Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ η ψηφοφορία στη Βουλή

Τελικά τίποτα δε δείχνει να του «βγαίνει» του Αλέξη Τσίπρα. Σε μια περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνει με αγωνία τα πατήματα του, καμία επιλογή δεν λέει να του πάει καλά. Ακόμα και η προσπάθεια έκθεσης της ΝΔ, την οποία επιχείρησε με την κατάθεση της ονομαστικής ψηφοφορίας για τις ΑΟΖ, έπεσε στο κενό και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο.
Μέσα σε μόνο λίγες ώρες από τη θέση του «κατηγόρου» μπήκε σε αυτή του ελεγχόμενου. Πώς το κατάφερε αυτό; Με πολύ απλά λόγια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παγιδεύτηκε στην ίδια την παγίδα, που είχε στήσει για την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.
Δεν είναι κρυφό ότι βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προχωρήσει στην κίνηση περί ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην ΝΔ, καθώς η Κουμουνδούρου εκτιμούσε ότι θα υπήρχε ζήτημα με ορισμένες φωνές εντός του κυβερνώντος κόμματος που δήθεν διαφωνούν με την τμηματική οριοθέτηση.
Το αποτέλεσμα όμως δεν επιβεβαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ , με
εξαίρεση δύο βουλευτές που απουσίαζαν για λόγους υγείας, ψήφισε την συμφωνία, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες. 
Η εικόνα όμως δεν ήταν η ίδια και στην άλλη πλευρά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και προκάλεσε τη διαδικασία, μέτρησε πέντε απουσίες. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές μπορεί να έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους, όμως η εικόνα δεν ήταν καλή για την Κουμουνδούρου.
Δεν μπορεί από την μία να ζητάει ψηφοφορία για ένα τόσο σημαντικό θέμα και από την άλλη να μην είναι στο κοινοβούλιο σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα για να την υπερασπιστεί. Είναι προφανές ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», χάνοντας  τις εντυπώσεις. 
Στην ουσία είναι πρωτοφανές να ζητάει ένα κόμμα ονομαστική ψηφοφορία και να καλεί κάθε βουλευτή να τοποθετηθεί, όταν το ίδιο κόμμα ζητάει από τους δικούς του βουλευτές να ψηφίσουν «παρών». Να μην αναλάβουν δηλαδή καμία ευθύνη και όταν έρχεται η ώρα της ψήφου , εκείνοι που δημιουργούν το θέμα να μην είναι καν μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας. 
Δεν είναι λίγοι εκείνου που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο,  ουσιαστικά παραδέχτηκε  ότι συμφωνεί με πολλούς από τους χειρισμούς ή τις επιλογές της κυβέρνησης.  Είναι σαφές ότι ο τέως πρωθυπουργός ακόμα και στο ζήτημα των συμφωνιών για τις ΑΟΖ απέδειξε  ότι κάτι δεν πάει καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως μέσα από τη δυσκολία του να δικαιολογήσει το «παρών». Μετά από δεκατρείς μήνες από τις εκλογές του Ιουλίου είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στο εσωτερικό του κόμματός του με στόχο την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. 
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά