Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί θα είναι λάθος επιλογή ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το 2015 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ψήφισε για Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, επειδή δεν του το επέτρεψε το πολιτικό παρελθόν του υπουργού της Ν.Δ. Από το 2015 μέχρι σήμερα δεν άλλαξε κάτι, παραμένει πάντα ο ίδιος άνθρωπος. Στην πολιτική, βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ. Αν πάντως ο κ. Μητσοτάκης δικαιούται να κάνει ένα λάθος, αυτό δεν θα πρέπει να είναι η επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου.
Υπάρχουν κέντρα εξουσίας που επιχειρούν να φορέσουν στον κ. Παυλόπουλο ένα φωτοστέφανο, προσπαθώντας με λοβοτομή να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον υπουργό της Ν.Δ. που ανέχτηκε το 2008 το κάψιμο της Αθήνας από τους μπαχαλάκηδες. Eνα γεγονός που «γέννησε» στη συνέχεια τις πλατείες και νομιμοποίησε τις ορδές των «επαναστατικών συλλογικοτήτων». Προσπαθούν να μας πείσουν για τον...

ενωτικό ρόλο του, ξεχνώντας, προφανώς ηθελημένα, ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ανέχτηκε να γίνει εκείνο το άθλιο δημοψήφισμα του 2015.
Ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι το «σύμβολο» της ενότητας, όπως τον παρουσιάζουν. Ο ίδιος επέλεξε να κηρύξει τον πόλεμο στον Μινώταυρο... του Φιλελευθερισμού, καβαλώντας το ρεύμα του αριστερού λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου δεν μπορούμε να δούμε τον πρόεδρο της συναίνεσης. Στα δικά μας μάτια θα είναι πάντα το σύμβολο του 2015. Της ολέθριας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, του άθλιου δημοψηφίσματος, της μόνιμης απειλής να μεταβληθεί η χώρα στη Βενεζουέλα της Ευρώπης. Στα δικά μας μάτια ο κ. Παυλόπουλος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Oχι, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα είναι ένα απλό λάθος. Θα είναι ένα ιστορικό λάθος...

Χρησιμοποιούν ακόμη και την ελληνοτουρκική κρίση για να αποτρέψουν το προφανές, την εκλογή ενός άλλου προσώπου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έτσι ώστε να ανασάνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Και τι θα κάνει ο κ. Παυλόπουλος με τα ελληνοτουρκικά; Σε τι θα ωφελήσει τη χώρα; Θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα στον κ. Ερντογάν σαν κι αυτά που ήδη στέλνει; Η χώρα χρειάζεται έναν Πρόεδρο με κύρος στο εξωτερικό. Με πραγματικό κύρος. Πολύ περισσότερο τώρα που η κρίση με την Τουρκία απειλεί να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει την ειρήνη στην περιοχή.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας θα δοκιμάσει να παίξει με τους θεσμούς. Το έχει κάνει κι άλλοτε, δεν θα του είναι δύσκολο. Θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, προσδοκώντας ότι θα τον ψηφίσουν και βουλευτές της Ν.Δ. Τότε ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει ή να το καταπιεί ή να πάει άμεσα σε εκλογές. Αν δεν πάει σε εκλογές, θα έχει με έναν τρόπο νομιμοποιήσει την ίδρυση μιας εσωτερικής αντιπολίτευσης που θα τον απειλεί μόνιμα με ρήξεις. Μία αντιπολίτευση που υπάρχει και σήμερα, αλλά βρίσκεται εν υπνώσει, έχοντας υποστεί αλλεπάλληλες ήττες σε επίπεδο κόμματος, αλλά και κοινωνίας. Είναι εκείνα τα στελέχη που στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα είδαν τον νέο... εθνάρχη. Κάποια εξ αυτών μάλιστα πέρασαν και τη νοητή διαχωριστική γραμμή και συνεργάστηκαν ανοικτά με το καθεστώς. Το άλλοθι που χρησιμοποίησαν ήταν το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει και ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον δικό τους άνθρωπο, τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Πιθανή πρόταση για επανεκλογή του σημερινού Προέδρου θα είναι μια μαχαιριά στην καρδιά όσων αποφάσισαν τον Ιανουάριο του 2016 να αφήσουν τη σιγουριά του καναπέ και να στηρίξουν με όλη τους την ψυχή τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι ο Κυριάκος δεν θα το κάνει. Δεν θα τους κάνει να νιώσουν αποξενωμένοι από την πολιτική, δεν θα τους στείλει πίσω στον καναπέ. Θα είναι σαν να παραδίδει τα όπλα του. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι προτιμότερο να καταφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και δεν θα είναι μόνος!

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. κ.Μαυριδη, αξιολογήστε τον κ. Παυλόπουλο βαση του καταλογου των κυριων
    κριτήριων που απαιτουνται και πρεπει να καλυπτει στο αξιωμα του Πρόεδρου Δημοκρατίας της Ελλαδος κι αφιστε κατά μερος το μισος που σας διεπει και την ελεεινη συκοφαντια σας!!
    Δεν εισθε ενταλμενος απο πουθενα κι από κανεναν να παρεμβαίνετε με αμφιβολα γραφηματα και τετοια χυδαιοτητα.
    Η εκλογη προεδρου μας είναι θεμα του κοινοβουλιου της Ελλαδος κι όχι της μιας η της αλλης Αθηναικης κλικας συμφεροντων και σκοπιμοτητων!! Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ,ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ

      Διαγραφή
  2. Πολύ ασχολούμαστε με ένα θεσμό που κύριο έργο είναι να συγχαίρει τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών. Η χώρα έχει πολλά σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει και να λύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου, λυπαμαι που σε φερνω σε εξαψη, τουτο όμως συμβαινει και δεν μπορω να κανω διαφορετικα, να συγκρατηθω δηλ.ως τις επωμενες εκλογες , όπως προτεινεις , διοτι πολύ φοβάμαι τουτο το αδυναμο πλασμα ,ο κ. Κουλης, είναι , αν όχι για τιποτα αλλο, ικανο ωστοσο να μας ριξει στη θαλασσα, να μας αφανισει!!!

      Διαγραφή
  3. Είσαι ο τελευταιος που θα με φέρει σε έξαψη!!! Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά