Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Αγώνας από αστυνομία και στρατό στον Έβρο, μπροστά στα κύματα μεταναστών και προσφύγων

Δραματική συνεχίζεται να είναι η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου, όπου οι ελληνικές αρχές κάνουν ο,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τα σύνορα.
Δραματικές σκηνές εξελίσσονται στις Καστανιές του Έβρου, στα βόρεια σύνορα της χώρας με την Τουρκία, με απεγνωσμένους μετανάστες και πρόσφυγες να θέλουν να περάσουν από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές να προσπαθούν να οχυρώσουν και να προστατεύσουν τα σύνορα απέναντι σε παράνομες ροές.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thrakinea.gr, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι που θέλουν να περάσουν στη χώρα, με την ένταση να μεγαλώνει και τις αστυνομικές δυνάμεις να αναγκάζονται να κάνουν ακόμα και χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πλήθη.
Όπως σημειώνει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι άσχημες, στοιχείο που
επιβαρύνει πολύ την ήδη αρνητική και επικίνδυνη ατμόσφαιρα, ενώ ομάδες ανθρώπων, με τη βοήθεια της νύχτας, προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό που έχουν δημιουργήσει οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες, ώστε να εισέλθουν στην Ελλάδα.
Η Τουρκία «ξεφορτώνει» πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στις όχθες του Έβρου, στην τουρκική πλευρά, εθεάθησαν δεκάδες βαν να αποβιβάζουν μετανάστες, οι οποίοι στην συνέχεια κινήθηκαν προς τα σύνορα με την Ελλάδα, προσπαθώντας να βρουν διάφορα σημεία εισόδου, ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν πως από την τουρκική πλευρά έχουν ακουστεί μέχρι και πυροβολισμοί, οι οποίοι μάλλον έγιναν για να τρομάξουν και να πιέσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μετακινηθούν προς το εσωτερικό της Ελλάδας.

Υπολογίζεται πως τα άτομα που είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή είναι περίπου 1.000, με τις ελληνικές αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατόν, με συνεχείς περιπολίες και τη χρήση drones, για να διαφυλάξουν τόσο την ασφάλεια των ανθρώπων αλλά και τα σύνορα της χώρας, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός πως η ελληνική αστυνομία εντόπισε ομάδα ατόμων που είχε καταφέρει να περάσει απαρατήρητη τα σύνορα και τα συνέλαβε μέσα στο χωριό των Καστανέων.
Πηγή www.sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά