Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Novartis : Η γραμματέας του Φρουζή διαψεύδει τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες


Σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση της Novartis, που αναιρούν πολλά από όσα έχουν ειπωθεί στο παρελθόν, κατέθεσε η γραμματέας του Κ. Φρουζή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ουσιαστικά η Μαρία Μαραγγέλη διέψευσε τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων λέγοντας ότι δεν έχει γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.
Φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν ήταν στην αρμοδιότητά της.
Ανέφερε επίσης πως δεν γνωρίζει τίποτα για δωροδοκία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου και πως δεν έχει δει βαλίτσες με χρήματα ούτε και τροχήλατες βαλίτσες. Σημείωσε πάντως, πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα Samsonite.
Επίσης, φέρεται να κατέθεσε, πως 
«Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγαν από Novartis και τον κ. Φρουζή για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του με μια τέτοια βαλίτσα θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο».
Η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει καταθέσει πως συνάντησε τον Ανδρέα Λοβέρδο παραπάνω από μια φορά , είχε κλείσει ραντεβού και με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και με τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ένα ραντεβού που φέρεται να είπε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της το είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κλείσει και η συνάντηση του κ. Φρουζή με τον Αντώνη Σαμαρά έγινε στο Μαξίμου, αλλά όπως δήλωσε δεν θυμάται το πότε.
Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα εάν έχει εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως τον Οκτώβριο του 2017 κατέθεσε μετά από κλήση της Ελένης Τουλουπάκη, παρουσία δυο εισαγγελέων. Αρχές του 2018 κατέθεσε ξανά στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς. Σημείωσε πάντως, πως ποτέ δεν κατέθεσε στο εξωτερικό. Σε ότι αφορά στις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», είπε πως τις γνωρίζει από δημοσιεύματα.
Σε ερώτηση αν είναι όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μια από τους προστατευόμενες μάρτυρες στην υπόθεση, φέρεται να είπε πως «δεν σχολιάζω τα δημοσιεύματα», ενώ σε ερώτηση γιατί δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά αυτών των δημοσιευμάτων φέρεται να απάντησε πως «δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία». 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά