Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Το αυριανό «παρών», φερετζές του προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στην γνωστή συνταγή. Για να αποφύγει την εμφάνιση των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος για την Ελληνο—Αιγυπτιακή συμφωνία, αποφάσισε πως οι βουλευτές του, ενώ θα υπερψηφίσουν την συμφωνία με την Ιταλία, θα δηλώσουν «παρών» στην ψηφοφορία για την συμφωνία με την Αίγυπτο. 
Η κοινή λογική λέει πως αν μια συμφωνία κρίνεται πως είναι εθνικά επωφελής τότε υπερψηφίζεται, αν κρίνεται πως είναι επιβλαβής, καταψηφίζεται. Σε τέτοια ζητήματα δεν χωρούν διφορούμενες θέσεις. Οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρο λόγο.
Είναι γνωστό πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η ισχυρή ομάδα των 53 υπό τον Ε.Τσακαλώτο, η οποία πήρε δημόσια θέση υπέρ της Ελληνο—Αιγυπτιακής συμφωνίας για την ΑΟΖ, επικαλούμενη πάγιες θέσεις της Αριστεράς. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν κατά της συμφωνίας πως είναι κρυπτοεθνικιστές. 
Ο εσωκομματικός πόλεμος που ξέσπασε γενικεύθηκε, καθώς ενεπλάκησαν σε αυτόν και ο Ν. Κοτζιάς και οι αποκαλούμενοι γεφυροποιοί, τους οποίους ο
Κοτζιάς αποκαλεί χλευαστικά «νεοσημιτικούς», ανατρέχοντας στους ανοικτούς λογαριασμούς που είχε μαζί τους  στο παρελθόν. 
Όταν ο Α.Τσίπρας και οι συνεργάτες του συνέλαβαν την πολιτική γραμμή της διεύρυνσης προς το ΠΑΣΟΚ, δεν έλαβαν υπ΄όψη πως θα ενθυλάκωναν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις χρόνιες παθογένειες του Κινήματος. Έτσι, πρακτικές και συμπεριφορές που ταλαιπωρούσαν το ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια μεταφέρθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ανοικτοί εσωκομματικοί λογαριασμοί, από το παρελθόν, στελεχών του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σήμερα στην επιφάνεια εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο είναι η επίθεση των πάλαι ποτέ φίλων του Γ. Α. Παπανδρέου, που μετακόμισαν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον αυτών που αποκαλούν νεοσημιτικούς; 
Και σε αυτήν την ενδοπασοκική διαμάχη εντός του εδάφους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και οι 53 που θεωρούν τους εαυτούς τους—και είναι—θεματοφύλακες των αξιών της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ένα τέτοιο πολιτικό αλαλούμ έχει οδηγήσει συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια παραλυσία, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αφασίας. Απόδειξη τρανή είναι πως δεν μπορεί να πάρει θέση για ένα τόσο σημαντικό, για τα Ελληνικά συμφέροντα, θέμα που είναι η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.
Οι δικαιολογίες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γι΄αυτό το «παρών», ακουμπούν επικίνδυνα τις θέσεις των ακραίων τουρκοφάγων, κάτι που επισημαίνει ο Ε.Τσακαλώτος. Και αυτό εξοργίζει τα φερέφωνα των προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις εσωκομματικές διαφορές στα εθνικά θέματα η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τορπιλίζει την έκφραση της εθνικής ομοψυχίας. Απεναντίας το ΚΙΝΑΛ, με πολιτική γραμμή εθνικής ευθύνης, αποδεικνύει πόσο απαραίτητη είναι για την εθνική ενότητα, η ενδυνάμωση του. 
Ενδεχομένως αύριο στην βουλή να παρακολουθήσουμε ένα ακόμα show του θιάσου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι 53 θα ψηφίσουν «παρών» ή θα υπερψηφίσουν την συμφωνία;   
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Το καλλίτερο δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στον Ερντογάν. Από αύριο ο Τουρκικός Τύπος θα εξυμνεί τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και θα θρίαμβολογει για τη πολιτική του Ερντογάν. Εύγε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και Συριζαιοι ψηφοφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά