Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Συντροφικά μαχαιρώματα στη Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέρνει σε ένα λαβύρινθο πανζουρλισμού, ακατανοησίας, εσωτερικών συγκρούσεων, συντροφικών μαχαιρωμάτων και προκλητικών δηλώσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν καθώς λείπει ο «Μίτος της Αριάδνης», δηλαδή η ενιαία ιδεολογία, που θα τον έβγαζε σε ξέφωτο. 

Καταγράφουμε μόνο τις τελευταίες ημέρες:

Η Θεοδώρα Τζάκρη, η ανυπότακτη αντιμνημονιακή συντρόφισσα που ψήφισε και τα 4 μνημόνια, κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ως άπατρι και διεθνιστή. Προφανώς δεν έχει καν κατανοήσει σε ποιο κόμμα βρίσκεται. Αντε το «άπατρις» να το… κατανοήσουμε μιας και ευθυγραμμίζεται με την υπερκατανάλωση πατριωτικής ρητορικής που προσπαθεί να εκπέμψει ο έκπαλαι εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ. Το «διεθνιστής» όμως είναι τραγελαφικό να εκπέμπεται ως κατηγορία από μέλος κόμματος που θεωρεί υποχρέωσή του και τιμή του να είναι διεθνιστικό.

Ο γνωστός της αριστερής πτέρυγας Πάνος Λάμπρου σχολίασε ειρωνικά την σύντροφό του:

«να… προσάπτεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνισμό, σαν να είναι περίπου ο νέος Τρότσκι, ε, αγγίζει και ίσως ξεπερνά κάθε όριο». Και συμπληρώνει «ο διεθνισμός είναι τίτλος τιμής, ταυτοτικό στοιχείο για κάθε αριστερό και αριστερή». 

Οι Νίκος Φίλης και Νίκος Μπίστης ήταν περισσότερο ηθικολογικοί. Ο μεν πρώτος αποδοκίμασε το «άπατρις» λέγοντας ότι αυτό ήταν «μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς» ενώ ο Μπίστης έγραψε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος». 

Να θυμίσουμε ότι η αριστερή βουλεύτρια εξαγριώνει για δεύτερη φορά σε λίγο καιρό τους συντρόφους της καθώς το Αύγουστο αναφερόμενη στην εσωκομματική αντιπολίτευση την είχε χαρακτηρίσει «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» ( και οι εκκρεμότητες ως συνήθως εξαλείφονται – αν και στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το λαϊκό «Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα»).

Ομως δεν είναι μόνο η Τζάκρη ή ο έτερος αριστερός εθνοπατριώτης σύντροφός της και πρώην υπουργός Παν. Κουρουμπλής, που την είδε Αντρέας και πρότεινε από ραδιοφώνου «Βυθίσατε το Ορούτς Ρέις».

Είναι και οι Λιάκος και Μουζάλας με τον πλέριο διεθνισμό. Ο μεν πρώτος δικαιολόγησε το παρανάλωμα πυρός στη Μόρια, ο δεύτερος απείλησε τους λιμενικούς γιατί εμποδίζουν μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα: «Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες» είπε. 

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου (ειρήσθω εν παρόδω είχε απαντήσει στον Λιάκο «Ασφαλώς δεν θα έβαζα φωτιά στη Μόρια») κατήγγειλε ότι στην συνέντευξη τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ αποκλείστηκε η ιστοσελίδα του Tvxs για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, επειδή έγραψε δυο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλόγισε «απαράδεκτη νοοτροπία πειθάρχησης, αν όχι τιμωρίας, της κριτικής και της κριτικής σκέψης» ( όπερ αν έχουν τέτοια αντιμετώπιση οι σύντροφοι, ευνόητο ποια αντιμετώπιση έχουν οι αντίπαλοι, που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθροί).  

Και τώρα τα… βαρέων βαρών: Ο αγγλοτραφής Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τον Αλέξη Τσίπρα για την ανορθολογική κριτική στον Μητσοτάκη και τον ανοίκειο χαρακτηρισμό περί του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα που έχει περάσει από τη χώρα, γράφοντας: «Οι αντίπαλοί μας δεν θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική. Αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών και ιδιαίτερα τους νέους». 
 
Να θυμίσουμε ότι ο χαρακτηρισμός δεν είναι μόνο ανοίκειος καθ’ εαυτός, αλλά είναι και παράλογος στην «τεκμηρίωσή» του. Ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας γιατί υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση 15% (αφορά την ύφεση του 2ου τριμήνου λόγω κορωνοϊού. Ένας χαρακτηρισμός δηλαδή που δεν εδράζεται σε καμία οικονομική και πολιτική λογική).

Φυσικά στον Τσακαλώτο απάντησε ο εκτελών ρόλο σωματοφύλακα του Προέδρου, Παύλος Πολάκης που νουθετεί τον Τσακαλώτο και αποφαίνεται: «Πρέπει να τους το φωνάζουμε δυνατά και κατάμουτρα».

Και μέσα σε όλο τον χαμό η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των καταλήψεων σχολείων. 

Κάτι λέει ο λαός για το τι συμβαίνει με τα «ανεμομαζώματα». Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε από καμιά δωδεκαριά τάσεις. Πριν προλάβουν να συγκροτήσουν ενιαία άποψη ως ενιαίο κόμμα, άρχισε να ψαρεύει από τους ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, και όχι προϊόντα από τα πρώτα ράφια. Είναι ένα κόμμα συνονθύλευμα που είχε πρόσκαιρο ενοποιητικό στοιχείο την εξουσία και διαχρονικό τον λαϊκισμό.

Ακόμη και να δοθεί (για πολλοστή φορά) εντολή να πέσουν η τόνοι (πρόσφατα είχε δοθεί), τα μέλη και τα στελέχη του είναι αυτά που είναι, και θα επανέλθουν. Αλλωστε και οι θέσεις που παίρνει ο αρχηγός (μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, την ύφεση του κορωνοϊού την έφερε η κυβέρνηση, ασπιρίνες τα μέτρα στην περιοχή Καρδίτσας, «παρών» στην συμφωνία με Αίγυπτο κλπ), τροφοδοτούν τον λαϊκισμό των στελεχών. 

Εξ αυτού, αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Το μπάχαλο είναι στο DNA τους, δεν επιβιώνουν χωρίς αυτό.
    Τώρα βάλανε τα πιτσιρίκια να κλείνουν τα σχόλια και να ζητούν να μην πάρουμε αεροπλανα. Ξευτίλα του κέρατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά