Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Κάντε το όπως στις ΗΠΑ

 Άρθρο του συμπατριώτη μας κ. Χρήστου Βόρρη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Κατοικώ μόνιμα στην Ελλάδα από το 1975 και ως Αμερικανός πολίτης (ελληνικής ιθαγένειας) ψηφίζω ανελλιπώς για τις προεδρικές εκλογές, για το Κογκρέσο, για τον κυβερνήτη της πολιτείας που έμεινα, τον δήμαρχο, τη δικαστική εξουσία και για τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της πολιτείας. Πώς γίνεται; Πολύ εύκολα. Είμαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής που διέμεινα, με ενημερώνουν με email σε ποια διεύθυνση στην Ελλάδα να στείλουν το ψηφοδέλτιο και αφού το συμπληρώσω το ταχυδρομώ στη διεύθυνση της εκλογικής περιφέρειας που είμαι εγγεγραμμένος έγκαιρα ώστε να είναι εκεί τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Το μόνο κριτήριο για δικαίωμα ψήφου είναι να είμαι Αμερικανός υπήκοος και να είμαι
εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής που διέμεινα.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Η Αμερική των 400 εκατομμυρίων το έλυσε το θέμα με τον απλούστερο τρόπο και βάσει του Συντάγματος, εμείς η χώρα των 10 εκατομμυρίων και του λίκνου της δημοκρατίας προβάλουμε εμπόδια στο αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των συμπολιτών μας να ψηφίζουν.

2 σχόλια:

  1. Η λογική του αυτονόητου.
    Μπορεί να ισχύει εκεί αλλά εδώ είναι χώρα Μπανανία.
    Εδώ ακόμη βάζουμε τους τραμπούκους του ΚΚΕ με τα κοντάρια στο δημοκρατικό τόξο...τρομάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι φίλε εμείς οι Ελληνες είμαστε γαλαντόμοι με τους ξένους αλλά μεταξύ μας φωτιά και τσεκούρι και δυστυχώς πάνω σε αυτό το μίσος και την κακία που έχουμε μεταξύ μας ποντάρουν οι ξένοι και μας διαλύουν. Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος με τα ίδια οικονομικά προβλήματα τακτοποίησαν τα οικονομικά τους σε δυο χρόνια, ενώ εμείς 10 χρόνια αφού διαλύσαμε τελείως την οικονομία. Τώρα τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες να τους βοηθήσουμε, τους πατριώτες μας στο εξωτερικό να τους τιμωρήσουμε. Έθνος ανάδελφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά