Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Επιστροφή Τσίπρα στο 2013, επενδύει στο «όχι σε όλα»

Δεκατρείς μήνες έχουν περάσει από τις εθνικές εκλογές  του 2019 και ο Αλέξης Τσίπρας δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Παρά το γεγονός ότι κάθε κόμμα έχει ανάγκη χρόνο για να ξεπεράσει το πέρασμα από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει “το ρολόι να έχει σταματήσει” στο καλοκαίρι του 2019. 
Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για την χώρα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να μην λέει να κάνει πίσω από τις προκλήσεις και τον κορονοϊό να ετοιμάζεται για το δεύτερο πέρασμα από τη χώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να μην πατάει ακόμα γερά στα πόδια του. Τελευταίο παράδειγμα η τηλεοπτική του παρουσία με την οποία ουσιαστικά εγκαινίασε την επιστροφή από την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Σε μία δήλωση  περίπου διόμιση λεπτών ο κ.Τσίπρας δεν παρουσίασε τίποτα το καινούργιο, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το πώς μπορούν να βρεθούν λύσεις στο σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. 
Αντιθέτως επέμεινε σε μία στείρα τακτική , λέγοντας “όχι” σε όλα. 
“Οχι” στην τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, “όχι” στη διαχείριση του ανοίγματος των σχολείων, “όχι” στο άνοιγμα του τουρισμού με το οποίο επιχειρείται να μειωθεί η χασούρα που καταγράφει η ελληνική οικονομία. 
Προφανώς και ο εκάστοτε αρχηγός της
αντιπολίτευσης έχει την υποχρέωση να ασκεί έλεγχο και μάλιστα σκληρό στην όποια κυβερνητική πολιτική. Ομως ειδικά σε αυτή την περίοδο θα πρέπει  η όποια κριτική και συνοδεύεται από διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων. Φαίνεται όμως ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει στο 2012-2013, πριν ακόμα βιώσει την εξουσία. Με άλλα λόγια ο κ.Τσίπρας επιλέγει, όπως τουλάχιστον δείχνει σε πρώτη ανάγνωση, να επενδύει σε ένα μοντέλο αντιπολίτευσης , το οποίο οι Ελληνες αποδοκίμασαν με τη ψήφο τους στις τελευταίες εθνικές εκλογές. 
Η αλήθεια είναι ότι με καθαρά μικροκομματική λογική ο τέως πρωθυπουργός επιχειρεί να αποκομίσει οφέλη ποντάροντας στην όποια φθορά μπορεί να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί πολλά και δύσκολα ζητήματα. Σε αυτή την τακτική όμως κρύβεται ένας μεγάλος κίνδυνος : Η χώρα να διολισθίσει σε λογικές περασμένων ετών, όπου ο λαϊκισμός έδινε και έπαιρνε. Και αν τότε οι συνέπειες ήταν ολέθριες για τη χώρα, σήμερα ένα τέτοιο πισωγύρισμα θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα σε μία κοινωνία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.
Όλα αυτά την ώρα που στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι απόψεις πάνε και έρχονται, θολώνοντας το μήνυμα της Κουμουνδούρου. 
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά