΙ.
      ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΝΑΣ ; ΠΟΝΑΣ;
      ΠΟΝΑΝ ΩΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

      Διαγραφή
  2. Εκεί που είσαι πως να σε ρωτήσουν? Λίγο σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ.Προδρς του ΚΙΝΑΛ, με ολο τον σεβασμο και την αγαπη μας, αλλα εχετε κολλησει στο 6% και δεν ξεκουνατε ουτε με σεισμο 7 Ριχτερ. Δεν βλέπετε ότι πρεπει να ξεκινήσετε με συνοπτικες διαδικασιες στην αλλαγη νεου αρχηγου??? Δικαίωμα σας αλλα αν δεν κανετε κατι δεν νομιζω να σας δοθεί άλλη ευκαιρια σε επομενες εκλογες και θα εξαφανιστειται σαν χωρος και ειναι κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά