Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτα οι κυρώσεις και μετά ο διάλογος με τον Ερντογάν

Ο αδιόρθωτος νεο-Σουλτάνος παίζει και θα παίξει και πάλι το θέατρο του εμπαιγμού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέχρι και τις 1-2 Οκτωβρίου, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής της ΕΕ, με θέμα τις ατασθαλίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η παράσταση αυτή παίζεται στις γνωστές τρεις πράξεις:

Α) Ύβρεις κατά των Ευρωπαίων ηγετών αλλά και απειλές με πολεμική φοβέρα. Συνέχιση των γεωτρήσεων από το τουρκικό πλοίο «Γιαβούζ» στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Β) Όταν ο ίδιος ο Ερντογάν απειλείται με βαρύτατες κυρώσεις, για τις κατ’ εξακολούθησιν εγκληματικές παρανομίες του, αλλάζει τροπάριο σε ήχο… πλάγιο και ικετεύει με οσφυοκαμψίες τους υβριζόμενους και απειλούμενους, για διάλογο, με θέμα τον καθορισμό των ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, αλλά με το σύστημα του ιδιαιτέρως προσφιλούς στους τούρκους Καραγκιόζη: «Δύο, τρία, τέσσερα εγώ και ένα, ή τίποτα εσύ»!

Γ) Επάνοδος του ληστοσυμμοριτικού τουρκικού συστήματος, κατά των ελλήνων γειτόνων, μετά τις

ψεύτικες θεαματικές μετάνοιες με την προσωρινή επιστροφή των πειρατικών πλοίων “Oruc reis”, «Μπαρμπαρόσα» (όνομα και πράμα) και άλλες ονομασίες οθωμανών και μογγόλων «αγίων», όπως του «Τζενκίς Χαν».

Οι τρεις παραπάνω πράξεις του πειρατικού νεο-οθωμανικού θεάτρου σκιών δεν είναι ούτε εικασίες, ούτε ισχυρισμοί, αλλά ούτε και προσβολή του οποιουδήποτε τελευταίου ίχνους ευθιξίας και αξιοπρέπειας της ομοούσιας Τριάδας Ερντογάν-Τσαβούσογλου και Ακάρ.

Αρκεί, για την επαλήθευση αυτής της εξ Ανατολών γκαντεμιάς, το καθημερινό ανθολόγιο των τουρκικών ύβρεων, ασχημοσύνης, απειλής και χυδαίας ψευδολογίας. Τους καμαρώνει στη ραδιοτηλεόραση, στον τύπο και στις ιστοσελίδες όχι μόνον η ελληνική, αλλά και η διεθνής Κοινή Γνώμη…

Το επόμενο κυρίαρχο βήμα της ΕΕ

Μας χωρίζουν μόλις λίγες μέρες από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την τριανδρία των ταραξιών της ανατολικής Μεσογείου.

Εκτός από τις περιπτώσεις ανάλγητης ασυδοσίας του Ερντογανικού καθεστώτος, αυτής της στυγνής δικτατορίας με ψευδοδημοκρατικό μανδύα, οι οποίες ήδη έχουν καταστιχωθεί στο ευρωπαϊκό ποινολόγιο, οι εκπρόσωποι της ηγεσίας των κρατών-μελών της ΕΕ θα έπρεπε να νιώθουν την ανάγκη μιας δημόσιας μεταμέλειας. Και αυτό διότι ενώ ετοιμάζονται για πιθανές κυρώσεις, για τα σημερινά έκτροπα από την τουρκική απειλή κατά της ελληνοευρωπαϊκής κυριαρχίας, θα δεχτούν την έναρξη των εργασιών της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με ατιμώρητο το εγκληματικό προηγούμενο της παράνομης 45χρονης κατοχής του 38% της κυπριακής επικράτειας, που είναι και επικράτεια της ΕΕ, από τα τουρκικά (και με όπλα του ΝΑΤΟ) στρατεύματα κατοχής του Αττίλα 1 και 2.

Οι προεδρεύοντες σ’ αυτή τη Διάσκεψη οφείλουν, αντί προλόγου, να επισημάνουν ότι η Κύπρος έχει δικαιωθεί για την τουρκική θηριωδία του 1974-1975 με τουλάχιστον 8 ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στα οποία:

–       Καταδικάζεται το τουρκικό καθεστώς εισβολής και κατοχής της ΒΑ Κύπρου, αλλά και το ψευδοκράτος της ΤΚΔΒΚ (Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου).

–       Καλείται η Τουρκία να εκκενώσει τη μεγαλόνησο από τα κατεχόμενα εδάφη.

–       Δεν αναγνωρίζεται από τα 192 κράτη-μέλη του ΟΗΕ η ΤΚΔΒΚ παρά μόνον από την Τουρκία.

Να φύγουν από την ΑΟΖ Κύπρου

Το απόγειο της ιταμής συμπεριφοράς του Ερντογάν είναι ότι στην Κυπριακή ΑΟΖ εδώ και μήνες ενεργεί γεωτρήσεις για αέριο και υδρογονάνθρακες το σκάφος της Τουρκίας «Γιαβούζ». Εδώ πλέον μιλούμε για ωμή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ίδιοι προεδρεύοντες δεν πρέπει παραλείψουν να υποχρεώσουν την τουρκική αντιπροσωπεία να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα αυτά από την Κύπρο, αλλά και την εγγυήτρια δύναμη της Ελλάδας γι’ αυτό το στίγμα κατά της παγκόσμιας έννομης τάξης που φέρει την ονομασία της απαίσιας τουρκικής κατοχής.

Από την άποψη αυτή, θεωρείται χρέος των μετεχόντων στην αυριανή Διάσκεψη Κορυφής των Βρυξελλών, όχι απλώς η φραστική χωρίς τα αντικρίσματα καταδίκη της Ερντογανικής Τουρκίας, αλλά και η αναγγελία, σαν κάτι ορεκτικό για τον Ερντογάν), των εναντίον του απηνών κυρώσεων.

 Π. Μακρής-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά