Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Η κωμωδία…

Δεν τον καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα. Θέλει να ασκήσει αντιπολίτευση και μάλιστα σκληρή, αλλά δεν του βγαίνει. Καθόλου μάλιστα. Χθες υπέβαλε ερώτηση για την Ωρα του Πρωθυπουργού για τα χρήματα που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντί να πει μπράβο ρε παιδιά, κάτι μπορεί να γίνει για να πάρουμε τα πάνω μας, το έριξε κανονικά στο τσάμικο. Ρωτάει τον Μητσοτάκη αν θα εφαρμόσει την πολιτική του… ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη διανομή των κονδυλίων (πράγμα που ακούγεται σαν λίπασμα στα κουνουπίδια) και από την άλλη, θέτει το βαθυστόχαστο ερώτημα:
«(…) ή θα περιμένει (ο Μητσοτάκης) την ύφεση να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει;». Ποιος τα λέει αυτά; Το middle age αριστερό αγόρι Αλέξης, ο οποίος πριν ακόμη ανέβει στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 έπαιζε καρπαζιές με τη διαπλοκή, πήγαινε στα χλιδάτα σπίτια της, έτρωγε, έπινε, αποκτούσε κακές συνήθειες όπως να καπνίζει πούρα, έκοβε βόλτες τα καλοκαίρια με τα κότερά της, γενικώς περνούσε ζωάρα όντας ένας πατεντάτος… αριστερός!
Κανονικά θα περίμενε κανείς ότι
θα ήταν περισσότερο προσεκτικός, αλλά η αλαζονεία που τον κατατρέχει, τον οδηγεί σε τέτοιες κατηφόρες. Κανονική κωμωδία…

… και η πρόκληση

Χθες πάλι ο πρόεδρος Αλέξης πήγε στα Σπάτα, περιοδεία. Τον ενδιαφέρουν πολύ τα προβλήματα των οινοποιών, υποτίθεται. Περπάτησε σε αμπελώνες, συναντήθηκε με την ένωση των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων, είπε διάφορα, και στο τέλος έσκασε το παραμύθι για τη μείωση του ΦΠΑ στο κρασί, το οποίον, διότι, κ.λπ. κ.λπ. Κάποιος να του θυμίσει ότι τον ΦΠΑ στο κρασί δεν τον αύξησε κανείς άλλος, παρά μόνο η κυβέρνησή του, και αυτό παρά τις οιμωγές του κλάδου των οινοποιών που ζητούσαν να μην πάει στο 24% γιατί θα καταστρέφονταν. Και πέρυσι (19 Μαΐου ήταν, παραμονές των εκλογών για την Ευρωβουλή, και για προφανείς, ψηφοθηρικούς λόγους): μείωσε τον ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα και είδη εστίασης, αλλά το κρασί το διατήρησε στο 24%. Χθες ζήτησε επιτακτικά να μειωθεί ο ΦΠΑ. Να μειωθεί ρε κύριος, αλλά άσε να το κάνουν οι άλλοι, μην προκαλείς κιόλας… 
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά