Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Μομφή για πρώτη κατοικία: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!


 

Η πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Σταϊκούρα δικαίως ξάφνιασε πολλούς, και εντός το ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι η νεκροφάνεια των ποσοστών είναι κακός σύμβουλος, και γι’ αυτό ο Τσίπρας επέλεξε να αντιπαρατεθεί σε ένα περιβάλλον που γι’ αυτόν είναι εκ των προτέρων ναρκοθετημένο.

Ο ξαφνιασμός του κόμματος φάνηκε στην αστεία πρώτη επικοινωνιακή διαχείριση των στελεχών στα social media. Δεν είχαν κάτι να πουν για το νόμο (δεν είχε φτάσει ακόμη το non paper), και σοβαρά στελέχη αναρτούσαν με απίστευτη ελαφρότητα, και με κάποια δόση παιδιάστικης χαιρεκακίας, ότι με τη μομφή θα χαλάσουν… το τριήμερο του Μητσοτάκη (φαίνεται ότι το κότερο Παναγοπούλου, το κότερο στο οποίο βρισκόταν ο Τσίπρας πριν απαγγείλει στα ορεινά του νησιού ότι μας έφτασε στην «εξωμνημονιακή» Ιθάκη μας, και οι φημολογούμενες μυστικές διακοπές του στις Μαλδίβες, έχουν εναποθέσει βαρύ ενοχικό φορτίο στο κόμμα. Κάθε τόσο από φιλικούς του λογαριασμούς εμφανίζονται επικριτικές αναρτήσεις για τα διήμερα του Μητσοτάκη - σαν να προσπαθούν να επιτύχουν έναν συμψηφισμό …).

Επί της ουσίας της πρότασης, αυτή απλώς είναι το

πρόσχημα για να έχει μονομαχία με τον Μητσοτάκη. Πάντα ο κάθε Πρωθυπουργός είναι αμυνόμενος και ο αρχηγός αντιπολίτευσης επιτιθέμενος. Προφανώς θεωρεί ότι η σύγκρουση θα ενδυναμώσει τα καχεκτικά ποσοστά πρωθυπουργικής καταλληλότητας.

Αυτό είναι κανόνας αλλά οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις. Ο Τσίπρας μπορεί να αντιπαρατεθεί μόνο υιοθετώντας την επιθετικότητα της περιόδου από το 11 ως το ‘15. Αλλά αυτή τώρα έχει υποστεί αφλογιστία γιατί πλέον έχει κυβερνητικό παρελθόν. Η αίγλη έχει χαθεί και η επιθετικότητα μπορεί να γίνεται μπούμερανγκ. Πόσο πειστικός νομίζει ότι έγινε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του την Πέμπτη, όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους Έλληνες Πολίτες, επειδή κυβερνητικά στελέχη - αλλά πρωτίστως οι αρμόδιοι γιατροί - ζητούν από αυτούς την τήρηση των μέτρων; Κι πόσο ανεύθυνος ενδεχομένως φάνηκε;

Μια πρόταση μομφής μετατρέπεται σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Θα ακούσουμε για Οικονομία, Εθνικά κλπ. Ωστόσο στο αντικείμενο της μομφής «πρώτη κατοικία», είναι τόσο τρωτός που προκαλεί απορία η επιλογή του, όταν επί ημερών του έγιναν 25. 000 πλειστηριασμοί, ενώ έγιναν πάνω από 1,2 εκατομμύρια κατασχέσεις!

Δεν είναι δηλαδή τα γραφικά συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτά πέρασαν και ξοφλήθηκαν. Είναι που ο σύντροφος Λαφαζάνης τον ρωτάει «τώρα το θυμήθηκες Αλέξη;». Ο Λαφαζάνης, που ασχέτως συνήχησης ή μη με τις ιδέες του, του αναγνωρίζεται ότι έμεινε αθώα πιστός στο σύνθημα, αντέδρασε διαδηλώνοντας, με αποτέλεσμα να τον καλέσει το τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος δι’ υπόθεσίν του. Ηταν μια ακροδεξιά πρακτική, συνήθης στους μετεμφυλιακούς καιρού, αλλά πρωτοφανής στα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης. Και όμως οι Συριζαίοι οπαδοί δεν σοκαρίστηκαν!

Είναι τρωτός γι’ αυτούς τους 25.000 πλειστηριασμούς και η κίνησή του θυμίζει την παροιμία «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Ο νόμος Κατσέλη απέτυχε γιατί παρείχε προστασία όχι μόνο στη κύρια κατοικία, αλλά σε όλους, και σε όλη την περιουσία χωρίς κανένα έλεγχο ( είχε άρωμα από το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ, που όπως έχει ειπωθεί χιουμοριστικά, αν ήταν τώρα στην εξουσία μαζί με μάσκες για τον κορωνοϊό θα μας δώριζε και… μάσκες ομορφιάς).

Οσο για το νόμο ΣΥΡΙΖΑ του 2019, αυτός είχε οριζόντια κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ψηφίστηκε τον Απρίλιο κι ως τον Ιούλιο του ‘19 ελάχιστες αιτήσεις είχαν υποβληθεί! Διαβάζουμε: «Από 1/3/2019 δεν υφίσταται πλέον δυνατότητα του οφειλέτη να υποβάλει στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας το ν. 3869/2010 αίτηση για εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση»!

Νόμοι τέλειοι δεν υπάρχουν. Ούτε καν καλύτεροι. Υπάρχουν κατάλληλοι, ή ίσως οι μόνοι δυνατοί, σε δεδομένες συνθήκες. Αν τέτοιος είναι ο νόμος της ΝΔ θα πρέπει να πείσουν οι βουλευτές της και οι υπουργοί της στη Βουλή.

 Γ. Σiδέρης-liberal.gr

8 σχόλια:

  1. Ξέχασε ο κ. Τσίπρας όταν εμφανιζόταν στη Βουλή ως Πρωθυπουργός για μια συζήτηση σύστασης Προκαταρκτικής για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξάνθο και Παύλο Πολάκη, και έλεγε ανερυθρίαστα στην Εθνική Αντιπροσωπεία: «προβληματίστηκα αν αξίζει να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου» και «έχει νόημα να χάνουμε τον χρόνο μας;», ενώ χλεύαζε και τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα είχε πει: «Μας κοιμίσατε επί 35 λεπτά». Ετσι, «τιμούσε» το κοινοβούλιο με την παρουσία του ο κ. Τσίπρας, υπαινισσόμενος ότι κάνει αγγαρεία. Μόνος και ανίκανος να παράγει πραγματική πολιτική πρόταση ξαναδοκιμαζει τις ρουκέτες του παρελθόντος ελπίζοντας σε νέους σανοφαγους. Του διαφεύγει όμως ότι μια χαρά διατήρησε τον ΕΝΦΙΑ, εφάρμοσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υπέγραψε τη μεταφορά των κόκκινων δανείων σε funds του εξωτερικού, έτσι για αυτούς που έχουν κοντή μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Αλεξης ειναι θεοσταλτος γιαυτο και αμεμπτος , γιαυτο και ασυγκριτος στα παντα: ηθος,στιλ, ικανοτητες, ευστροφια, διορατικοτητα και γνωσεις, ενω ιδιατερα εχει ριζωμενο βαθεια στη καρδια του το οτι η ελευθερία ;θέλει αρετή και τόλμη κι ετσι γινεται ασυγκριτος με τον κ. Κουλη που μας εδωσε χειροπιαστα δειγματα στην αρχη της πολιτικης καριερας του για το τι μας περιμενε, με τις υπερακτιες offshore-εταιρειες της συζηγου του, κ. Μαλεβρας, η και τα δωρα της Ζιμενς, ειτε τον συγχρονο εξοπλισμο γραφειου του , ακομη οταν ετοιμαζοταν να παρει θεση στη πολιτικη ζωη του τοπου μας για να γραψει ενδοξες σελιδες στην Ιστορια του Εθνους μας,παρομοιες εκεινων του μπαμπα του ωστε να διαιωνιζονται η μοναδικοτητα της οικογενειακης δυναστειας στη πολιτικη με τα πλωκαμια της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο και μόνο οτι χάλασε το Σαββατοκύριακο του Μητσοτακη και δεν τον άφησε να παει παλι weekend...άξιζε τον κόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριακο εφτασες στο τελευταιο σκαλι της κατάντιας να στηριζεις με ανοησιες τη συμμορια συριζα αλλα και που να πας πλεον ειστε πολιτικα αποβλητα

      Διαγραφή
  4. Του κοντουλη Λαμιωτη υπουργου μας κ. Σταικουρα , αυτου του απειρου και αδοκιμαστου ως τα χθες σε πρακτικες εφαρμογες των θεωρητικων του γνωσεων καθηγητη οικονομιας, που εκτος απο το να παπαγαλιζει απο την εδρα του τη καθορισμενη διδακτεα υλη απο χρονο σε χρονο στον φοιτητικοσμο δεν ειχε να επιδειξει , ηταν ευθυς εξαρχης η πρακτικη διευθετηση των οικονομικων του κρατους μας αναμενομενη αποτυχια!!
    Με τις δυσκολες συγκυριες που διερχεται η Πατριδα μας , η αλλαγη του κ. Σταικουρα ειναι αναγκαια επιταγη.
    Ο κ. Σταικουρας μπορει να συνεχισει να κοβει βασιλοπιτες στους λαμιακους συλλογους και να παρεβρισκεται σε καθε αγιασμο του Μητροπολιτη, ωστε να μη στερηθει το βουλευτικο του αξιωμα, ομως η διαχειρηση των οικομικων του κρατους μας πρεπει να περασουν σε αλλα χεργια με αλλα μιαλα!!
    Η προταση μομφης του κ. Τσιπρα ειναι σωστη και επιβεβλημενη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΒΙΒΛΙΑ

      Διαγραφή
  5. Βασικό χαρακτηριστικό του βλάκα, η έλλειψη χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και του γενιτσαρου η αφοσίωση στα νεα αφεντικα και ας ειναι ντενεκεδες

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά