Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Εξήγηση από Τσίπρα

Στη συνέντευξη που έδωσε στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές όσο διαρκεί η πανδημία και η κρίση στα ελληνοτουρκικά».

Έχει δίκιο.

Θα μπορούσε επίσης να προσθέσει πως «θα ήταν τρελό να ζητήσω εκλογές όσο χάνω με είκοσι μονάδες στις δημοσκοπήσεις».

Θα είχε δίκιο και σε αυτό.

Θυμίζω ότι το 2016 ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές όταν πήρε προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις – έστω και μικρό στην αρχή…

Λογικό. Το αίτημα των εκλογών δεν διατυπώνεται ποτέ από την αντιπολίτευση για να γίνει αποδεκτό. Κανείς Πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές επειδή του το ζητάει ο αντίπαλος.

Το αίτημα των εκλογών διατυπώνεται για να γίνει πιστευτό. Για να δείξει δηλαδή πολιτική αυτοπεποίθηση, αέρα νίκης, και να υπογραμμίσει πως «με αυτούς δεν πάει άλλο».

Ωραία. Αλλά τι αυτοπεποίθηση να έχει μια αντιπολίτευση που σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών υπολείπεται της κυβέρνησης (χονδρικά) από 17 έως 21 μονάδες;

Και ποιος θα πειστεί με τέτοιες διαφορές ότι «οι άλλοι» τελείωσαν;

Αυτό νομίζω είναι το μυστικό. Κι είμαι βέβαιος ότι

ο Τσίπρας το έχει καταλάβει. Γι’ αυτό και επικαλέστηκε τον κορωνοϊό ή τα ελληνοτουρκικά, αλλά όχι τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Το πραγματικό ερώτημα όμως δεν αφορά το αίτημα για εκλογές. Αφορά τους συσχετισμούς.

Εχει αναλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την υστέρησή του; Την έχει ερμηνεύσει; Εχει βρει κάποια εξήγηση πέρα από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, τους ολιγάρχες και τους πλανητάρχες;

Ακόμη κι αν το έχει επιχειρήσει, δεν του φαίνεται.

Ξέρετε γιατί; Επειδή σε καμία στιγμή το τελευταίο 15μηνο δεν έχει επιφέρει αξιοσημείωτες μεταβολές ή έστω διορθώσεις στη ρητορική του.

Τα ίδια, Παντελάκη μου… Οι νεοφιλελεύθεροι, οι ακροδεξιοί, οι «άριστοι που δεν είναι άριστοι», οι «εγκληματικές ευθύνες», χασμουριέμαι και που τα γράφω.

Συνεπώς δεν θεωρεί ότι του φταίει κάτι. Απλώς του φταίνε οι άλλοι.

Ομολογώ ότι είναι μια εύκολη και βολική εξήγηση. Δεν σε υποχρεώνει να κοιταχτείς στον καθρέφτη.

Προσωπικά δεν είμαι κανένας φανατικός του αυτομαστιγώματος, αλλά ούτε και του αυτοθαυμασμού. Η εμφάνιση όμως του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν άλλο ένα εγκώμιο στην καταψηφισμένη διακυβέρνησή του.

Ακόμη και για τον Κοτζιά βρήκε να πει ότι «θα είναι για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς στην εξωτερική μας πολιτική». Χριστός και Παναγία!

Εως τώρα η βασική εξήγηση που δίνει για μια πολλαπλή και βαριά ήττα είναι πως «ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται μεγάλος πολιτικός απατεώνας».

Καμία αντίρρηση, είναι μια εξήγηση. Αρκεί να βρει κάποιους να την πιστέψουν.

 Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Πολλα με ενοχλησαν τουτο το καλοκαιρι στην Ελλαδα!
    Μα είναι να μην ενοχλησαι, όταν σε μια τοσο δυσκολη στιγμη στη νεωτερη ιστορια της Πατριδας μας και τη διαμαχη με τον Τουρκο, διαβαζεις μονο κατεβατα απο αρνητικα αρθρα για τον αντιπολιτευση και τετοια σκουπιδια από φαφλατάδες δημοσιογρφους σαν και τουτον εδω, που από χρονια λυμαινεται στους κολπους της δημοσιογραφιας και ενημερωσης? Και να σκεφθει κανεις οτι τουτος θεωρειται ενας απο του κορφαιους στο ειδος του στην φουκαριαρα Ελλαδα μας!
    Τελικα μετα απο αυτα κι εναν προσωπικο απολογισμό μου καταλαβα, ισως κι αργα, οτι δεν αξιζει τον κοπο να ασχολουμαι εδω με τα αρθρα και σχολια του ενος και του αλλου. Περισσοτερο πονεσα βεβαια που τετοια σχολια εμφανιζονται σε τουτο το περιφερειακο Πορταλ, μερικες πορτες παραπερα απο το σπιτι μου, τη γεννετειρα μου, αν και εχω επιγνωση της σημερινης εξεληξης και του τα παντα ρεει και ουδεν μενει! Συναμα το να υποστήριζω τα οσα θέλω και μην δίνω σημασία σε αυτούς που προσπαθούν να με μειωσουν δεν το καταφερα να το ξεπερασω!!
    Ετσι κ. Βασιλη και φιλοι μου σχολιαστες εδω, σαν τον σανοφαγο η τον Κυριακο, σας ευχομαι καλη συνεχεια! Θα σας διαβαζω μεσα μεσα και θα σας στελνω τις ευχες μου στις μεγαλες γιορτες ,ομως δεν θα μετασχω πια στην αλληλογραφια σας! Νασθε καλα ολοι σας !Εκ του μακροθεν Χ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά