Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Βρέθηκε Γερμανός να κατηγορήσει την Τουρκία, την στήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ!


Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στην κοινοβουλευτική σύνοδο του ΝΑΤΟ, το μέλος της γερμανικής αντιπροσωπείας Γιούργκεν Τρίττιν, ανέφερε πως η Τουρκία δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες με το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως “Η Τουρκία δεν είναι κράτος δικαίου”. Ο Γερμανός βουλευτής χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση ως “καθεστώς Ερντογάν”, είπε πως η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο του ΟΗΕ προς τη Λιβύη και ότι σήμερα απείλησε γερμανικά πλοία στη Μεσόγειο.

Ο Τρίττιν ανέφερε πως “Η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της ΕΕ. Παραβιάζει επίσης την εκεχειρία του ΟΑΣΕ με τη στήριξη που παρέχει προς το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δεν πρέπει πια να δούμε πως η Τουρκία δεν είναι ένας εταίρος, αλλά μία απειλή ή μια χώρα που εκμεταλλεύεται το ΝΑΤΟ; ”

Απαντώντας στο Γερμανό βουλευτή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε : “Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός σύμμαχος. Η Τουρκία παίζει σημαντικό στον διεθνή αντιτρομοκρατικό αγώνα. Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος όποιος πολεμά στην περιοχή την ISIS σε Ιράκ και Συρία. ….”. Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της

κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ και πρόεδρος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο οποίος μετά το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αντέδρασε και αυτός σε αυτά που είπε ο Γερμανός βουλευτής.

Ο Μπακ ευχαρίστησε τον Στόλτενμπεργκ που είπε πως η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός σύμμαχος και ακολούθως είπε τα εξής : “Καταγγέλλω τις δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας. Η Τουρκία είναι μία δημοκρατική χώρα και πολλές αποστολές του ΝΑΤΟ υπηρετούν εκεί. Όπως είπε και ο γενικός γραμματέας η Τουρκία είναι η μόνη χώρα η οποία πολεμά στήθος με στήθος στη Συρία με την ISIS. Οι διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα θέματα μπορούν να συζητηθούν. Αυτά εξετάστηκαν στην συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή για την Τουρκία δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές”

www.defencepoint.gr

 

4 σχόλια:

  1. Ο γερμανος Γιουρκεν Τριτιν (αλλοτε υπουργος περιβαλλοντος στη κυβερνηση του σοσιαλοδημοκρατη Σρεντερ) ειναι γνωστος απο τα παλια φοιτητικα κινηματα στη Γερμανια, υπηρξε δε απο τοτε στενο φιλαρακι με τον Φισερ (αργωτερα υπουργο Εξωτερικων Γερμανιας επισης στη κυβερνηση Σρεντερ, ο οποιος Σρ. συνδεεται στενα με τον Πουτιν στη Ρωσσια). Ο Γιουρκεν Τριτιν διετελεσε δε κι ωσαν ο επικεφαλής της Κ.Ο. των γερμανών Πρασίνων!!
    Τα γραφω αυτα διοτι ο θεοσταλμενος Αλεξης μας εχει περιπου την ιδια σταδιοδρομια σαν την ομαδα Τριττιν, Φισερ , Σρεντερ που κυβερνησαν για χρονια τη Γερμανια, και που προερχονται ολοι τους απο ενα κοινωνικο επιπεδο ιδιο με εκεινο των γερμανων! Ειναι δε ο Αλεξης μας εξ ισου σεμνος, ευστροφος, τολμηρος και πανεξυπνος σαν αυτους !
    Κι επεκτεινοντας τις σκεψεις μου βλεπω μπροστα μου τον Κουλη μας με σταυρωτα τα χερακια του να καθεται σε τραπεζι ευρωπαικων συνεδριασεων με συνομιλητας του ανδρες σαν τον θαρραλεο Τριττιν που διαμορφωσαν την Ευρωπη, ανοιξαν νεους δρομους και φραξαν τοσες και τοσες πουριες*/τρυπες! Τι να σκεπτονται αραγε ,λογιζομαι αυτοι οι ανδρες με τον δικο μας μανταρινο απεναντι τους που σαν γονος παλιας πολιτικης οικογενειας,κυβερνα μια χωρα μελος της Ευρωπης με συντηρητισμο και ξεπερασμενες αρχες κλπ .κλπ!
    Μπορει ποτε ο Κουλη να προωθησει νεες ιδεες για την Ελλαδα κι Ευρωπη?

    * πουρια , απο το ποιημα, ο διακος, μαλλον Δροσινης , στον στοιχο .... μα τοχω περιφανει μου που διαλεξες εμενα αυτη την ερμη την ΠΟΥΡΙΑ με το κορμι να φραξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συμπηρωματικα τι να σκεπτονται αραγε ,λογιζομαι, αυτοι οι αδεκαστοι ανδρες στα συνεδρια με τον δικο μας μανταρινο απεναντι τους, οταν διαβαζουν και την επιστευτικη σελιδα των επιτελειων τους, που διδεται σε ανδρες που αντιπροσωπευουν τις Χωρες τους σε υψηλα συνεδρια, με τις αδυναμιες και τα προσοντα των συγκετρωμενων μελων, οταν διαβαζουν δηλωσεις του τυπου πως η SIEMENS του παρεχωρησε δωρεαν τα ηλεκτονικα του γραφειου του και οτι η μαμα μεχρι τη θανη της ειχε ιδωτικο μουσειο με αρχαιοτητες αξιας ?
    Θα Μπορεισει ποτε ο Κουλη να προωθησει νεες ιδεες για την Ελλαδα κι Ευρωπη?

    * πουρια , απο το ποιημα, ο διακος, μαλλον Δροσινης , στον στοιχο .... μα τοχω περιφανει μου που διαλεξες εμενα αυτη την ερμη την ΠΟΥΡΙΑ με το κορμι να φραξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ οι δωρεάν οικογενειακές διακοπούλες στο Σούνιο και στη θαλαμηγό με πούρα Κοχίμπα (και μάλιστα αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι), είναι προώθηση νέων ιδεών από τον θεόσταλτο για την Ελλάδα και την Ευρώπη; Έχεις κάνει delete ή έχεις επιλεκτική μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά