Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ρασπούτιν: δεν μπορείς να φτιάξεις καμιά κατηγορία;

Απορροφημένοι με τα Ελληνοτουρκικά και προσφάτως και με τα ...ποδοσφαιρικά, δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στην υπόθεση Novartis, όπου κάθε ημέρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της σκευωρίας.
Χθες κατέθεσε στην προανακριτική ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας κ.Π.Αθανασίου. Και τι δεν είπε!
Το πιο συγκλονιστικό όλων όσων κατέθεσε ήταν η στοχοποίηση από τον Ρασπούτιν συγκεκριμένων προσώπων, που ακούσαν, από την θέση τους, κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ζητούσε από τον κ.Π.Αθανασίου να βρει στοιχεία γι΄αυτά τα πρόσωπα και όταν ο αυτός του είπε πως δεν υπάρχουν, ο Ρασπούτιν τον ρώτησε « δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;».
Πίσω από αυτήν την αντίληψη κρύβεται η ουσία της σκευωρίας Νovartis. Κατασκευασμένα στοιχεία, καθώς δεν υπήρχαν πραγματικά. Με τέτοια ακριβώς στοιχεία παραπέμφθηκαν όλα τα πολιτικά πρόσωπα και έγινε απόπειρα με
τέτοια κατασκευασμένα στοιχεία να αλλοιωθεί η βούληση του Ελληνικού λαού.
Γιατί—δεν πρέπει να το ξεχνάμε—αυτός ήταν ο στόχος της σκευωρίας. Οι εκλογές να διεξαχθούν με προφυλακισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της τότε αντιπολίτευσης.
Αυτή η προσπάθεια να αποδωθούν, πάση θυσία, κατηγορίες κατά των δέκα πολιτικών είχε μια ουσιαστική παρενέργεια. Να παραγραφούν οι υποθέσεις των γιατρών που συναλλάχθηκαν με την Νovartis. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο από τον καταλογισμό φόρων και προστίμων στους συγκεκριμένους γιατρούς ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 4.000.
Να υποθέσω πως αυτή η απώλεια εσόδων θα στοιχειοθετήσει μια πρόσθετη κατηγορία κατά του επονομαζόμενου Ρασπούτιν.
Η επιμονή του στην δίωξη μη πολιτικών προσώπων—ο κ.Αθανασίου αναφέρεται στους κκ.Παπαχρήστο και Αλαφούζο—αποδεικνύει πως το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεδίωκε να εξοντώσει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή. Δεν τους αρκούσαν οι πολιτικοί. Ήθελαν υπό κατηγορία, δηλαδή υπό πλήρη έλεγχο, και τους δημοσιογράφους.
Τότε κάποιοι γράφαμε για απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος και ο Β.Βενιζέλος μίλησε ευθέως για εσχάτη προδοσία. Τα όσα ακούγονται στην προανακριτική επιβεβαιώνουν αυτά που γράφαμε τότε, σε χρόνο ενεστώτα.
Το ερώτημα είναι αν ο Ρασπούτιν δρούσε εξ ιδίας πρωτοβουλίας ή αν ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε άλλους ηθικούς αυτουργούς που βρίσκονταν σε υψηλότερες θέσεις.
Ο κ.Αθανασίου κατέθεσε πως ο Δ.Παπαγγελόπουλος του είπε: « Παναγιώτη μου, την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στην ζωή μου.» Προφανώς κάποιος του έδωσε αυτήν την εξουσία. Η κυβερνητική εξουσία δεν κυκλοφορεί στον αέρα και όποιος θέλει την αρπάζει.
Συνεπώς το ερώτημα είναι από πού αντλούσε αυτήν την εξουσία. Από τον προϊστάμενο υπουργό; Λίγο απίθανο, καθώς οι σχέσεις των υπουργών με τους αναπληρωτές τους δεν είναι οι καλύτερες. Και ο Δ.Παπαγγελόπουλος είχε κακές σχέσεις με τους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης.
Μήπως αυτήν την εξουσία που «ποτέ δεν είχε στην ζωή του», του την έδωσε ο τότε πρωθυπουργός; Ή μήπως κάποιος πάνω από τον πρωθυπουργό;
Έχουμε ακόμα πολλά να ακούσουμε στην προανακριτική, που πιθανόν να οδηγήσουν σε διεύρυνση του ακροατηρίου και με πρόσωπα.
Ίδωμεν!
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά