Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Παρακράτος: Ενα τσούρμο «κατσαπλιάδες»

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ μόνο του τελευταίου 48ώρου (ηχογραφημένη συνομιλία Μιωνή-Παππά και το παρακρατικό κύκλωμα που έβγαλαν στην επιφάνεια τα «Παραπολιτικά») αποδεικνύουν ότι το 2015 έγινε κανονικό γιουρούσι στο κράτος από ένα τσούρμο «κατσαπλιάδων».
Με στόχο την άλωσή του, σε βαθμό αλλοίωσης του ίδιου του πολιτεύματος. Ενα τσούρμο αγράμματων, εμπαθών ρεβανσιστών και πεινασμένων για εξουσία και χρήμα εφόρμησαν στο κράτος. Με επικεφαλής ένα πολιτικό μειράκιο ,που τα ήξερε ΟΛΑ και πίστεψε ότι είναι ο νέος Α. Παπανδρέου. Και συνεργό έναν «ψεκασμένο» Π. Καμμένο, ο οποίος φέρεται να έδωσε «θεσμικό ρόλο» στη σύζυγό του και, όπως φαίνεται, ήταν μέσα σε όλες τις μηχανορραφίες. Κι αφού «αποπέμφθηκε» σε συνεννόηση με τον κυβερνητικό συνεταίρο του, «λούφαξε» με στολή πολιτικής παραλλαγής. Ο στόχος πλέον φανερός και δημοσίως εκτεθειμένος: Να περάσουν «λάθρα» και να τη βγάλουν «καθαρή». Προφανώς γνωρίζοντας τι έχουν κάνει.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ αποκαλύφθηκε ένα κανονικό παρακράτος, που είχε όλα όσα έχει ένα παρακράτος: Μυστικές υπηρεσίες, εξωθεσμικές και αντιθεσμικές παρεμβάσεις, «στησίματα» και
«δολοφονίες χαρακτήρων», επίορκους αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Κι όπως αποκαλύφθηκε, λίγες ώρες αργότερα, από τη συνομιλία Μιωνή-Παππά, είχε χρήμα. «Πολλά λεφτά», όπως φέρεται να λέει το τότε δεξί χέρι του Α. Τσίπρα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατά τον κ. Παππά, φέρεται να είχε ένα περιθώριο να βγάζει «πολλά λεφτά» με την ανοχή του «κεντρικού μαγαζιού». Υποθέτει κανείς, λογικά, ότι το περιθώριο που είχε το «κεντρικό μαγαζί» ήταν πολύ μεγαλύτερο, για πολύ περισσότερα λεφτά.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ τη συνολική εικόνα, γιατί έγιναν πολλά και σε μικρό χρονικό διάστημα ώστε να χωνευτούν: Είχε στηθεί ένα παραδικαστικό, που έκανε δουλειές-Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτός από τις δουλειές του «κεντρικού μαγαζιού» έκανε και τις δικές του-Τα λεφτά ήταν πολλά-Το παρακράτος διακινούσε στα υπουργικά γραφεία ανοικτές ποινικές υποθέσεις-Ο Ρασπούτιν χειραγωγούσε εισαγγελείς-Υπουργός, ο κ. Παππάς, καλούσε τον Στ. Παπασταύρου να «δώσει» τη Μαρέβα (για προφανείς πολιτικούς αλλά εντελώς ανήθικους και άθλιους λόγους), προκειμένου να πάψουν να τον κυνηγούν-Το δεξί χέρι του Α. Τσίπρα, ο οποίος αποδεικνύεται ότι τα ήξερε ΟΛΑ, Ν. Παππάς, φέρεται να ψευδόρκησε εν ψυχρώ ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής στις 5/2/2020, όταν διαβεβαίωνε ενόρκως ότι δεν γνώριζε τίποτα για το «μαγαζί» του Δ. Παπαγγελόπουλου και ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Το ίδιο παραδικαστικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές έστησε και τη μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τη Novartis.
ΚΙ ΟΠΩΣ αποκάλυψε ο Δ. Παπαγγελόπουλος -γιατί κάποια στιγμή όταν σπάει η ομερτά ανοίγουν τα στόματα και αρχίζουν τα αλληλοκαρφώματα-, η περίφημη δήλωση περί του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους» έγινε μετά από ενημέρωση που είχε από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα: «Ο φάκελος πήγε από την Ξένη Δημητρίου στον Κοντονή, αυτός ενημέρωσε τον Τσίπρα, ο Τσίπρας ενημέρωσε εμένα και έγινε η δήλωση», φέρεται να είπε ο τέως αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης. Δηλαδή, ο τέως πρωθυπουργός όχι μόνο γνώριζε, αλλά έδινε και γραμμή!
Η ΕΙΚΟΝΑ ξεκαθαρίζει κι άλλο και λύνονται οι απορίες, όπως π.χ. πώς μπορεί να υπάρχει φυσικός αυτουργός χωρίς ηθικό αυτουργό; Δημιουργεί όμως και νέα ερωτήματα για το βαθμό της προσωπικής εμπλοκής του κ. Τσίπρα: Ηξερε τι έκανε το παρακράτος με τις παρακολουθήσεις και συλλήψεις των δημοσιογράφων Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου. Ηξερε τι γίνεται με τη Novartis. Οπως πιθανώς ήξερε κι άλλα, που δεν τα ξέρουμε ακόμα. Τι έκανε; Απλώς ήξερε ή συμμετείχε και στα οφέλη πολιτικά και άλλα του «κεντρικού μαγαζιού» που είχε στηθεί στο Μ. Μαξίμου; Και αφού η υπόθεση με την ΕΥΠ και την εξωθεσμική, αλλά ενεργό συμμετοχή της συζύγου του Π. Καμμένου έληξε το 2017, γιατί ο Α. Τσίπρας -που ήξερε- συνέχισε να συγκυβερνά άλλα ΔΥΟ χρόνια με τον Π. Καμμένο;
Ο ΡΟΛΟΣ του «διδύμου Τσίπρας-Καμμένος» επανέρχεται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο. Κι όπως φαίνεται δεν ήταν το «αντιμνημόνιο» που τους ένωσε. Αυτό ήταν μόνο το ΠΡΟΣΧΗΜΑ. Η απώτερη συμφωνία τους, εκεί όπου τα «βρήκαν βαθιά», φαίνεται πως ήταν η «κατάληψη» των «αρμών της εξουσίας», με απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση ενός νέου καθεστώτος, που θα διέλυε τους αντιπάλους τους και θα επέτρεπε στους «άρχοντες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού» να κυβερνούν για 10 χρόνια. Τρώγοντας, πίνοντας και εξοντώνοντας τους μη αρεστούς. Ως εδώ όμως. Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη, ευτυχώς, αποδεικνύονται πολύ πιο ισχυρές από το «τσούρμο των κατσαπλιάδων», που αποπειράθηκαν το ντου με Πολάκηδες, Παππάδες, Παπαγγελόπουλους, με επίορκους δικαστικούς λειτουργούς και με κοράκια της δημοσιογραφίας.
 ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-tomanifesto.gr/

7 σχόλια:

  1. Το τραγούδι που ο συνθέτης της καρδιάς τους σήμερα έγραψε πριν πολλά χρόνια,προφητικά(;) ταιριάζει να τους το αφιερώσει:
    Είστε σκέτο παρακράτος (κι ας προσθέσει και την αγαπημένη του λέξη, λούγκρες) Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καλο φερνει στο τοπο μας και που οδηγει αυτο το καθημερινο σφυριλατημα της
    αντιπολιτευσης από την ομαδα του κ. Κουλη με δηθεν παρανομοιες και σκανδαλα;
    Άδουλος δουλειά δεν έχει, το βρακί του λύει και δένει,λεγαν αλλοτε οι παλιοι για τέτοιες σημερινες καταστασεις σε μεριδα της ελληνικης δημοσιογραφιας !
    Δεν υπαρχουν αλλα επικαιρα θεματα που απaσχολουν τον Ελληνα πολιτη;
    Δεν είναι προτιμωτερη μια στροφη στο, Αδέρφια αγαπημένα, κάστρα που δεν παίρνονται, που λεγαν επισης οι παλιοι, από να να άδειζονται βρωμονερα σε καθημερινο ρυθμο πανω σε μια μεριδα ψηφοφορων 20/40% που στηριζαν κι ακομα προσκεινται ευνοικα με την αντιπολιτευση;

    • Αδέρφια ενωμένα, σπίτια ευτυχισμένα. (Παξοί)
    • Αδερφός, κι ας ειν' κι οχτρός. (Κεφαλονίτικη)
    • . (Παξοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πατριωτη να συμφωνισω αλλα αυτη η Αριστερα γιελανζι συνεργαστηκε χωρις ντροπη και φοροντας τα γουνακια ξεφτελησαν και παραλιγω να βαλουν τον Ανδρεα φυλακη το βρωμικο κλπ κλπ τα ξερουμε ολοι. Τωρα τον θαυμαζετε και μιμιστε τον Ανδρεα . Να μην ξεχνιομαστε λοιπον.

      Διαγραφή
  3. Εκει στο Μητσοτακέικο ειστε ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ και ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ, και ολα αυτα μαζί οι αργυρόνιτοι κατσαπλιαδες των ΜΜΕ ξεδιαντοπα τα μεταφαιρουν αλλου.Εδω ο κοσμος καίγεται και τα ΑΧΤΕΝΙΣΤΑ χτενίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
      Κ.Γ

      Διαγραφή
    2. κοίτα τον καθρέφτη να δεις αυτον που ποναει, αλλα...''εκ στόματος κοράκου ΚΡΑ ἐξελεύσεται''.

      Διαγραφή
  4. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΝΕΑΝΙΑ ΜΙΜΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά