Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Μα καλά τον πιστεύουν ακόμα; – Ερντογάν: Μετατρέπουμε την Τουρκία σε παγκόσμια δύναμη

Την Τουρκία με κάθε βήμα που κάνουμε την μετατρέπουμε σε μια περιφερειακή, αλλά και παγκόσμια δύναμη, ανέφερε σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος του οράματος μας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στα εγκαίνια του 5ου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Βόρειου Μαρμαρά, δεν έκρυψε τις απώτερες βλέψεις του γα επιβολή της τουρκικής ισχύος στην περιοχή. “Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι ζωτικής σημασίας η επιτυχία του αγώνα μας σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό τομέα, σε μια ευρεία περιοχή από τη Συρία και τη Λιβύη, έως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα”, ανέφερε.

Μάλιστα, κατηγόρησε αλλά χωρίς να

κατονομάσει αυτούς που θέλουν να εκτροχιάσουν την πορεία της Τουρκίας από την επίτευξη του οράματος της, καθώς την θέλουν να δίνει αγώνα με τα εσωτερικά της ζητήματα, σε μια προσπάθεια “να εμποδίσουν την αιώνια αφύπνιση μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

 infognomonpolitics.gr

2 σχόλια:

  1. Σημασια εχει ότι ο Tουρκος παρουσιαζει μερος του μακροθεσμου στρατηγικου πλανου του πουχει σαν οροσημο/ η ακρογωνιαίο λίθο της γεωπολιτικης του πουναι να μετατρεψει τη χωρα του σε μια περιφερειακή, αλλά και παγκόσμια δύναμη!!!
    Ας κοιταξει λοιπον κι ο κ. Κουλης να διαβασει και αυτος κανενα βιβλιο σαν εκεινο ZBIGNIEW BREZEZINSKI τη Μεγαλη Σκακιερα η του CARL VON CLAUSEWITZ περι Πολεμου κλπ. ωστε να μας αναγγειλλει καποτε ποια ειναι η δικη μας εθνικη στρατηγικη εναντια ενος τοσο,ο επιθετικου γειτονα .
    Οι τιτλοι περγαμηνων από αμερικανικα ιδιωτικα κολλεγια, οι ρητορικες του αψυμαχιες στη Βουλη, προφανως απο πηγες αρχειων του μπαμπα του η το μοιρασμα επιδοματων, οικογενειακων παροχων και η επιστρεφη των κατακρατούμενων, θαμπωναν ως τωρα τον κοσμακι με τη σταχτη που ριχνονταν ετσι στα ματια του!
    Η διατηρηση της Ελευθεριας ενός λαου ομως θελει αγωνες και δακρυα!
    Ως τωρα αυτο που ακουστηκε σαν στρατηγικο ονειρο του κ. Κουλη, αλωνίζοντας την Ευρωπη, είναι να βρει στρατηγικούς συμμαχους τους οποιους βεβαια θα πληρωσει αδρα, παραγγέλλοντας οπλικα συστηματα νεας γενιας και καλοντας στα οπλα 18-αρικα Ελληνοπουλα!
    Κρισιμες στιγμες, χωρις καμια αμφιβολια , για την ευρεση απο τον κ. Κουλη της σωστης μακροχρονιας στρατηγικης μας!!
    Παγκοσμια δυναμη βεβαια δεν θα γινουμαι ποτε με <8 εκατ. λαο, αλλα ας μπορεσουμε να διαφυλαξουμε ολα τα οσα εχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά