Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ένα μνημείο για τους... νεκρούς του Κουκακίου

Φαίνεται πως για ένα μικρό μεν, αλλά σαλεμένο, κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν είναι αρκετό το μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ. Από χθες προσπαθούν να μας πείσουν πως στο Κουκάκι έπεσαν πυροβολισμοί και μάλιστα υπήρξε και μεταφορά σε νοσοκομείο.
Ανέκαθεν η Αριστερά είχε κακή σχέση με την πραγματικότητα. Ανέκαθεν ανακάλυπτε βία και όπου δεν υπήρχε και ανέκαθεν τα θύματα ανήκαν, αποκλειστικά, στον χώρο της.
Με τον καιρό αυτό το παραμύθι πρώτα κούρασε και μετά ξέφτισε.
Σήμερα, όλες αυτές οι τσιριδούλες για την «υπερβάλλουσα» αστυνομική βία εντάσσονται στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία.
Βυθισμένοι στον κόσμο τους δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν επισυμβεί στις συνειδήσεις των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία δεν επέβαλε το σύνθημα «νόμος και τάξη». Αφουγκράστηκε την κοινωνία, που
αηδιασμένη από τον ευνουχισμό της ΕΛΑΣ απέναντι στους αντιεξουσιαστές, ζητούσε την τιμωρία τους.
Η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα που αναδυόταν μέσα από την κοινωνία. Αυτό δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες τους.
Ετσι, σήμερα, υπερασπίζονται παραβατικές συμπεριφορές, λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων τους. Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτή η στάση τους έχει πολιτικό κόστος γι΄αυτούς.
Η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα είναι με την ΕΛΑΣ και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Αυτή η κοσμογονική αλλαγή οφείλεται στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα κάποια γεγονότα από την προχθεσινή επέμβαση των οργάνων της τάξης στο Κουκάκι.
1.Είναι προφανές πως αν οι καταληψίες εκκένωναν τον χώρο που παρανόμως κατείχαν, ουδέν επεισόδιο θα εδημιουργείτο. Οπως συνέβη και με τις προηγούμενες εκκενώσεις.
Οι καταληψίες αντιστάθηκαν, ρίχνοντας ογκώδη αντικειμένα κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα και αυτοί να προβούν σε ρίψη χημικών και στην συνέχεια σε συλλήψεις. Είναι λογικό, σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα όργανα της τάξεως για να επιτελέσουν το καθήκον τους, να ασκήσουν βία.
2.Ουδέν επεισόδιο θα συνέβαινε αν η οικογένεια Ινδαρέ συνεργαζόταν με την αστυνομία, με δεδομένη την παρουσία εισαγγελέα, που με βάση τα νέα στοιχεία δεν αμφισβητείται. Μπορεί ο πατέρας να είναι ένας άριστος και αγαπητός σκηνοθέτης, όμως αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν σημαίνει τίποτα. Το ερώτημα είναι αν επιχείρησε να αφοπλίσει αστυνομικό ή αν είχε επιθετική συμπεριφορά.
Επειδή υπάρχουν αντικρουόμενες εκδοχές η έκθεση του παριστάμενου εισαγγελέα θα λύσει το πρόβλημα. Πάντως η ΕΛΑΣ δεν μας έχει συνηθίσει να μπουκάρει σε σπίτια φιλήσυχων πολιτών.
3.Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κανένα σχόλιο από στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ύπαρξη πόρτας—φονικού εργαλείου. Σιωπή. Φαίνεται πως η ζωή των αστυνομικών των 800 ευρώ, δεν έχει καμιά αξία γι΄αυτούς. Ας αναλογιστούν τι θα συνέβαινε αν... ούτε θέλω να το σκέπτομαι.
Συμπερασματικά, καιρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να καλύπτει πολιτικά τους αντιεξουσιαστές. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα. Θα μπορούσε, με τις διασυνδέσεις που έχει με αυτόν τον χώρο, να συμβάλει στην ειρηνική εκκένωση των κατειλημμένων κτιρίων.
Οι καταλήψεις θα λήξουν —ούτως ή άλλως-- γιατί είναι παράνομες. Και ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν μπορεί να υπερασπίζεται τους παράνομους.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

3 σχόλια:

  1. κ. Μουμτζή, καποτε η ιστορια θα γραφει το πως χαθηκε το βασιλειο των Νεολληνων όταν στη γειτονια τους σαλπιζαν τα βουκενα ,η γη ετρεμε από τις θωρακισμένες ορδες τους...,
    ενώ το κρατος τως Αθηναινων, στο οποιο ανηκεις και συ κ. Μουμτζή αγρόν ηγόραζεν με τα 70% των δημοσιουπαλληλων του κρατους των Ελλήνων και τα αναλογα ποσα στις δαπανες συνταξεων και κάθε μορφης καλοπερασιας, αυδρωτης κι ευκολης εργασιας .κ.α....!!! Αυτοι ασχολούνταν τοτε με το πως θα διαφυλαχθουν τα προνομοια τους στα ορια του δικου τους κρατους !! Η ιστορια εχει πολλα να διδαξει σχετικα με τον ξεπεσμο και αφανισμο κρατων,πολεων,κοινωνιων.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 3% ΠΑΡΑΝΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά