Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητοπολίτης μας κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρίζοντα Ναό του χωριού μας

Ανήμερα της Εορτής, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και ωμίλησε στον Πανηγυρίζοντα Ναό της Πελασγίας, του Ιστορικού τόπου των Πελασγών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτ. π. Δημήτριο Καναπίτσα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας π. Δημήτριο Καρτέρη και πολλούς Ιερείς των ομόρων Ενοριών.
          Τα Ιερά ψάλματα απέδωσε Βυζαντινός χορός νέων υπό την χοραρχία του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ανδρέου Ιωακείμ, τη συμμετοχή των τοπικών Ιεροψαλτών.
          Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, ωμίλησε για την ευλογημένη αξία της ενότητος και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

          «Ο Απόστολος Παύλος έρχεται και καταθέτει την αδυναμία του και όχι τη δύναμή του. Έρχεται και καταθέτει την ήττα του και όχι την κυριαρχία του, γιατί ο μεγάλος νικητής της ιστορίας, είναι ο μεγάλος ηττημένος της ιστορίας, ο Εσταυρωμένος, που ηττήθηκε  εκούσια. Έχασε για να νικήσει ο κόσμος, για να ζήσει ο κόσμος. Πράγματι στη ζωή μας αν θέλουμε να προκόψουν τα παιδιά μας, αν θέλει να προκόψει ο τόπος μας, αν θέλει να προκόψει η ζωή μας, όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ηττηθούμε. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χάσουμε. Να χάσουμε χρόνο από τη ζωή μας, να χάσουμε ησυχία από την ηρεμία μας, να καταβάλουμε θυσίες και κόπους, να δεχτούμε ακόμα και να αδικηθούμε, να συκοφαντηθούμε, να λοιδορηθούμε. Να μην μας καταλάβουν,  ούτε τα ίδια μας τα παιδιά τι έχουμε κάνει για αυτά. Να μη μας καταλάβουν ούτε και οι συνάνθρωποί μας, να μην επιδιώκουμε την αναγνώριση από τους άλλους, αλλά να προσβλέπουμε στο να γίνεται έργο, στο να προχωράει η ζωή, στο να προσφέρουμε, στο να βλέπουμε τα άλλα πρόσωπα, των αδελφών μας να χαίρονται, να προκόβουν και να δημιουργούν.  Δεν είναι εύκολο να μπορεί κανείς να παραιτηθεί από τον εαυτό του.
            «Η γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται». Να έχουμε τη δύναμη να υποχωρήσουμε ακόμα και όταν έχουμε οφθαλμοφανές δίκιο. Να κάνουμε πίσω χάριν της αγάπης. Να υποχωρήσουμε χάριν της αγάπης. Να σιωπήσουμε χάριν της αγάπης. Να ταπεινωθούμε χάριν της αγάπης. Να υποχωρήσουμε χάριν της αγάπης. Πόσες ευλογημένες ψυχές, ευλογημένες μανάδες, ευλογημένοι πατεράδες, ευλογημένες γιαγιάδες, δεν κράτησαν και δεν κρατούν τα σπίτια ενωμένα τις οικογένειες αγαπημένες, καταπίνοντας συνέχεια πικρίες, αδικίες. Με πόσα δάκρυα δεν έχουν στηρίξει και δεν έχουν θεμελιώσει την ειρήνη και την αγάπη μέσα σε ένα σπιτικό. 
          Ναι όμως, αυτές οι ψυχές αυτοί, αυτοί  οι άνθρωποι αποτελούν μαθητές και μαθήτριες των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των Αγίων Αποστόλων και μαθητές του Χριστού.
           Με αυτές τις απλές και ταπεινές σκέψεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους μας: από σήμερα ενωμένοι. Ενωμένοι και αγαπημένοι και μόνο έτσι νικητές στη ζωή. Μονάχα με την ενότητα και με την αγάπη του Χριστού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος».
            Προ της απολύσεως, ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτ. π. Δημήτριος Καναπίτσας, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των συγχωριανών και συνεργατών του για την ευλογητή παρουσία του στην Πανήγυρη. Εις ανάμνησιν δε της επισκέψεώς του, του εδώρησε  ένα Αρχιερατικό επιγονάτιο.
          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Οικονόμου και κ.  Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, συνοδευόμενη από Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Πελασγίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων  καθώς και αρκετοί ευσεβείς πιστοί.
        Οι Ιερές Ακολουθίες και τις δύο ημέρες μετεδόθησαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και μέσω του Διαδικτύου από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί, 30 Ιουνίου, Εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, επέλεξε να μεταβεί στο απομακρυσμένο χωριό της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος Ροβολιάρι, με τους λιγοστούς κατοίκους, προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον εκεί Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό. 
Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου
ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα προικισμένο άνθρωπο με ανοιχτά μυαλά, προσαρμοσμένος στην
    πραγματικοτητα της Ζωής και μακριά από θρησκοληπτες ενέργειες που εξαπατούν τους πιστούς
    και απομακρύνουν τους ανθρώπους από την πίστη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά