Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Όχι πια… «στοργή και προδέρμ» για το παρακράτος των αναρχικών!

Του Θανάση Κ.  
 Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι σωστό! Τι να λέμε τώρα; Όσοι το θεωρούν… «χουντικό» ή «φασιστικό», είναι για λύπηση.
* Πρώτα-πρώτα, δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες.
Παντού στην Ευρώπη, όταν γίνεται μια διαδήλωση υπάρχει υποχρεωτικά συνεννόηση με την Αστυνομία: εκ των προτέρων άδεια και συνεχείς συνεννοήσεις κατά τη διάρκεια. Ενώ υπάρχει και ανάληψη ευθύνης για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν.
Αδειοδοτείται το δικαίωμα κάποιων στην διαμαρτυρία, αφού ληφθεί υπ’ όψιν το δικαίωμα του κόσμου να κυκλοφορεί, να πηγαίνει στις δουλειές του, το δικαίωμα των καταστημάτων να λειτουργούν, να εξυπηρετούν την πελατεία τους κλπ.
Αυτά όλα δεν θεωρούνται… «κατώτερα δικαιώματα». Και δεν «θυσιάζονται» για το «δικαίωμα στη διαδήλωση». Που δεν είναι πιο «ιερό» από τα άλλα…
Όχι! Απεριόριστο «δικαίωμα» σε μικρές μειοψηφίες να παραλύουν την κοινωνία, κάθε μέρα ΔΕΝ αναγνωρίζει η Δημοκρατία! Πουθενά στον κόσμο.
* Δεύτερον, στη δημοκρατία «πολίτες με δικαιώματα» δεν είναι μόνο οι… κατ’ επάγγελμα «διαδηλωτές». Είναι και όσοι δεν θέλουν να διαδηλώσουν, όσοι θέλουν να πάνε να εργαστούν ή να ψωνίσουν ή να απολαύσουν το βόλτα τους, την ελεύθερη κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση από τους δρόμους της πόλης. Και αυτοί έχουν δικαιώματα! Και μάλιστα είναι πολύ περισσότεροι και έχουν «υπέρτερα» δικαιώματα…

* Τρίτον, η Αθήνα κάθε μέρα πια κλείνει! Τι συζητάμε τώρα; Σαν να ζούμε σε άλλο σύμπαν…
Η οικονομική ζωή στο κέντρο έχει νεκρώσει. Και μετά τον κορονοϊό. Από τις καθημερινές διαδηλώσεις αστείων μειοψηφιών…
Οι «ακτιβιστές» έχουν επιβάλει τη δική τους τυραννία πλέον!
Κι αν δεν γίνει κάτι δραστικό, η διάλυση του κοινωνικού ιστού θα έχει τρομακτικό αντίκτυπο στη χώρα. Γιατί στην Αθήνα ζει η μισή Ελλάδα. Και η επικείμενη διάλυση της Αθήνας (όχι μόνο, αλλά ΚΑΙ από τις καθημερινές διαδηλώσεις), θα έχει σεισμικές επιπτώσεις σε όλη τη χώρα.
Κι όποιος δεν το βλέπει να έρχεται, είναι θεόστραβος…
Κόψτε λοιπόν τις ανοησίες περί «χουντικών νόμων», όσοι δεν καταλαβαίνετε τι ήταν η χούντα!
Αν θέλετε να…καταστρέψετε τον καπιταλισμό – αν αυτό είναι το πρόβλημά μας σας – είστε γελασμένοι ότι θα σας ανεχθούμε!
Αυτό που εσείς ονομάζετε «καπιταλισμό» είναι η δουλειά μας, το βιός μας, η δική μας Ελευθερία να πηγαίνουμε όπου θέλουμε, να εργαζόμαστε, να σπουδάζουμε, να χαλαρώνουμε μετά τη δουλειά, να πηγαινοερχόμαστε στο σπίτι μας με άνεση και ασφάλεια.
Αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα μας το στερείτε! Αλλά μας το προστατεύει η δημοκρατία. Μας το προστατεύει το Σύνταγμα ΠΛΗΡΩΣ! Και ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Και δεν θα σας αφήσουμε να μας το καταργήσετε.
Δεν θα σας ανεχθούμε, ούτε εσάς ούτε το ηλίθιο, τοξικό «ακτιβισμό» σας.
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πώς ζείτε. Αλλά προφανώς δεν ζείτε από την εργασία σας. Εμείς όμως από την εργασία μας ζούμε. Και μας κάνετε τη ζωή δύσκολη.
Και δεν θα σας ανεχθούμε άλλο…
* Μια που τα είπαμε αυτά, λοιπόν – και τα ξεκαθαρίσαμε – να πούμε και την άλλη μισή αλήθεια…
Δεν αφορά πλέον τους «επαγγελματίες ακτιβιστές» που θέλουν να γίνουν τύραννοι στις ζωές όλων των υπολοίπων.
Αφορά την κυβέρνηση. Που μάλλον κάνει μισές δουλειές.
Όταν βγάζει μια σωστή ρύθμιση για το θέμα των καθημερινών διαδηλώσεων μειοψηφιών, οφείλει να έχει σχεδιάσει τι θα κάνει αν κάποιοι παραβιάζουν το νέο νόμο…
Πράγμα που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί!
Πώς θα τους αντιμετωπίσει;
Ένας τρόπος υπάρχει. Με καταστολή! Μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…
«Καταστολή», εν προκειμένω, σημαίνει συμπλοκές με δυνάμεις τις αστυνομίας, συλλήψεις, παραπομπές, καταδίκες, φυλακίσεις.
Όμως γι’ αυτά η Πολιτεία σήμερα δεν είναι έτοιμη.
–Συμπλοκή σημαίνει ότι η Αστυνομία έχει προμηθευτεί μέσα ΜΗ θανατηφόρας αστυνόμευσης (καταβρεχτήρες κλπ.). Αλλιώς κινδυνεύει και το πιο απλό περιστατικό να καταλήξει μοιραίο για κάποιους. Όταν 22χρονοι πλακώνονται μαζικά στους δρόμους με ξύλα και γκλόμπς, η πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά ή να χάσει τη ζωή του είναι σημαντική.
Όλες οι Αστυνομίες του κόσμου έχουν προμηθευτεί καταβρεχτήρες – ειδικά οχήματα με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση – ακριβώς για να μπορούν να διαλύουν διαδηλώσεις, χωρίς μαζική χρήση βίας…
(Αν υπήρχαν καταβρεχτήρες το Μάϊο του 2010, είναι πολύ πιθανό να μην είχαμε θρηνήσει τα θύματα της Μαρφιν. Όχι μόνο γιατί θα τους είχε διαλύσει η χρήση αυτών των μέσων πριν σπάσουν τους ενισχυμένους υαλοπίνακες και κάψουν το υποκατάστημα, αλλά και γιατί η εκτόξευση νερού υπό μεγάλη πίεση λειτουργεί και ως πολύ αποτελεσματικό «σημειακό» πυροσβεστικό μέσο)…
–Επίσης όλες οι αστυνομίες του κόσμου έχουν μέσα για να «παγιδεύουν» τους πιο βίαιους διαδηλωτές (πλαστικό συρματόπλεγμα, που στήνεται και μαζεύεται ταχύτατα), ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν. Ύστερα τους καταβρέχουν μέχρι να ηρεμήσουν κι ύστερα τους συλλαμβάνουν, ήσυχα-ήσυχα, με ελάχιστη χρήση βίας. Ουσιαστικά αποφεύγοντας επαφές διαδηλωτών και αστυνομικών σώμα με σώμα…
–Όλες οι αστυνομίες του κόσμου διαθέτουν πλέον ειδικά όπλα ανεξίτηλης μπογιάς, με τα οποία «χρωματίζουν» τους πιο βίαιους και ειδικά drones, με τα οποία βιντεοσκοπούν τους αυτουργούς εγκληματικών πράξεων (εμπρησμών κλπ.). Κι ύστερα όταν τους παγιδεύσουν και τους συλλάβουν, μπορούν πολύ ευκολότερα να τους «ταυτοποιήσουν» με τις εγκληματικές πράξεις τους.
–Κι όλες οι ευνομούμενες δημοκρατίες έχουν αλλάξει τη δικονομία τους, ώστε τα σοβαρά αδικήματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά. Κι όχι να πέφτουν «στα μαλακά» οι αργόσχολοι «κανακάρηδες» των βορείων προαστείων.
Αναφέραμε μέρος μόνο αυτού που λέμε σύγχρονη αστική αστυνόμευση. Μαζί με πολλά άλλα, βέβαια, που δεν αναφέραμε. Απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει σήμερα τίποτε…
Αν δεν υπάρχουν αυτά, ο νέος νόμος περί διαδηλώσεων δεν θα εφαρμοστεί!
* Το μόνο που θέλουμε να πούμε στην κυβέρνηση είναι ότι καλά κάνετε και αντιμετωπίζετε αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, αλλά μην πάτε «ξυπόλητοι στα αγκάθια».
Πάτε σε «πόλεμο» με τους «αναρχομπάχαλους», οι οποίοι, όμως, δεν είναι πια αυτό που ήταν πριν πέντε ή δέκα χρόνια.
Τότε ήταν τέσσερις-πέντε χιλιάδες τσογλάνια.
Σήμερα είναι τουλάχιστον δέκα χιλιάδες, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες νεαροί, καλά εξασκημένοι, καλά δικτυωμένοι, με πλήρη στήριξη – και οικονομική και τροφοδοσίας και νομική κάλυψη και επιχειρησιακή καθοδήγηση.
Είναι οργανωμένο και ετοιμοπόλεμο «αντάρτικο πόλης»!
Με ξένες διασυνδέσεις και με εγχώρια στήριξη.
ΜΚΟ δικαιωματιστών και διεθνή δίκτυα κουκουλοφόρων αναρχικών  βρίσκονται πίσω τους.
Δεν αντιμετωπίζονται πια με «παραδοσιακούς» τρόπους.
Θέλουν σύγχρονα μέσα αστυνόμευσης.
Που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα!
(Στην τριετία 2012-15 είχε αρχίσει η ΕΛΑΣ να προμηθεύεται σύγχρονα μέσα αστυνόμευσης και να γίνονται τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια. Τότε προμηθεύθηκαν οι πρώτοι υπερσύγχρονοι καταβρεχτήρες.
Αυτά τα παρόπλισαν και τα αχρήστευσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά. Μέχρι που  κατάργησαν ειδικά αστυνομικά σώματα, ταχείας επέμβασης, που προϋπήρχαν!
Και άρχισαν να «εκπαιδεύουν» τους κουκουλοφόρους κάθε βράδυ στα Εξάρχεια…
Σήμερα το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο, πολύ βαθύτερο, και η επιχειρησιακή προετοιμασία της Αστυνομίας, πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή…)
* Κι αν κάποιος έχει στο μυαλό του εξεγέρσεις – προφανώς, οι εξεγέρσεις δεν σέβονται κανένα νομικό πλαίσιο.
Για παράδειγμα τα «κίτρινα γελέκα» στη Γαλλία.
Αλλά οι εξεγέρσεις αντιμετωπίζονται παντού με σκληρότατη καταστολή.
Θεσμοθετημένη από τα δημοκρατικά συντάγματα και τους νόμους.
Η Δημοκρατία δεν είναι… «Παιδική Χαρά»! Έχει νόμους και τους τηρεί. Αλλιώς δεν στέκει…
Εδώ θέλουν απόλυτη ασυδοσία, να κάνουν κάθε μέρα μια «πρόβα τζενεράλε» για την «επανάσταση» που… δεν θα γίνει ποτέ, ταλαιπωρώντας τις ζωές των ανθρώπων και φθείροντας την κοινωνική συνοχή καθημερινά. Αλλά δεν θέλουν να τους αντιμετωπίζει το αστικό κράτος ως αστικό κράτος.
Είναι «επαναστάτες» του γλυκού νερού
Θέλουν στοργή και προδέρμ!
Ε, λοιπόν, τέλειωσε η στοργή και το προδέρμ.
ΥΓ. Κι αυτό το τελευταίο πρέπει να το ακούσει η Κυβέρνηση. Που χρειάζεται να υποστηρίξει τα νομοθετικά μέτρα που παίρνει τώρα με σύγχρονα μέσα, με αλλαγή επιχειρησιακών σχεδίων και με νέα δικονομία.
Γιατί πάει σε «Πόλεμο» με το παρακράτος των αναρχομπάχαλων.
Και με… «ευχές» δεν βάφονται αυγά, που έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου…
 www.dailypost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά